Pilnie poszukuje programu
Witam, poszukuje programu do masowej zamiany textu w plikach tekstowych (html dokladniej), mam strone w html'u i mnostwo plikow html i chcialem zmnienic w nich menu ale to mnostwo roboty otwierac po kolei i zmieniac, czy macie jakies propozycje
PS szukalem troche po forum ale moze zle wpisywalem w Szukanie :P
PS szukalem troche po forum ale moze zle wpisywalem w Szukanie :P
Odpowiedzi: 3
Znalazłem błąd przy zapisywaniu plików. Kilka zer się dopisywało na końcu. Juź poprawiony. Tak to jest jak się robi na szybciora.
Język to ibasic professional 8) A co do ograniczenia – póki wynikowy plik nie będzie większy od oryginalnego o 1MB to program nie padnie :)
edit
Zsubclasowałem oba górne edity źeby się dało "napisać" tabulator
Język to ibasic professional 8) A co do ograniczenia – póki wynikowy plik nie będzie większy od oryginalnego o 1MB to program nie padnie :)
edit
Zsubclasowałem oba górne edity źeby się dało "napisać" tabulator
spox ale jest blad, chyba ma jakies ograniczenie co do ilosci textu, no ale to sie da obejsc, no i zrodelka zalaczyles, wjakim to jezyku, cos podobne do delphiego albo pascala, a moze c ?
heh zmusiłeś mnie do napisania proga :wink: a raczej zrobienia innej wersji. Stara wersja nie zmnieniała rozmiaru pliku, a ta zmienia, zaleźnie od róźnicy długości tekstu oryginalnego i nowego.
Skopiuj pliki w których chcesz podmieniać teksty do jakiegoś pustego folderu, zrób co tam masz do zrobienia i badaj. No i daj znać :)
Program nadaje się tylko do plików tekstowych z kodowaniem ANSI !
Inne teź mogą być, byle nie zawierały znaku ZERO, bo zero oznacza koniec tekstu
Skopiuj pliki w których chcesz podmieniać teksty do jakiegoś pustego folderu, zrób co tam masz do zrobienia i badaj. No i daj znać :)
Program nadaje się tylko do plików tekstowych z kodowaniem ANSI !
Inne teź mogą być, byle nie zawierały znaku ZERO, bo zero oznacza koniec tekstu
Strona 1 / 1