partycja....
mam pytanko :oops: ....
jak postawic partycje na twardym , przy Mileniaczu , docelowo ma byc xpek profesional.... moze to lamerskie pytanie , ale nigdy tego nie robilem , a nie chce skopac kwestii , podpowiedzi beda mile widziane .... :P
jak postawic partycje na twardym , przy Mileniaczu , docelowo ma byc xpek profesional.... moze to lamerskie pytanie , ale nigdy tego nie robilem , a nie chce skopac kwestii , podpowiedzi beda mile widziane .... :P
Odpowiedzi: 14
Khem, a DiskPart?? Program do robienia partycji z konsoli odzyskiwania WinXP??? Po co sie bawic PM???
Ja kumpeli zrobilem kompa od podstaw tylko przy uzyciu plytki samobutujacej winxp, tj. partycje na dysku, format, no i oczywiscie instalowanie systemu.
Nie ma jak do Warszawy przez Madryt...
Ja kumpeli zrobilem kompa od podstaw tylko przy uzyciu plytki samobutujacej winxp, tj. partycje na dysku, format, no i oczywiscie instalowanie systemu.
Nie ma jak do Warszawy przez Madryt...
Za pomocą PM oczywiście :D
Najlepiej podziel ta partycje z mileniacza na dwie czesci.
Sobol:B3T0N:sciagnij nawet triala pqmagic i podziel mu (jej ) partycje i jazda z xp'kiem
Do triala niestety trzeba crack.
zaden problem – 5 min . i crack jest albo z kazzyyy lub z cracks.am , lub z goglow :P
raczej tak.
thx , i wnoskuje z tego , ze jak nie ma zadnej partycji , to postepowanie wyglada indentycznie .... :?:
B3T0N:sciagnij nawet triala pqmagic i podziel mu (jej ) partycje i jazda z xp'kiem
Do triala niestety trzeba crack.
powiem tak , programik spox , do sciagniecia , ale bede naprawde rad jak jakas laskawa duszyczka , napisze mi temat krok po kroku , bo sformuowanie teamtu w slowie jazda niewiele mi mowi.... :oops: :wink:
najłatwiej będzie chyba zrobić tak:
1. najpierw formacik całości.
2. potem starujesz kompa z dyskietki od wina98
3. uruchamiasz fdisk i kasujesz istniejąca partycję/partycje
4. Zakładasz nową partycję podstawową (czy jak jej tam na imię po angielsku primary), dla xp myślę źe wystarczy jakieś 5 GB (ja ma 4)
5. Z reszty wolnej przestrzeni dysku robisz partycję roszerzoną (ang. extended), którą to moźna później dzielić na mniejsze partycje logiczne (zrób na rozszerzonej np 2 partycje logiczne powiedzmy o równej wielkości)
6. Nie zapomnij ustawić partycji 5 GB(tej pierwszej) jako aktywnej.
7. Potem pozostaje tylko instalka wina xp. No chyba źe chce mieć 2 systemy, to wtedy na jednej z tych logicznych instalujesz win98 (me to shit), a później xp na tej 5GB.
1. najpierw formacik całości.
2. potem starujesz kompa z dyskietki od wina98
3. uruchamiasz fdisk i kasujesz istniejąca partycję/partycje
4. Zakładasz nową partycję podstawową (czy jak jej tam na imię po angielsku primary), dla xp myślę źe wystarczy jakieś 5 GB (ja ma 4)
5. Z reszty wolnej przestrzeni dysku robisz partycję roszerzoną (ang. extended), którą to moźna później dzielić na mniejsze partycje logiczne (zrób na rozszerzonej np 2 partycje logiczne powiedzmy o równej wielkości)
6. Nie zapomnij ustawić partycji 5 GB(tej pierwszej) jako aktywnej.
7. Potem pozostaje tylko instalka wina xp. No chyba źe chce mieć 2 systemy, to wtedy na jednej z tych logicznych instalujesz win98 (me to shit), a później xp na tej 5GB.
sciagnij nawet triala pqmagic i podziel mu (jej ) partycje i jazda z xp'kiem
jea z goy przepraszam ze nie jasne posty pisze , ale wlanie wrocilem z malej popijawik , wiec nie jestem swiadmom co to pisze (nie patrze sie w monit ani klawiature– pisze cos ale patrze sie np. w dywan :P ) ............sory
jea z goy przepraszam ze nie jasne posty pisze , ale wlanie wrocilem z malej popijawik , wiec nie jestem swiadmom co to pisze (nie patrze sie w monit ani klawiature– pisze cos ale patrze sie np. w dywan :P ) ............sory
mileniacz jest , mam sformatowac (kolezance :wink:) twardziela , ale dzis mnie olsnila wiadomoscia , ze nie ma partycji :cry: , wiec musze ja postawic , dla swietego spokoju , bo pewnie sie na jednym foraciku sie nie skonczy :twisted: , po tym , jak powiedziala mi jaki ma sprzecior , stwierdzilem ze tylko xpek sie nadaje , bo mileniacz raczej nie jest zbyt udanym systemem Billa :wink:
wiec reasumujac , chodzi o partycje stawiana na twardziela po formacie ... a przed inatalacja xpeka ...
wiec reasumujac , chodzi o partycje stawiana na twardziela po formacie ... a przed inatalacja xpeka ...
Czyli chcesz mieć dwa systemy xp i millenium. partycje chcesz zakładać na czystym dysku czy juź jakiś system jest zainstalowany??
Strona 1 / 1