Pen drive - który byście wybrali ????

Witam wszystkich Ponieważ zawsze dostawałem na tym forum wyczerpujące odpowiedzi, więc i teraz zwracam się z pytankiem. Zamierzam kupić pendriva. W grę wchodzą dwa modele : - OCZ Rally2 Hi Speed USB PenDrive 2GB (ok. 107 zł) oraz - PDP Patriot FlashDrive 2GB XporterXT 200X (ok. 124 zł) O stylistyce nie rozmawiamy. OCZ jest tańszy, jest też wolniejszy. Patriot troszkę droższy, ale szybszy. [b]Zastanawia mnie jedna sprawa (takie informacje znalazłem w necie) że OCZ pracuje w trybie DualChanel. Co to oznacza ? to dobrze czy źle ?[/b]Który Wy byście wybrali ??

Odpowiedzi: 5

właściwie możesz wybrać którykolwiek z nich, ja bym optował za PDP [nieco szybszy], chyba że zależy Ci na dostępie do innych portów, weź OCZ. Design kwestia gustu [drugorzędna zresztą]. Jeśli wybierzesz OCZ to napisz na PRV jak się sprawuje [transfery rzeczywiste przy kopiowaniu zarówno dużych plików, jak też małych w dużej ilości, bo nikt z moich znajomych nie ma tego modelu, a jak napisałem wyżej rozważam zakup pena 2/4 GB w najbliżym czasie.
Endrju
Dodano
15.05.2007 09:44:04
Już podaję linka do Komputronika : [url=http://www.komputronik.pl/Pamiec_Flash/PenDrive_USB_Flash_/OCZ_Technology/Rally2_Hi_Speed_USB_PenDrive_28MB/s/OCZ_Technology_PenDrive_2GB_Rally2_USB_28MB/s/pelny,id,35809/]Klik[/url] Jak byk stoi ze ten ocz pracuje wtrybie dual chanel --------- [b]Skróciłem linka bo mi stronę rozwalało ;) Żólty[/b]
tomery
Dodano
14.05.2007 20:59:12
Mam Patriota,jest bardzo szybki ,działa bardzo dobrze pod VistaHP,tylko fakt jego obudowa jest dość szeroka i troszkęprzeszkadza w laptopie portom obok.
detektor
Dodano
14.05.2007 11:02:09
Szybkość jest ważna ale nie najważniejsza przecież. Te 2-3 sekundy w te czy wewte to pikuś. A o co chodzi z tym dual chanelem w OCZ ?????????
tomery
Dodano
13.05.2007 19:09:35
  • Endrju 14.05.2007 10:41:33

[quote=tomery] ... A o co chodzi z tym dual chanelem w OCZ ?????????[/quote] OCZ produkuje również pamięci RAM i to podejrzewam tam Ci się kliknęło w temacie dual channnel. Pendrive to nie dotyczy. Chyba, że się mylę to daj linka do artykułu to poczytam i się do tego ustosunkuję w następnym poście. jeśli Ci nie zależy na prędkości kopiowania/odczytu [IMHO najważniejszy parametr jakim kieruje się nabywca pena] to napisz co jest dla Ciebie istotne

• Seeker 14.05.2007 17:19:31

[quote=Endrju][quote=tomery] ... A o co chodzi z tym dual chanelem w OCZ ?????????[/quote] OCZ produkuje również pamięci RAM i to podejrzewam tam Ci się kliknęło w temacie dual channnel. Pendrive to nie dotyczy. Chyba, że się mylę to daj linka do artykułu to poczytam i się do tego ustosunkuję w następnym poście. jeśli Ci nie zależy na prędkości kopiowania/odczytu [IMHO najważniejszy parametr jakim kieruje się nabywca pena] to napisz co jest dla Ciebie istotne [/quote] Jeśli pamięć posiada wbudowany kontroler do obsługi trybu dwukanałowego tej konkretnej pamięci, to cóż przeszkadza by pracowała w trybie jaki założył sobie producent? Takich pamięci jest już trochę na rynku.

sam przymierzam się do kupna większego pena, osobiście wybrałbym drugi ze względu na szybsze transfery co przy tej pojemności ma już znaczenie. ponadto PDP ma wodoszczelną obudowę, za to OCZ jest węższy,co sprawia, że nie blokuje sąsiednich portów USB. zwróć uwagę też na to z jakimi systemami współpracuje jeden i drugi cobyś potem nie żałował zakupu.
Endrju
Dodano
13.05.2007 18:28:48
tomery
Dodano:
13.05.2007 15:09:54
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1