PING
Ostatnio zaczalem grac w gierki przez neta, ale dreczy mnie zawsze ping. Pamietam, ze gdy mialem wina 98 to byla jakas komenda w wierszu poleconym aby mi wyswietlilo ping. Pamietam, ze w tym poleceniu wystepowal jakis adres http lecz wiecej nie pamietam :( POMOCY!
Odpowiedzi: 10
raczej nie bo po wjklepaniu:A moźe chodzi Ci poprostu i komendę "ipconfig"?
niema nic tam o pinguipconfig ...
A moźe chodzi Ci poprostu i komendę "ipconfig"?
nie pokaźe ci samego pingu, jak to określiłeś np. 150, pakiety są potrzebne bo w jaki inny sposób zmierzysz szybkość?? komp wysyła pakiety a potem je odbiera i na tej podstawie masz pingowanie. To co Ci pokazuje, np 150ms to jest własnie twój ping. Inaczej się nie da. To jest jak z piłką, rzucasz i od ściany się odbija a ty ją łapiesz. Wszystko. A poza tym obojętne czy to na win98 czy na XP, tak samo się pinguje.
Chodzi mi oto aby pokazywala mi ta komenta dokladnie moj ping! Czyli wpisuje i mi od razu pokazuje np. 150 a nie tak zadne pakiety czy co tam jeszcze jest.
Moze tak w prostych zolnierskich slowach napisalbys dokladnie o co Ci chodzi ? Bo za cholere nie moge zalapac.
Jaki "Twoj ping" ? Twoj ping to ping twoj_numer_IP, albo ping 127.0.0.1
Co to znaczy: "odpowiedz jaki jest ping" ? Przeciez po komendzie ping dostaje sie odpowiedz z pingowanego komutera zawierajaca czas.
Jaki "Twoj ping" ? Twoj ping to ping twoj_numer_IP, albo ping 127.0.0.1
Co to znaczy: "odpowiedz jaki jest ping" ? Przeciez po komendzie ping dostaje sie odpowiedz z pingowanego komutera zawierajaca czas.
No juz troche lepiej lecz nadal nie pisze mi mojego ping'u :(:(:(
A moze chodzi Ci o pingowanie włąsniego IP?? wpisujesz
ping XXX.XXX.X.X –t
ping XXX.XXX.X.X –t
wojti2001:Ale wlasnie przedtem byla to troche inna komenda poniewaz pod tym poleceniem od razu pokazalala sie odpowiedz jaki jest ping. Czyli musi byc jeszcze inna komenda.
a moze
i potem pause dasz ?ping www.centrumxp.pl –t
Ale wlasnie przedtem byla to troche inna komenda poniewaz pod tym poleceniem od razu pokazalala sie odpowiedz jaki jest ping. Czyli musi byc jeszcze inna komenda.
Tak samo.
Wiersz polecenia komenda ping plus adres strony lub serwera.
Np. ping www.centrumxp.pl
Wiersz polecenia komenda ping plus adres strony lub serwera.
Np. ping www.centrumxp.pl
Strona 1 / 1