PC –> TV

Witam,

Mam WinXP HE i chce wyswietlić film na TV. Mam kabel S–VIDEO – > EURO i jest jeden problem. Jak chcę wyswietlic film na TV to robię klona czyli to samo na monitorze i to samo na TV – tylko jest taki myk ze jak na monitorze leci film to w TV go nie widać – jest czarna plama ( głos jest ).
Kolega ma takie same kodeki i jak klika prawym klawiszem myszy na film to w menu ma opcję Play on my i wybiera TVWtedy normalnie ma obraz na TV i monitorze.
Moźe mi ktoś pomoźe jak ustawić to źeby mieć taką sztuczkę magiczkę :D. Myślałem źe to kodeki – ale mamy identyczne.
Z góry dzięki za pomoc

Odpowiedzi: 6

Wchodzisz w ustawienia sterownika karty graficznej i tam (po podlaczeniu TV i wykryciu przez kompa) bedzie menu "Wideo pelnoekranowe" i tam wybierasz na ktorym ekranie ma byc to wideo Domyslny, czy pomocniczy,albo oba. Jak dasz pomocniczy (TV masz ustawiony jako pomocniczy) to film na pelnym ekranie bedzie wyswietlany na TV a na monitorze bedziesz mogl miec playera zminimalizowanego.

Poczytaj to:
http://www.benchmark.pl/r.php?file=http://www.benchmark.pl/artykuly/porady/jak_ustawic_pelnoekranowe_TV/strona–2.html
mettal
Dodano
27.11.2005 13:03:03
mam karte GeForce FX 5200 hm a gdzie to znajdę "video pelnoekranowe" Ustawienia ekranu i zaawansowane ?
Dziwi mnie tylko skad u niego taka opcja w tym menu. Teraz jak ustawię na video pełnoekranowe to jak będę chciał oglądnąć na monitorze film to muszę ją znowu wyłączyć ? – bo będzie ciemny ekran ?
–MaRciN–[PL]–
Dodano
27.11.2005 11:28:53
lackyd:
Witaj, na forum z pewnościa to juź było – jak dla mnie to muszisz zaznaczyć który z "ekranów" jest głównym/pierwszym/primary

Mylisz sie... Ustawienie gdzie ma byc wyswietlany obraz po zmaksymalizowaniu odtwarzacza wideo w kartach NV zwie sie "video pelnoekranowe" a w ATI pewnie tak jak spiderko napisal "tryb teatralny".
mettal
Dodano
27.11.2005 11:18:31
Witaj jak dla mnie to muszisz zaznaczyć który z "ekranów" jest głównym/pierwszym/primary
lackyd
Dodano
27.11.2005 11:06:46
Napisałeś jaki masz system, ale jaką karte to juź nie (modelu telewizora nie potrzebujemy :D )

Dla ATI szukaj opcji "Tryb teatralny", natomiast w przypadku kart nVidia lepiej posłuźyć się programikiem TVTool.
spiderko
Dodano
27.11.2005 09:59:03
Poszukaj opcji wyswietlania pelnoekranowego video w ustawieniach sterownikow karty graficznej
mettal
Dodano
27.11.2005 02:56:59
–MaRciN–[PL]–
Dodano:
27.11.2005 00:51:41
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1