partycje
Witam
pilnie potrzebuje pomocy.
zainstalowalem windowsa na partycji F a poprzedniego windowsa ktory mi nie dzialal mam na c:
teraz chcialem przeniesc wazne pliki ktore mialem na partycji c gdzie indziej i sformatowac ja. Problem jest w tym ze w PANEL STEROWANIA –> NARZEDZIA ADMINISTRATORA–> ZARZADZANIE DYSKAMI – > Napisane jest w zakladce stan "ZDROWY (PARTYCJA NIEZNANA)" . windows w ogole tamtej partycji nie widzi. Co mam zrobic ? xp widzi tylko jedna partycje ta na kotrej jest zainstalowany teraz system . pozostale dwie sa tak jak wyzej napisalem nieznane
pilnie potrzebuje pomocy.
zainstalowalem windowsa na partycji F a poprzedniego windowsa ktory mi nie dzialal mam na c:
teraz chcialem przeniesc wazne pliki ktore mialem na partycji c gdzie indziej i sformatowac ja. Problem jest w tym ze w PANEL STEROWANIA –> NARZEDZIA ADMINISTRATORA–> ZARZADZANIE DYSKAMI – > Napisane jest w zakladce stan "ZDROWY (PARTYCJA NIEZNANA)" . windows w ogole tamtej partycji nie widzi. Co mam zrobic ? xp widzi tylko jedna partycje ta na kotrej jest zainstalowany teraz system . pozostale dwie sa tak jak wyzej napisalem nieznane
Odpowiedzi: 5
Zrób ta:
1. Idź do kumpla zdyskiem i przeźuć waźne dane
2. Usuń wszystkie partycje z twojego kompa
3. Załóź góra 3 partycje (polecam 2)
4. Sformatuj je na FAT32 bo wszystkie systemy to widza, i juz nie zapytasz sie np. dlaczego u kumpla na 98 nie widzi ci dysku
5. Zainstaluj Windows (najlepiej XP SP2) na dysku C:
6. Znowu idź do kupla i przezuć swoje dane spowrotem
!!!!!KONIEC!!!!!
Teraz będzie wszystko działało,,,GWARANTUJE!!!!!!!!!!
1. Idź do kumpla zdyskiem i przeźuć waźne dane
2. Usuń wszystkie partycje z twojego kompa
3. Załóź góra 3 partycje (polecam 2)
4. Sformatuj je na FAT32 bo wszystkie systemy to widza, i juz nie zapytasz sie np. dlaczego u kumpla na 98 nie widzi ci dysku
5. Zainstaluj Windows (najlepiej XP SP2) na dysku C:
6. Znowu idź do kupla i przezuć swoje dane spowrotem
!!!!!KONIEC!!!!!
Teraz będzie wszystko działało,,,GWARANTUJE!!!!!!!!!!
Kto Ci nie pozwoli ? :P
Nie mozna opisac wszystkiego pelnym zdaniem, dokladnie ? Czyzby sie zrobil system RAW ?
C: byl w systemie FAT32 czy NTFS ? Odlacz dysk F:, uruchom komputer z dyskietki startowej w98 i wpisz fix /mbr. Zreszta mozesz rowniez sprobowac uruchomic kompa z plyty XP i w konsoli odzyskiwania –> fixmbr.
Nie mozna opisac wszystkiego pelnym zdaniem, dokladnie ? Czyzby sie zrobil system RAW ?
C: byl w systemie FAT32 czy NTFS ? Odlacz dysk F:, uruchom komputer z dyskietki startowej w98 i wpisz fix /mbr. Zreszta mozesz rowniez sprobowac uruchomic kompa z plyty XP i w konsoli odzyskiwania –> fixmbr.
nie moge przypisac litery dysku
I jeśzcze jednao – jeźeli c: sformatujesz to utracisz dostęp do uruchamiania systemu, bo na niej są pliki startowe i będziesz musiał je ponownie na c: odtworzyć.
Probowales przypisac litere dysku tej partycji w Zarzadzaniu ?
Strona 1 / 1