PC wolny jak zolw!!!

Wszytsko mi zwalnia przy corelu, przy outlooku ex.
Wszystko.........
mam kompa D800 Mhz, 256 Mb RAM
i nie wiem co jest
–defragmentowalem go ale nic
–swapa ustawilem na c: 400 Mb i na d: 100–200 Mb

dysk c:system 3gb
dysk d: 15 gb
dysk e: 17gb – caly zapelniony

Poradzcie cosik

Odpowiedzi: 12

Prawda oczywista.Wszystkie zainstalowane RAM powinny pochodzić od tego samego producenta i mieć wspólne miano.
Doradzałem ci odinstalowanie posiadanego av i sprawdzenie innym.
Decyzja naleźy do ciebie. 8)
tire
Dodano
10.06.2003 18:55:53
musze przyznac, ze nie mam wiele programow w tle
sa to moze 2–3 programiki gg, norton antywirus, czasami kazaa

No i rzeczywiscie albo cos z ta pamiecia, albo wirus,
ale nortona mam od dawna(autoupdate) no i watpie

Czyscilem tempy itd. i cos nie tak nigdy mi tak nie zwalnialo.........
Nawet przy 128 Mb.
Bo jakos tez niedawno dolozylem 2x64Mb kingstona!!
studzik
Dodano
10.06.2003 16:06:27
musze przyznac, ze nie mam wiele programow w tle
sa to moze 2–3 programiki gg, norton antywirus, czasami kazaa

No i rzeczywiscie albo cos z ta pamiecia, albo wirus,
ale nortona mam od dawna(autoupdate) no i watpie

Czyscilem tempy itd. i cos nie tak nigdy mi tak nie zwalnialo.........
Nawet przy 128 Mb.
Bo jakos tez niedawno dolozylem 2x64Mb kingstona!!
studzik
Dodano
10.06.2003 16:06:27
Po szesnste,jakiś banan podczas mojej odpowiedzi – z IP 200.157.42.51 – skanował mi porty.–No raczej próbował.Żałosnie mu to wychodziło :lol: Przerwał mi tylko łyczek piwa........ :lol: :lol: To swinia,nie :?:

8)

Lezio,czemu pałą po ryju wokulskiego z compshopu walić.Oni wszyscy nic nie wiedzą a zazwyczaj winny jest klejent [klient].Bo klejent sam cuś instaloje i potem ten kompiuter nie chce mu chodzic,bo łon jest winien,źe ni umie obsługi....
Tyle
tire
Dodano
09.06.2003 22:36:16
Po szesnste,jakiś banan podczas mojej odpowiedzi – z IP 200.157.42.51 – skanował mi porty.–No raczej próbował.Żałosnie mu to wychodziło :lol: Przerwał mi tylko łyczek piwa........ :lol: :lol: To swinia,nie :?:

8)

Lezio,czemu pałą po ryju wokulskiego z compshopu walić.Oni wszyscy nic nie wiedzą a zazwyczaj winny jest klejent [klient].Bo klejent sam cuś instaloje i potem ten kompiuter nie chce mu chodzic,bo łon jest winien,źe ni umie obsługi....
Tyle
tire
Dodano
09.06.2003 22:36:16
Heh, to zaleźy od grafy. U mnie jest riva 32 mb na karcie i jsako tako phptoshop chodzi, ale jak ma coś gorshego to moźe karta spowalniać (vanta 16 mb :D albo monochrom hercules).
– Po 13 to tak se myśle źe chciałem to napisać, ale jush nie wolałem próbować, skoro Tire nie napisał o tym :) .
– Po 14 moźe podash model płyty gł., i to co mash jeszcze innego w kompie.
– Po 15 jeźeli posiadash element ze złotym napisemECS to powiem źe naleźy pójśc do shopu gdzie kupiłeś kompa, i zareklamować źe komp chodzi z prędkością sparaliźowanego źółwia. Jeźeli on odpowie źe nie zna przyczyny pójdź do sportowego, poźycz pałe bejsbolową i zdziel clienta w shopie z kompami po ryju :D

C.d.n.
Lezio111
Dodano
09.06.2003 22:25:58
Pozdrawiam SLAY3RA.
Ano juź weszło wszystkim starym wygom na forum,źe jak spyware,wirusy i trojany – to do TIRE.
Jeźeli ma wirusa,to moźe być SirCam.c lub Czerobyl.
Uf,nato nie ma ratunku.........
Zatem,po dwunaste radzę zainstalować av Avast!4 Professional[trial 60 dni],w menu wybrać Schedule Boot–Time Scan,zaznaczyć wszystkie tam opcje,zrestartuje się komp samoczynnie i Avast przeskanuje go z pozycji bez uruchomionego Windowsa.
www.alwil.com

Takiej akcji koleś jeszcze pewno nie widziałeś,niebieski ekran,skaning,buuuummm,po wszystkim.

Po trzynaste,nie wiem więcej,bo piję dobre piwo....

Pozdrawiam 8)
tire
Dodano
09.06.2003 22:13:11
Lezio111:
przy corelu to moźe nie wyrabiać procesor, karta graficzna ma mało do roboty.
u mnie przy 512 ramu i swap ustawiony na domyslnie photoshop śmiga, źe hej.

Dziwne źe Tire o tym nie wspopmniał, konsekwencją powolnego działania moźe być wirus.
Ale przedewszyskim za duźo uruchomionych na raz programów w tle: start/uruchom/msconfig/zakładka uruchamianie. Odznacz zbedne programy.
SLAY3R
Dodano
09.06.2003 22:06:41
Najlepsze było to jedenaste.Cholernie ubawiłem się,Lezio :lol: :wink: .No,ale nasz znakomity kolega znany jest z pełnego dowcipu. :D I umie go uźywać w odpowiedniej chwili i miejscu...
Pozdrawiam,Lezio :!:
8)
tire
Dodano
09.06.2003 22:03:24
Najlepsze było to jedenaste.Cholernie ubawiłem się,Lezio :lol: :wink: .No,ale nasz znakomity kolega znany jest z pełnego dowcipu. :D I umie go uźywać w odpowiedniej chwili i miejscu...
Pozdrawiam,Lezio :!:
8)
tire
Dodano
09.06.2003 22:03:24
c.d. :D
– po siódme corel to wymagający program. Karta graficzna moźe nie wyrabiać. Ilośc swapu nie ma róźnicy; ja mam 1288 ramu ~500 swapu i mi muli przy photoshop`ie, front page 2k2, 2x ie, a2 z muzą, kazaa. (hehe, torche mam :) ).
– po ósme sprawdź programem memtest ram
– po dziewiąte sprawdź czy mash orginalnego xp, czy crackowanego (są róźne przypadki).
– po dziesiąte & jedenaste poshukaj w www.centrumxp.pl/forum/search.php . Jedenaste to to źe nie chce mi się więcej pisać.

C.d.n. :D
Lezio111
Dodano
09.06.2003 21:59:57
Temat wielokrotnie opisywany na forum.Wystarczy poszukać,chyba nie jesteś leniwy?
Przede wszystkim wydaje się,źe masz śmietnik w Rejestrze.
Po drugie,masz za duźo programów uruchamiających się wraz z Windowsem
Po trzecie zapewne masz jakąś betę lub uaktualniałeś z bety na pełny
Po czwarte konsekwencją zbyt opiekuńczego antywirusa jest znaczne spowolnienie systemu
Po piąte moźesz mieć padniętą RAM
I po szóste na duźą zajętość programami dysku najlepszy jest PerfectDisk [omówiony na forum ]

Resztę wymyślą i dopiszą moi znakomici Koledzy.

Pozdrawiam. 8)
tire
Dodano
09.06.2003 21:41:06
studzik
Dodano:
09.06.2003 21:19:32
Komentarzy:
12
Strona 1 / 1