Pinguje, ale nie dziala w przegladarce
Jestem uzytkownikiem pewnej sieci osiedlowej. Kabelek z zewnatrz wchodzi do mojej karty sieciowej. Chce lacze internetowe rozdzielic jeszcze na dwa komputery. Robie to za pomoca kolejnych dwoch kart sieciowych, ktore umieszczam w komputerze hoscie (i lacze je w mostek). Komputery sie widza (kazdy z kazdym), pinguja sie nawzajem, jest mozliwosc odbierania poczty przez outlook express, oraz pinguje domene np. onet.pl. Ale nie dziala najwazniejsze w sumie – czyli strony internetowe w IE. Probowalem wszystkiego, statycznie jak i dynamicznie przydzielac IP. Pewnego dnia z kumplem zrobilismy dynamicznie i wszystko smigalo, ale tylko jakies 30 min (tzn. wszystko...www, czyli najwazniejsze smigalo, nie dzialalo np. wyyslanie e–maila z outlooka), bo pozniej zrestartowalem komputer i radosc sie skonczyla. Macie jakies pomysly ? Jako proxy podalem na komputerach adres ip komp. hosta i port 80. Wtedy to dzialalo, ale po restarcie z ta sama konfiguracja juz nic nie dzialalo, tak samo po ponownym, dynamicznym przydzieleniu lacza. Prosze o pomoc, najlepiej jakas konkretna, bo nie bardzo wiem jak dobrze skonfigurowac programy typu winroute, czy wingate.
Odpowiedzi: 1
Jesli robisz mostek, to prawdopodobnie masz XP na kompie z dostepem do netu. Ciekawi mnie w jaki sposob udostepniales net ? Bo przy zalaczeniu mostka nie ma mowy o zalaczeniu standardowego udostepniania w windowsie – ICS. Pisze o tym nawet w helpie systemowym. Wiec jesli mimo wszystko cos Ci tam chodzilo, to nie mam pojecia jak i jakim cudem. Albo mostek, albo udostepnianie.
Druga sprawa – ICS dziala tylko dla jednej sieciowki, gdybys chcial wylaczyc mostek.
Innymi slowy – nie obedzie sie jednak bez dodatkowego programu :wink: .
Druga sprawa – ICS dziala tylko dla jednej sieciowki, gdybys chcial wylaczyc mostek.
Innymi slowy – nie obedzie sie jednak bez dodatkowego programu :wink: .
Strona 1 / 1