Pendrive – Kingston DataTraveler – Problem :–(
Witam Grupowiczow
Mam pendrive'a Kingston DataTraveler 256MB,
pewnego dnia pozyczylem go mojej szefowej do domu, ktora pracuje na WinXP i ja go mi oddala, to on zwariowal !!! :–(
nagraly sie na penie jakies dwa pliki, bez zadnego rozszezenia:
– s3js – 1,84 MB
– s20c – 9,00 MB
ponadto na penie jest kilka plikow (Word)*.doc i (Excel) *.xls.
Po oddaniu pena nic nie mozna na nim nagrac, nic z niego skasowac, a nawet go sformatowac (probowalem pod WinXP_SP2 i Win98SE)na kilku kompach. Wyskakuje mi komunikat, ze "STSTEM WINDOWS NIE MOZE SFORMATOWAC TEGO DYSKU" ?!?!?!?!
(wszelkie kombinaceje:
System plikow: FAT 32 i FAT
Formatowanie: szybkie i pelne
Co mozna na cos to zaradzic?
Czy tez pen jest juz trwale uszkodzony i mozna z niego zrobic sobie breloczek do kluczy ?? :–(
Pozdrawiam i czekam na wszelkie sugestie
EB70
Mam pendrive'a Kingston DataTraveler 256MB,
pewnego dnia pozyczylem go mojej szefowej do domu, ktora pracuje na WinXP i ja go mi oddala, to on zwariowal !!! :–(
nagraly sie na penie jakies dwa pliki, bez zadnego rozszezenia:
– s3js – 1,84 MB
– s20c – 9,00 MB
ponadto na penie jest kilka plikow (Word)*.doc i (Excel) *.xls.
Po oddaniu pena nic nie mozna na nim nagrac, nic z niego skasowac, a nawet go sformatowac (probowalem pod WinXP_SP2 i Win98SE)na kilku kompach. Wyskakuje mi komunikat, ze "STSTEM WINDOWS NIE MOZE SFORMATOWAC TEGO DYSKU" ?!?!?!?!
(wszelkie kombinaceje:
System plikow: FAT 32 i FAT
Formatowanie: szybkie i pelne
Co mozna na cos to zaradzic?
Czy tez pen jest juz trwale uszkodzony i mozna z niego zrobic sobie breloczek do kluczy ?? :–(
Pozdrawiam i czekam na wszelkie sugestie
EB70
Odpowiedzi: 3
Witam i dzieki za szybka odpowiedz
Ten model nie ma zadnego mechanicznego
lub programowego zabezpieczenia przed zapisem/skasowaniem – wiec ten problem odpada.
Jezeli znacie jakis program "zewnetrzny" do formatowania pendrive'ow, to prosze przynajmie o ich nazwe, a gdybyscie znali linki to nich, to byloby super
Pozdrawiam
EB70
Ten model nie ma zadnego mechanicznego
lub programowego zabezpieczenia przed zapisem/skasowaniem – wiec ten problem odpada.
Jezeli znacie jakis program "zewnetrzny" do formatowania pendrive'ow, to prosze przynajmie o ich nazwe, a gdybyscie znali linki to nich, to byloby super
Pozdrawiam
EB70
Sproboj jakiegos zewnetrznego programu do formatowanie pendrive.
A pen nie ma przypadkiem zalozonej blokady przed skasowaniem ?? Sprawdz czy jest na nim jakis malutki guziczek gdzies z boku, bo jak rozumiem, to mozesz otworzyc te pliki *.doc i *.xls...
Strona 1 / 1