Pen Drive nie widziany

Witam mam taki problem. Posiadam system operacyjny windows XP serwice pack 2 i dostalem gratisowo jak bralem neostrade pen drive firmy "ChipsBnk Flash Disk USB Device" o pojemnosci 128MB. Owy pen drive byl podlaczany u kilku osob juz (na innych komputerach) i zostal wykryty bez problemu jako pamiec przenosna. Natomiast u mnie nie moze jej wykryc po podlaczneniu do portu usb (ktorego kolwiek) pokazuje ze zanlazl sprzet i zainstalowal go i jest gotowy do uzytku. Wchodze w "moj komputer" gdzie powinien sie wyswielic owy pen driver i go nie ma. Ale jak klikne prawym przyciskiem mysze na ikone "moj komputer" i wybiore opcje wlasciwosci a potem sprzet to widnieje pod zakladka "stacje dyskow". Taksamo jak kline na panel administracyjny  ---> nazedzia administracyjne ---> zarzadzanie komputerem ---> zarzadzanie dyskami to mi sie pojawia wraz z innymi dyskami tulko ze nie ma przypisanej literki jak mu recznie przypisze ja to jest widziany przez program total comander alenadal nie widoczny po kliknieciu w moim komputerze po ponownym odlaczeniu znow jest nie widoczny nigdzie i tzreba mu znowu przypisac na nowa litere. Nie wiem co jest nie tak sciagnolem nowe stery do plyty glownej (mam plyte Abit KV7) zainstalowalem na nowo system i to samo nie wiem co jets nie tak kompatybilny jest bo producent zapwenia ze jest a pozatym gdyby nie byl kompatybilny to by go  w dyskach go nie bylo wida A i jeszcze jedno sciagnolem taki programi co mi pokazuje jakie mam wszytkie sterownioki w kompyterze i pokazal ze usb nie sa najnowsze chodz sciaglem je z strony abita. Prosze o szybka pomoc

Odpowiedzi: 1

Zrób w ten sposób: spod Menarżera urządzeń wywal wszystkie "Kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej" (czyli Główne koncentratory USB) i zrestartuj kompa. System zainstaluje Ci na nowo i wtedy zobacz jak zadziała z penem.
Ucho
Dodano
29.05.2006 20:14:08
  • anntek 30.05.2006 01:33:20

Ale ja odinstalowalem i to nie raz strowniki od usb i zaisntalowalem najmowsze pobrane z strony abita nawet i to nie pomoglo<br>

• Ucho 30.05.2006 02:06:54

Ok. Spróbowałbym jeszcze zainstalować na nowo wszystkie stery od płyty głównej, a nie tylko same do USB. Najlepiej najnowsze ze strony Abita.<br>

anntek
Dodano:
28.05.2006 02:56:24
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1