Panda i Outpost – konflikt?
Mam problem. Czy Outpost firewall free i Panda Antyvirus Platinum się gryzą ze sobą? :?: Gdyź mam oba zainstalowane i wyswitla mi na starcie ostrzezenia ze moga rozne rzeczy dziac sie w kompie. Dlatego ze Panda ma własnego firewalla, a dwa firewalle w jednym kompie moga się podgryzac nawzajem. :idea:
Czy ktoś wie jak wylaczyc firewalla Pandy bez deinstalacji anywirusa? :?: Czy jejzeli mam tylko niekatywnego firewalla Pandy to wszystko jest oki? :?:
Czy ktoś wie jak wylaczyc firewalla Pandy bez deinstalacji anywirusa? :?: Czy jejzeli mam tylko niekatywnego firewalla Pandy to wszystko jest oki? :?:
Odpowiedzi: 7
tu jest o konfiguracji Outpost 2 posty ''gościa'' http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=15392&highlight=outpost+firewall
Gość ma racje Tomi. Outpost jest naprawde dobry. :) Owszem wymaga trochę zachodu w obsłudze, ale za to daje lepsza ochrone i więcej opcji. Poza tym nie jest wcale taki skomplikowany. Kerio jest o wiele bardziej skomplikowany. :idea:
Ale Outpost zawsze znajduje jakieś konflikty, ja przez tego posranego firewall'a spiepszył mi się windows i musiałem na nowo, nie polecam, trudny w obsłudze.
outpost jest dobry więc moźe pozostań przy nim , na forum był opis konfiguracji,prawdopodobnie pozostały Ci wpisy po sygete i dlatego odczytuje ze to on.Mam outposta rok i jestem zadowolony, nie dość,źe chroni przed nieautoryzowanym wejściem do systemu to jeszcze ostrzega o podejrzanych programach, czasem ostrzeźe Cie,źe dany program nie jest tym samym programem , ktory miałeś wczesniej, wtedy moźesz go zablokować, jeśli podejrzewasz,źe to trojan.
Mam niekatywną zaporę Pandy. Odhaczylem w opcjach. Ale i tak na starcie systemu pojawia mi sie ostrzezenie z Outpost. :!: Co prawda nie widze jakichs bardzo niepokojących zachoweań systemu.
Sygate uźywałem i jest całkeim niezły, ale jednak ma mniejsze mozliwości konfiguracyjne. I niestety ale przepuszcza niektore połaczenia. :cry: A tak na marginesie to ciekawe, ze Outpost wykrywa zaporę Pandy jako firewall Sygate. :!: :shock:
Ostatecznie mógłbym odisnalowac Ouposta, ale nie wiem czy firewall Pandy jest wystarczajaco dobry i mozna mu ufac. :?:
Sygate uźywałem i jest całkeim niezły, ale jednak ma mniejsze mozliwości konfiguracyjne. I niestety ale przepuszcza niektore połaczenia. :cry: A tak na marginesie to ciekawe, ze Outpost wykrywa zaporę Pandy jako firewall Sygate. :!: :shock:
Ostatecznie mógłbym odisnalowac Ouposta, ale nie wiem czy firewall Pandy jest wystarczajaco dobry i mozna mu ufac. :?:
O ile sie dobrze orientuje to "zapore ogniowa" mozna wylaczyc w opcjach pandy...
W ostatecznosci odinstaluj pande a przy ponownej instalacji odchacz firewall i po klopocie :)
A najlepij to zdecyduj sie na jeden z prograow lub zainstaluj program antyvirusowy bez firewall'a :lol:
W ostatecznosci odinstaluj pande a przy ponownej instalacji odchacz firewall i po klopocie :)
A najlepij to zdecyduj sie na jeden z prograow lub zainstaluj program antyvirusowy bez firewall'a :lol:
jeśli masz nieaktywny firewall pandy to raczej nie powinno być problemów.Czy te programy są zintegrowane ?
Moźesz zamiast outpost zastosować sygete , teź dobry i toleruje inny firewall dość dobrze.
Moźesz zamiast outpost zastosować sygete , teź dobry i toleruje inny firewall dość dobrze.
Strona 1 / 1