Patrzę i nie widzę, gdzie ustawia się hasało na zasoby?

W windows 98 bylo to proste: prawy klik myszy i określasz haslo i typ dostępu do udostępnionego zasobu. W WinXP (Home Edition) jest to tak proste, źe aź trudne, nie mogę wyczajć gdzie się ustawia te hasło! Wszyscy inni uźytkownicy mają hasła, a ja mam 50 filmów więc non stop ktoś coś pobiera i mi muli kompa.

Odpowiedzi: 6

wolał bym mniej bezpieczeństwa ale bez NTFS, poza tym panuje terror w sieci odkąd poznałewm program LANguard, fajna rzecz, mozna duzo się dowiedzieć o sieci i kompach, a najlepsza jest opcja łamania hasła w 9x! W tym momencie cieszę się źe mam XP
Hackerem moźe nie zostanę ale napewno wypatrzę trojana jak by się gdzieś zalągł
Paszczak
Dodano
21.04.2003 13:27:01
Dobrze rozumiesz Paszczak, bo matid dobrze to wylozyl.
Systemy NT maja troche inne zalozenia bezpieczenstwa a jeszcze wieksze mozliwosci ustawiania dostepu do udostepnionych zasobow daje system postawiony na NTFSie.
EL NINO
Dodano
21.04.2003 01:20:19
to prawda, zamieszałeś
ale mniejwięcej kojarzę, czyli mogę udostęponić coś komuś lub nie, nie ma moźliwości hasła bo jest niepotrzebne, bo ja z góry ustawiam czy ktoś moźe korzystać z zasobów czy nie
dobrze to zrozumiałem?
Paszczak
Dodano
20.04.2003 23:17:40
Chodzi o to źe nie da się udostępnić danego zasobu "na hasło". Da się udostępnić danemu uzytkownikowi..
Np jak twoj kumpel loguje sie na swoj komputer, np. user: asd haslo: zxc to ty mozesz ustawic, zeby ten zasob byl dostepny dla uzytkownika asd z komputera qwe ktory sie zalogowal haslem zxc.
Na tym to polega :P
[ale namieszalem :D]
matid
Dodano
20.04.2003 19:06:17
EL ZAQRKA:
W systemach z rodziny NT nie ma czegos takiego jak udostepnianie na haslo. Tutaj udostepnia sie zasoby dla konkretnego usera (konta z zalozonym haslem)

Nie chodzi mi o konkrety jak to zrobić? Chcial bym poznać zasadę działania tego udostępniania, z wykonaniem tego to sobie poradzę. Jestem (byłem) uźytkownikiem 9x i to co mówisz jest dlamnie niepojete, istne czary mary
pozdrawiam
Paszczak
Paszczak
Dodano
20.04.2003 18:56:14
W systemach z rodziny NT nie ma czegos takiego jak udostepnianie na haslo. Tutaj udostepnia sie zasoby dla konkretnego usera (konta z zalozonym haslem). Xp HE jest okrojony w porownaniu do Prof, ale mozna to proste udostepnianie obejsc. Wystarczyloby gdybys poszukal na forum, bo juz o tym bylo. http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=4577
EL NINO
Dodano
19.04.2003 17:22:05
Paszczak
Dodano:
19.04.2003 16:14:43
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1