pasek szybkiego uruchamiania/pasek zadań
mam atki dziwny efekt źe po włączeniu komputera i p kazdym restarcie mój pasek zadań i przyciski szybkiego uruchamiania głupieją i sie przestawiają. Mam je ustawione w pewnej kolejności ( pierwszy jest "pokaź pulpit" np) i pasek jest zablokowany w opcjach a po restarcie ustawiają się w jakiejś dziwnej kolejności a pasek zadań jest wprawdzie zablokowany ale moksymalnie ściśnięty do prawej strony do ikonek tray–owych. i musze odblokować pasek powiększyć go i zblokowac spowrotem. bardzo jest to denerwujace. stało mi się to po przejechaniu systemu ADwarem.
Co radzicie na taką dolegliwość??
Co radzicie na taką dolegliwość??
Odpowiedzi: 8
Problem, który ja widziałem polega na tym, źe pasek szybkiego uruchamiania wciska się pomiędzy pasek języka a obszar powiadomień (tray). Zminimalizowane okna pojawiają się na pasku pomiędzy na lewo od paska szybkiego uruchamiania a ikoną "Start".
Było to na świeźo postawionym systemie, zinstalowane był tylko program antywirusowy i pakiet Office.
Widziałem to w czasie wizyty u znajomych, uźytkownikowi to nie przeszkadzało. Chciałem w tym przypadku uźyć konsoli odzyskiwania systemu, bo nic mądrzejszego do głowy mi nie wpadło ale dla gospodarzy była zbyt późna pora, by się przekonać czy działanie to byłoby skuteczne.
Było to na świeźo postawionym systemie, zinstalowane był tylko program antywirusowy i pakiet Office.
Widziałem to w czasie wizyty u znajomych, uźytkownikowi to nie przeszkadzało. Chciałem w tym przypadku uźyć konsoli odzyskiwania systemu, bo nic mądrzejszego do głowy mi nie wpadło ale dla gospodarzy była zbyt późna pora, by się przekonać czy działanie to byłoby skuteczne.
Grzynu:i teź nie mam na razie na niego sposobu. Otóź oprócz tego, źe mi miesza, to jeszcze dubluje mi otwierane programy (umieszczone są podwójnie w pasku zadań). A pasków języka to mam otwartych kilka jednocześnie.
no teź właśnie – i od tamtej pory nikt nic nie wie ?
podwójne paski języka, itd... – co z tym zrobić?
i teź nie mam na razie na niego sposobu. Otóź oprócz tego, źe mi miesza, to jeszcze dubluje mi otwierane programy (umieszczone są podwójnie w pasku zadań). A pasków języka to mam otwartych kilka jednocześnie.
loookasz:To sobie w pasku dodaj nowy [pasek narzędzi umieść w nim wszystkie potrzebne ci ikonki inne paski narzędzi usuś uruchom ponownie komputer i po kłopocie
P.S.
Najlepszego i spełnienia wszystkich nawet tych najskrytszych
Pozdrawiam
Alemi się rozstraja to miejsce gdzie są przyciski szybkiego uruchamiania acały pasek narzędzi "zwija" się do prawej. janie chce nowego paska robić tylko chce zeby mi się ustawiały przyciski wtakiej kolejności jaksobie raz ustawie. Czaisz?
P.S Dzięki za źyczenia :wink:
To sobie w pasku dodaj nowy [pasek narzędzi umieść w nim wszystkie potrzebne ci ikonki inne paski narzędzi usuś uruchom ponownie komputer i po kłopocie
P.S.
Pozdrawiam
P.S.
Pozdrawiam
No co jest "mondre" głowy?? bedzie co ztego czy nie? czy juź mam format robić?
Urodziny mam dzisiaj 21–e, zróbcie mi prezent w postaci rozwiązania problemu :wink:
Urodziny mam dzisiaj 21–e, zróbcie mi prezent w postaci rozwiązania problemu :wink:
grzes_dmb:Moźe pomoźe usunięcie folderu w którym są przechowywane ikony z paska szybkiego uruchomiania. Jest to folder C:Documents and Settings (nazwa uźytkownika) Dane aplikacjiMicrosoftInternet ExplorerQuick Launch
:D Pomaga – po części – znikają wszystkie ikonki :lol:
to juz wole je mieć na tym pasku :wink:
chodzi o to źeby się one nieprzestawiały przy kaźdym restarcie.
Moźe pomoźe usunięcie folderu w którym są przechowywane ikony z paska szybkiego uruchomiania. Jest to folder C:Documents and Settings (nazwa uźytkownika) Dane aplikacjiMicrosoftInternet ExplorerQuick Launch
Strona 1 / 1
<p><a href="http://img141.imageshack.us/img141/8181/pasekcg8.jpg">KLIK!</a></p><p>Odświeżam, bo nie doczekałem się odpowiedzi (tak myślę), a też mam ten problem, który widać na załączonym obrazku.<br>Jednym słowem: pomóżcie.</p><p>Dziękuję i życzę Wesołych Świat.<br>Happy Holiday!<br> </p>
czy ja dobrze widzę, że masz tam separatory niepotrzebne powrzucane ?<br>
<p>Ta, same się wstawiły i nie mogę ich wyprosić.<br></p><p>Zwróć uwagę, że zawartość paska się powtarza po prawej stronie. </p>
Pokaż co masz pod prawoklikiem na pasek - paski narzędzi
<p>Twój post skłonił nie do tego, aby wyłączyć wszystkie paski narzędzi, a następnie włączyć to, co potrzebne - pasek wygląda jak przystało.</p><p>Dziękuję. </p>