Panda Platinum Internet Security

Witam...

Pytanie... jak wylaczyc strony www i wszystkie komunikatory np. Gadu–Gadu, Skype, MSN i Tlen w Panda Platinum Internet Security ? pewnie gdzies w Firewall'u ale sadze ze ja nie potrafie tego :P...

Prosze o pomoc !

Odpowiedzi: 7

mettal
Dodano
22.02.2005 17:13:08
hmmm to jak juz mogles podac tez adres strony www :) ale ok poszukam ... tej polskiej strony ... i ... no w sumie dalem kiedys zeby zawsze przepuszczal firewall to polaczenie... np. GG, Skype ... ale no coz musze poszukac tej polskiej wersji napewno latwiej mi bedize :)
gary
Dodano
22.02.2005 16:52:10
Bo moze pomimo tego ze je zablokowales to jest ustalony stary przypis do nich czyli zeby automatycznie przyznawalo dostep bez pytana, pobaw sie w opcjach, a jak cos to moze zassaj sobie polska wersje pandy, jest dostepna na polskiej stronie Pandy software, oczywiscie jako demko, ta pisza ze jest po angielsku, ale to sciema bo sam ja z tamtad ssalem i jest w pelni po polsku. Moze wtedy bedzie ci latwiej pokombinowac. Ja u siebi jak zablokowalem tlena DC++ to po prostu za choleruy sie nie laczyly a panda nie pokazywala komunikatu czy dopuscic, czy tez odrzucic.
mettal
Dodano
22.02.2005 16:41:35
mettal. ale wlasnie chodzi o to zeby wiesz nie pokazywalo sie pole do wpisania hasla jak ktos bedize chcial kozystac z czegos tam ... komunikatora czy www... zeby to bylo jakies tajne zeby ktos nie skumal ze akurat tej osobie to zrobilem... czaisz czy nie bardzo ? :D ale sprubuje :)

Update:

Firewall–>Setting–>Zakladka Acces Pierwsze Setting i hmm dalem Internet Explorer na Denied GG na Denied Skype na Denied potem wszystko zatwierdzilem OK wylaczylem wszystkie okienka... i hmm... Internet Explorer nie pokazuje WWW ale GG i Skype sie laczy bez niczego... ? :> cos nie tak jest :D
gary
Dodano
22.02.2005 16:15:01
Proste by zablokowac komunikatory, ustawiasz w opcjach dostep do firewalla za pomoca hasla (ktore tylko oczywiscie ty znasz) no i potem wchodzisz w jego konfigiguracje Firewall–>settings–> zakladka Access, potem wyzsze settings i tam masz wszystkie aplikacje korzystajace z netu po prostu blokujesz te ktore chcesz i nikt inny tego nie zmieni nie znajac hasla dostepu do firewalla. A blokowanie stro mozna wykonac w Restrictions to access to websites, tam zanacasz ze blokuj wszystkoie strony, lub dodajesz wybrane i na haselko zamykasz. Hehe, proste jak cholira... :wink:
mettal
Dodano
22.02.2005 03:58:06
No to nikt mi nie powie jak to zrobic ? ;]
gary
Dodano
21.02.2005 20:36:45
gary:
ale sadze ze ja nie potrafie tego :P...
No to masz doła :mrgreen: .
EL NINO
Dodano