Pasek na pulpicie

Hello

Mam problem z komputerem, na którym jest zainstalowany systemy Windows XP. OD bardzo dlugiego czasu jest na pulpicie pasek z lewej strony (taki jak przy otwieraniu folderów). Pasek wygląda TAK

wszystko by było spoko, ale od czasu jego się pojawienia, pulpit nie spełnia swoich zadan. Np.:

– mając otwarty jakiś program i kliknie się w pulpit, to pulpit wychodzi na 1sze tlo.

– nie mozna przenosic na pulpit

to chyba tyle. próbowałem chyba wszystkiego. bede wdzieczny za kazda pomoc :)

Odpowiedzi: 8

Przywróć system do miejsca kiedy jescze ta pracownica nic nie wykombinowała :P
Zrób tak::::::
Start/Programy/Akcesoria/Narzędzia Systemowe/Przywracanie systemu... tam przywróć system:) powinno raczej pomóc
adik154
Dodano
25.01.2005 18:24:42
Przywróć system do miejsca kiedy jescze ta pracownica nic nie wykombinowała :P
Zrób tak::::::
Start/Programy/Akcesoria/Narzędzia Systemowe/Przywracanie systemu... tam przywróć system:) powinno raczej pomóc
adik154
Dodano
25.01.2005 18:24:42
niestety nie pomogło

zauwaźyłem ostatnio, ze ten uzytkownik, ktory ma ten pasek nie moze otworzyc w Panelu Sterowania Opcji Folderów, po prostu nie ładują sie...
_KuRT_
Dodano
25.01.2005 18:05:01
Wrzuć płytke Xp i w uruchom wpisz sfc /scannow
beed
Dodano
06.01.2005 16:43:18
gusioo:
Moźe masz włączony Active Desktop ?

to był pierwszy pomysl na jaki wpadlem i chyba teź probowałem to wyłączyć
_KuRT_
Dodano
06.01.2005 16:11:50
to juź próbowałem i nic nie dało. pasek w folderach znika, a na pulpicie nie

problem polega na tym, źe jest to komputer firmowy na którym siedzą róźne osoby i pewnego dnia jedna z pracownic to wlączyła. oczywiście nie jest w stanie powiedzieć jak to zrobiła ;)

a czasu na reinstall systemu nie ma.

jakieś dalsze pomysły ??? :)
_KuRT_
Dodano
06.01.2005 16:09:55
Moźe masz włączony Active Desktop ?
Anonymous
Dodano
06.01.2005 16:07:40
ale czy ty świadomie włączyłes ten pasek czy on poprostu pewnego dnia sam się pokazał?
Spróbuj zrobic tak:
1. Otwórz jakis dowolny folder
2. Kliknij w menu (na samej górze okna) na Narzędzia –––> Opcje folderów...
3. Tam gdzie jest napisane "Zadania" zaznacz opcje "Uźyj klasycznych folderów systemu Windows"
4. kliknij OK

Jeśli pasek na pulpicie znikął to jest OK, ale coś za coś. Te paski które są podczas otwierania folderów (wyglądają identycznie jak ten u ciebie na pulpicie) takźe znikną. Moze ktoś bedzie miał lepszy pomysł.
Damianos
Dodano
06.01.2005 16:04:03
_KuRT_
Dodano:
06.01.2005 15:14:07
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1