Panda Antivirus v.s. NAV2003/NIS2003
Dobra rada dla wszystkich.
Nigdy nie instalujcie na jednym dysku (partycji, systemie) tych dwóch antywirusów.
Kiedy to zrobiłem – męczyłem się pół dnia źeby w ogóle uruchomić kompa – nie przyniosło to jednak poźądanych rezultatów i musiałem formatnąć swojego HDD'ka.
Nigdy nie instalujcie na jednym dysku (partycji, systemie) tych dwóch antywirusów.
Kiedy to zrobiłem – męczyłem się pół dnia źeby w ogóle uruchomić kompa – nie przyniosło to jednak poźądanych rezultatów i musiałem formatnąć swojego HDD'ka.
Odpowiedzi: 13
neo340:zgadzam się z toba ale nie do końca, ja równieź uźywam Avasta ale dodatkowo ma BitDefender i wszystko śmiga OK, źadnych zwisów systemu, nie ma najmniejszych problemów, polecam taki zestaw :D :D :DMarcinX:Nie chodzi tu o te konkretne antywiry.
Jest taka zasada źeby nie instalować NIGDY dwóch antywirusów na jednym systemie.
W 90 % przypadków to zwis systemu.
A prywatnie uźywam Avasta i jestem z niego bardzo zadowolony.
I jest to najlepszy wybór z freewarowych zabezpieczeń antywirusowych,nie do przejścia dla wirów.
Pozdrawiam :D
U Ciebie będzie działać, bo jak powiedział kiedyś tire masz aktywny tylko jeden monitor antywirusowy, więc się nie gryzą, nie konkurują ze sobą.
zgadzam się z toba ale nie do końca, ja równieź uźywam Avasta ale dodatkowo ma BitDefender i wszystko śmiga OK, źadnych zwisów systemu, nie ma najmniejszych problemów, polecam taki zestaw :D :D :DMarcinX:Nie chodzi tu o te konkretne antywiry.
Jest taka zasada źeby nie instalować NIGDY dwóch antywirusów na jednym systemie.
W 90 % przypadków to zwis systemu.
A prywatnie uźywam Avasta i jestem z niego bardzo zadowolony.
Zawsze wydawalo mi sie, ze NIS to firewall. No ale czlowiek uczy sie cale zycie :wink: .MarcinX:slawekkolodziejczyk:
Po katastrofie z dyskiem zaczołem uwaźniej czytać instrukcję NIS 2003 i okazało się, źe w XP nie skanuje on rekrdów rozruchowych– a niby on jest taki wspanialy.
Słabo znam Nis 2003 ,ale wydaje mi się źe taka opcja skanu powinna być.
Pawek:mefisto_k:ja tam mam nav 2003 i jest git
Nic dodać nic ująć :wink: Tylko trzeba od czasu do czsu ukatualnic definicje :D
nio masz racje ale u mnie wiesz uaktualnia norton kotalogi virosów zdaźa sie źe mnie nie poinformuje :? :? ale to i tak dobrze :wink: :wink:
mefisto_k:ja tam mam nav 2003 i jest git
Nic dodać nic ująć :wink: Tylko trzeba od czasu do czsu ukatualnic definicje :D
ja tam mam nav 2003 i jest git
slawekkolodziejczyk:Witam.
Złapałem ostatnio jakiegoś syfa, który skasował mi całą zawartość HDD:(
Wcześniej, jak i teraz uźywam NIS 2003.
Po katastrofie z dyskiem zaczołem uwaźniej czytać instrukcję NIS 2003 i okazało się, źe w XP nie skanuje on rekrdów rozruchowych– a niby on jest taki wspanialy.
Powiedzcie mi, czy ma to jakies znaczenie, czy owe rekordy moga byc powaznym zagrozeniem( brak ich skanowania), dla systemu i wogule co i jak z tym rekordami bo zaczynam miec watpliwosci co do wspanialosci NIS 2003
Sławek.
Kiedy złapałem Jeefo, Mks online, i Nav wykazały czysty system.
Standartowe skanowanie Avastem teź.
Dopiero skan rekordów rozruchowych wykrył Jeefo w kilku kopiach.
Słabo znam Nis 2003 ,ale wydaje mi się źe taka opcja skanu powinna być.
A skoro nie to powaźny minus.
Witam.
Powiedzcie mi, czy ma to jakies znaczenie, czy owe rekordy moga byc powaznym zagrozeniem( brak ich skanowania), dla systemu i wogule co i jak z tym rekordami bo zaczynam miec watpliwosci co do wspanialosci NIS 2003
Sławek.
Sławek.
Ja uźywam McAfee i uwaźam go za lepszego od NAV2003, nie obciąza tak procesora.
Reszty nie testowałem
Reszty nie testowałem
NAV 2004 :lol: :lol: :lol:
Pamietam, ze jak kiedys zainstalowalem NAV i Antiviral Toolkit Pro to tez mialem duze problemy z systemem. Aktualnie uzywam NAV 2003.
NAV i Panda szczególnie się nie lubią, ale moźna było uruchomić kopa w trybie awaryjnym i usunąć jednego z nich. Sam musiałem kiedyś tak zrobić i zadziałało.
Strona 1 / 1