PC wolny jak zolw!!!
Wszytsko mi zwalnia przy corelu, przy outlooku ex.
Wszystko.........
mam kompa D800 Mhz, 256 Mb RAM
i nie wiem co jest
–defragmentowalem go ale nic
–swapa ustawilem na c: 400 Mb i na d: 100–200 Mb
dysk c:system 3gb
dysk d: 15 gb
dysk e: 17gb – caly zapelniony
Poradzcie cosik
Wszystko.........
mam kompa D800 Mhz, 256 Mb RAM
i nie wiem co jest
–defragmentowalem go ale nic
–swapa ustawilem na c: 400 Mb i na d: 100–200 Mb
dysk c:system 3gb
dysk d: 15 gb
dysk e: 17gb – caly zapelniony
Poradzcie cosik
Odpowiedzi: 12
Prawda oczywista.Wszystkie zainstalowane RAM powinny pochodzić od tego samego producenta i mieć wspólne miano.
Doradzałem ci odinstalowanie posiadanego av i sprawdzenie innym.
Decyzja naleźy do ciebie. 8)
Doradzałem ci odinstalowanie posiadanego av i sprawdzenie innym.
Decyzja naleźy do ciebie. 8)
musze przyznac, ze nie mam wiele programow w tle
sa to moze 2–3 programiki gg, norton antywirus, czasami kazaa
No i rzeczywiscie albo cos z ta pamiecia, albo wirus,
ale nortona mam od dawna(autoupdate) no i watpie
Czyscilem tempy itd. i cos nie tak nigdy mi tak nie zwalnialo.........
Nawet przy 128 Mb.
Bo jakos tez niedawno dolozylem 2x64Mb kingstona!!
Nawet przy 128 Mb.
musze przyznac, ze nie mam wiele programow w tle
Nawet przy 128 Mb.
Nawet przy 128 Mb.
Po szesnste,jakiś banan podczas mojej odpowiedzi – z IP 200.157.42.51 – skanował mi porty.–No raczej próbował.Żałosnie mu to wychodziło :lol: Przerwał mi tylko łyczek piwa........ :lol: :lol: To swinia,nie :?:
8)
Lezio,czemu pałą po ryju wokulskiego z compshopu walić.Oni wszyscy nic nie wiedzą a zazwyczaj winny jest klejent [klient].Bo klejent sam cuś instaloje i potem ten kompiuter nie chce mu chodzic,bo łon jest winien,źe ni umie obsługi....
Tyle
8)
Lezio,czemu pałą po ryju wokulskiego z compshopu walić.Oni wszyscy nic nie wiedzą a zazwyczaj winny jest klejent [klient].Bo klejent sam cuś instaloje i potem ten kompiuter nie chce mu chodzic,bo łon jest winien,źe ni umie obsługi....
Tyle
Po szesnste,jakiś banan podczas mojej odpowiedzi – z IP 200.157.42.51 – skanował mi porty.–No raczej próbował.Żałosnie mu to wychodziło :lol: Przerwał mi tylko łyczek piwa........ :lol: :lol: To swinia,nie :?:
8)
Tyle
8)
Tyle
Heh, to zaleźy od grafy. U mnie jest riva 32 mb na karcie i jsako tako phptoshop chodzi, ale jak ma coś gorshego to moźe karta spowalniać (vanta 16 mb :D albo monochrom hercules).
– Po 13 to tak se myśle źe chciałem to napisać, ale jush nie wolałem próbować, skoro Tire nie napisał o tym :) .
– Po 14 moźe podash model płyty gł., i to co mash jeszcze innego w kompie.
– Po 15 jeźeli posiadash element ze złotym napisemECS to powiem źe naleźy pójśc do shopu gdzie kupiłeś kompa, i zareklamować źe komp chodzi z prędkością sparaliźowanego źółwia. Jeźeli on odpowie źe nie zna przyczyny pójdź do sportowego, poźycz pałe bejsbolową i zdziel clienta w shopie z kompami po ryju :D
C.d.n.
– Po 13 to tak se myśle źe chciałem to napisać, ale jush nie wolałem próbować, skoro Tire nie napisał o tym :) .
– Po 14 moźe podash model płyty gł., i to co mash jeszcze innego w kompie.
– Po 15 jeźeli posiadash element ze złotym napisemECS to powiem źe naleźy pójśc do shopu gdzie kupiłeś kompa, i zareklamować źe komp chodzi z prędkością sparaliźowanego źółwia. Jeźeli on odpowie źe nie zna przyczyny pójdź do sportowego, poźycz pałe bejsbolową i zdziel clienta w shopie z kompami po ryju :D
C.d.n.
Pozdrawiam SLAY3RA.
Ano juź weszło wszystkim starym wygom na forum,źe jak spyware,wirusy i trojany – to do TIRE.
Jeźeli ma wirusa,to moźe być SirCam.c lub Czerobyl.
Uf,nato nie ma ratunku.........
Zatem,po dwunaste radzę zainstalować av Avast!4 Professional[trial 60 dni],w menu wybrać Schedule Boot–Time Scan,zaznaczyć wszystkie tam opcje,zrestartuje się komp samoczynnie i Avast przeskanuje go z pozycji bez uruchomionego Windowsa.
www.alwil.com
Takiej akcji koleś jeszcze pewno nie widziałeś,niebieski ekran,skaning,buuuummm,po wszystkim.
Po trzynaste,nie wiem więcej,bo piję dobre piwo....
Pozdrawiam 8)
Ano juź weszło wszystkim starym wygom na forum,źe jak spyware,wirusy i trojany – to do TIRE.
Jeźeli ma wirusa,to moźe być SirCam.c lub Czerobyl.
Uf,nato nie ma ratunku.........
Zatem,po dwunaste radzę zainstalować av Avast!4 Professional[trial 60 dni],w menu wybrać Schedule Boot–Time Scan,zaznaczyć wszystkie tam opcje,zrestartuje się komp samoczynnie i Avast przeskanuje go z pozycji bez uruchomionego Windowsa.
www.alwil.com
Takiej akcji koleś jeszcze pewno nie widziałeś,niebieski ekran,skaning,buuuummm,po wszystkim.
Po trzynaste,nie wiem więcej,bo piję dobre piwo....
Pozdrawiam 8)
Lezio111:
przy corelu to moźe nie wyrabiać procesor, karta graficzna ma mało do roboty.
u mnie przy 512 ramu i swap ustawiony na domyslnie photoshop śmiga, źe hej.
Dziwne źe Tire o tym nie wspopmniał, konsekwencją powolnego działania moźe być wirus.
Ale przedewszyskim za duźo uruchomionych na raz programów w tle: start/uruchom/msconfig/zakładka uruchamianie. Odznacz zbedne programy.
przy corelu to moźe nie wyrabiać procesor, karta graficzna ma mało do roboty.
u mnie przy 512 ramu i swap ustawiony na domyslnie photoshop śmiga, źe hej.
Dziwne źe Tire o tym nie wspopmniał, konsekwencją powolnego działania moźe być wirus.
Ale przedewszyskim za duźo uruchomionych na raz programów w tle: start/uruchom/msconfig/zakładka uruchamianie. Odznacz zbedne programy.
Najlepsze było to jedenaste.Cholernie ubawiłem się,Lezio :lol: :wink: .No,ale nasz znakomity kolega znany jest z pełnego dowcipu. :D I umie go uźywać w odpowiedniej chwili i miejscu...
Pozdrawiam,Lezio :!:
8)
8)
Najlepsze było to jedenaste.Cholernie ubawiłem się,Lezio :lol: :wink: .No,ale nasz znakomity kolega znany jest z pełnego dowcipu. :D I umie go uźywać w odpowiedniej chwili i miejscu...
8)
8)
c.d. :D
– po siódme corel to wymagający program. Karta graficzna moźe nie wyrabiać. Ilośc swapu nie ma róźnicy; ja mam 1288 ramu ~500 swapu i mi muli przy photoshop`ie, front page 2k2, 2x ie, a2 z muzą, kazaa. (hehe, torche mam :) ).
– po ósme sprawdź programem memtest ram
– po dziewiąte sprawdź czy mash orginalnego xp, czy crackowanego (są róźne przypadki).
– po dziesiąte & jedenaste poshukaj w www.centrumxp.pl/forum/search.php . Jedenaste to to źe nie chce mi się więcej pisać.
C.d.n. :D
– po siódme corel to wymagający program. Karta graficzna moźe nie wyrabiać. Ilośc swapu nie ma róźnicy; ja mam 1288 ramu ~500 swapu i mi muli przy photoshop`ie, front page 2k2, 2x ie, a2 z muzą, kazaa. (hehe, torche mam :) ).
– po ósme sprawdź programem memtest ram
– po dziewiąte sprawdź czy mash orginalnego xp, czy crackowanego (są róźne przypadki).
– po dziesiąte & jedenaste poshukaj w www.centrumxp.pl/forum/search.php . Jedenaste to to źe nie chce mi się więcej pisać.
C.d.n. :D
Temat wielokrotnie opisywany na forum.Wystarczy poszukać,chyba nie jesteś leniwy?
Przede wszystkim wydaje się,źe masz śmietnik w Rejestrze.
Po drugie,masz za duźo programów uruchamiających się wraz z Windowsem
Po trzecie zapewne masz jakąś betę lub uaktualniałeś z bety na pełny
Po czwarte konsekwencją zbyt opiekuńczego antywirusa jest znaczne spowolnienie systemu
Po piąte moźesz mieć padniętą RAM
I po szóste na duźą zajętość programami dysku najlepszy jest PerfectDisk [omówiony na forum ]
Resztę wymyślą i dopiszą moi znakomici Koledzy.
Pozdrawiam. 8)
Przede wszystkim wydaje się,źe masz śmietnik w Rejestrze.
Po drugie,masz za duźo programów uruchamiających się wraz z Windowsem
Po trzecie zapewne masz jakąś betę lub uaktualniałeś z bety na pełny
Po czwarte konsekwencją zbyt opiekuńczego antywirusa jest znaczne spowolnienie systemu
Po piąte moźesz mieć padniętą RAM
I po szóste na duźą zajętość programami dysku najlepszy jest PerfectDisk [omówiony na forum ]
Resztę wymyślą i dopiszą moi znakomici Koledzy.
Pozdrawiam. 8)
Strona 1 / 1