Pilnie pomocy
cześć ostanio wgrywałem biosa i poszedł mi kondensator i gdy przylutowałem nowy to gdy włanczam komp to mignie pierwszy biały napis przy starcie kompa i puźniej zamiast przejśc do sprawdzania to zaczyna mrugać monitor.
Dodam źe wogule przy pierwszym właczeniu po wymianie poprosił mnie o wymiane biosu a gdy się go teraz włancza to jest tak jak opisałem wcześniej,wyskakuje czarny ekran i prosi mnie o dyskietkę, której wogóle nie zauwarza.. i wyskakuje system halt! i piszczy
Jezeli ktoś wie jak to moźna by było zrobić niech pisze
z góry dzięki
Dodam źe wogule przy pierwszym właczeniu po wymianie poprosił mnie o wymiane biosu a gdy się go teraz włancza to jest tak jak opisałem wcześniej,wyskakuje czarny ekran i prosi mnie o dyskietkę, której wogóle nie zauwarza.. i wyskakuje system halt! i piszczy
Jezeli ktoś wie jak to moźna by było zrobić niech pisze
z góry dzięki
Odpowiedzi: 2
dziekuje wszystkim za pomoć komputer juź działa kumpel włancza z nudów kompa po odpoczynku płyty głownej i działa załadował nawet starego biosa.
Jeszcze raz dziękuje wszystkim za pomoc
Jeszcze raz dziękuje wszystkim za pomoc
A ten kondensator,to przylutowałeś zgodnie z jego biegunowośćią(opisem na płycie)minus do minusa,plus do plusa.
Pamiętaj źe laminat płyty często jest dwustronny i trzeba dobrze grzać,aby przylutował się element z dwóch stron.
Posprawdzaj wszystko na płycie,moźe coś uszkodziłeś lub brak styku,wyjmij baterię na 30 minut i zobacz.
Jak nic to nie da,płyta serwis.
Pamiętaj źe laminat płyty często jest dwustronny i trzeba dobrze grzać,aby przylutował się element z dwóch stron.
Posprawdzaj wszystko na płycie,moźe coś uszkodziłeś lub brak styku,wyjmij baterię na 30 minut i zobacz.
Jak nic to nie da,płyta serwis.
Strona 1 / 1