Pendrive Kingston

Posiadam pendrive kingston ale nie mam sterowników pod XP SP2 , jak wkładam Pendrive to nawed mój komp go nie znajduje Dane Techniczne DTI/4GB 5v DataTraveler 2.0 Full Speed [img]http://www.kingston.com/support/USBFLASHDRIVES/image_files/DT1_ovrvw145_ani.gif[/img] Tylko że ja Mam 4GB różowy kolor Proszę o Pomoc

Odpowiedzi: 7

Dziękuję kolegom Rebe i Żółty za podpowiedzi, które zakończyły mój problem pełnym sukcesem.
wnk
Dodano
04.04.2008 01:57:11
[url=http://www.google.pl/search?hl=pl&q=nodrives&lr=]NoDrives[/url] gdzieś w rejestrze ustawione ??
Żółty
Dodano
03.04.2008 12:26:22
W zarządzaniu dyskami pendrive jest prawidłowo widziany przez system. Ma przypisaną kolejną literę dysku po napędach optycznych. Po wybraniu z menu podręcznego polecenia "exploruj" wyświetla prawidłowe okno eksploratora systemowego z zawartością tego "dysku". Problem jest w tym że takie okienko powinno otwierać sie automatycznie po włożeniu pendriva do portu usb. Normalnie otwarty eksplorator systemowy też go nie widzi. Myślę że może trzeba będzie poszukać w rejestrze. Nie za bardzo wiem jak takie ustawienia są tam zapisane.
wnk
Dodano
03.04.2008 11:51:56
A literę - w zarządzaniu dyskami - ma przypisaną ? Jeżeli nei to ją mu nadaj.
Rebe
Dodano
02.04.2008 14:46:03
Mam podobny problem z Windows XP SP2. Mój Kingston Data Traveler 2 GB wyświetla się w pasku. Można go odinstalować z systemu. Wyświetla się komunikat że może komunikować się przez szybszy port. Mam w komputerze USB 1.1. Nie widzi go natomiast eksplorator systemowy ani drugi jaki mam zainstalowany. Pod USB mam podłączoną drukarkę i działa bez zarzutu. Nie sprawia mi też kłopotów zgrywanie fotek z cyfrówki. Odświeżanie sterowników nic nie dało. We właściwościach koncentratorów USB oraz podłączonego urządzenia jest napisane że działają poprawnie. W Windows 98SE SP2 działał bez zarzutu.
wnk
Dodano
02.04.2008 14:41:15
Zapewne brak sterownikow od USB ... Mam mp3-jke Creative V200 1GB i bez sterownikow od USB niestety slychac ze system wykryl ale konczy sie to operacja nie udana
Ukey
Dodano
30.03.2008 13:21:49
Sterowników to nie trzeba - opisz dokładnie czym sie to "nie wykrywa" objawia? Może to tylko kwestia braku litery, a może coś z portami USB i ich konfiguracją. Z tego co napisąłeś niewiele można wywnioskować.
Rebe
Dodano
30.03.2008 12:18:49
Matek1222
Dodano:
30.03.2008 12:10:19
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1