Pasek szybkiego uruchamiania

Witam Mam Windows Vista Home Premium. Kilka dni temu do komputera dorwał się mój 3 letni syn, namieszał tak, że jakimś "cudem" uruchomił pasek szybkiego uruchamiania. Może nie byłoby w tym nic dziwnego, poza tym że pasek nie był na pasku zadań tylko jako zupełnie osobny. Coś w rodzaju takiego paska jaki był swego czasu dostępny w pakiecie office'a xp. Były na nim skróty bezpośrednio do wszystkich dysków dostępnych w systemie (tych wymiennych też). Wyglądało to tak samo jak po uruchomieniu "Mój Komputer", do tego można było "dorzucić" skróty do programów. Pasek można było przemieszczać, po całym ekranie. Kiedy był przy krawędzi ekranu, była możliwość ustawienia ukrywania i zawsze na wierzchu. Niestety syn dorwał się drugi raz do komputera i zamknął ten pasek. Próbowałem wielu rzeczy, ale nie potrafię uruchomić tego paska ponownie. Ten będący na pasku zadań w żaden sposób nie można przeciągnąć poza pasek zadań. Przeglądałem funkcje związane z wyglądem pulpitu, paska zadań i wiele innych i nie znalazłem niczego co by można było zaznaczyć aby pojawił się taki pasek. Czy ktoś jest w stanie podpowiedzieć co należy wcisnąć aby pojawił się taki pasek. Przypuszczam, że syn naciskał klawiaturę i zapewne uruchomił go przez jakiś skrót. Niestety nie jest jeszcze komunikatywny i nie powie mi tego. Będę wdzięczny za jakieś wskazówki.

Odpowiedzi: 2

Wielkie Dzięki właśnie o to chodziło :mryellow: .
duze_ciacho
Dodano
25.05.2009 06:31:08
Złap lewym klawiszem myszy ikonę "KOMPUTER" i przesuń ją maksymalnie do góry lub na boki monitora i puść klawisz myszy . Może też być fofder ze skrótami do programów lub gier .
mysz 1
Dodano
21.05.2009 00:15:31
duze_ciacho
Dodano:
19.05.2009 17:56:29
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1