Pamięć RAM dobra do kręcenia,.
Witam. Mam zamiar kupić 2Gb pamięci RAM, ale takiej która dobrze się bedzie kręciła z procesorem A64 3000 Venice. Moja płyta to Abit AX8. Mam na te pamięci 700zl .
Odpowiedzi: 7
jelsi byłbym tobąto takie pytanie zadałbym tutaj:
http://forum.tweak.pl/index.php?showforum=29
http://forum.tweak.pl/index.php?showforum=29
Więc pomóźcie mi wybrać coś niezłego w znośnej cenie. Osobiście myślałem o Geilach albo Patriotach
Więc pomóźcie mi wybrać coś niezłego w znośnej cenie. Osobiście myślałem o Geilach albo Patriotach
@marakeusz
2x 1Gb
@Seeker
A64 rdzeń Venice na dobrej płycie głównej i własnie dobrych pamiątkach aź prosi się o podkręcanie. Cele są proste: szybciej, szybciej, szybciej oraz satysfakcja
–––––––––
oto wytłumaczenie:
1 bachus_anonym | 2x1GB G.Skill PC4000HZ – Samsung UCCC: | 3,0–4–4–8 1T @ 291MHz
gdzie:
1 bachus_anonym – nick overclockera
2x1GB G.Skill PC4000HZ – nazwa ramów
Samsung UCCC – na jakich kostkach oparty ram
3,0–4–4–8 1T – timingi
@ 291MHz do ilu podręcili maksymalnie, standardowo to 200 Mhz ( DDR 400 Mhz ), i tak @291 Mhz daje nam ( DDR 582 Mhz )
| 2,60V |zasilanie dla pamieci na jakich uzyskano wynik
2x 1Gb
@Seeker
A64 rdzeń Venice na dobrej płycie głównej i własnie dobrych pamiątkach aź prosi się o podkręcanie. Cele są proste: szybciej, szybciej, szybciej oraz satysfakcja
–––––––––
oto wytłumaczenie:
1 bachus_anonym | 2x1GB G.Skill PC4000HZ – Samsung UCCC: | 3,0–4–4–8 1T @ 291MHz
gdzie:
1 bachus_anonym – nick overclockera
2x1GB G.Skill PC4000HZ – nazwa ramów
Samsung UCCC – na jakich kostkach oparty ram
3,0–4–4–8 1T – timingi
@ 291MHz do ilu podręcili maksymalnie, standardowo to 200 Mhz ( DDR 400 Mhz ), i tak @291 Mhz daje nam ( DDR 582 Mhz )
| 2,60V |zasilanie dla pamieci na jakich uzyskano wynik
Z tego co wiem(a moja wiedza niewielka:)) to źeby podkręcić procka potrzeba dobrego ramu.A chce mieć mocnego kompa bo bede na nim grał w Obliviona:)
Troche dla mnie za skomplikowany ten artykuł. Jakby ktos mi doradził coś to byłbym wdzięczny.Lepiej beda chodzily pamięci 2x1Gb czy 4x512??
marakeusz zaspokoj moją ciekawość i napisz na....co – w jakim celu – kręcić 2GB RAM na procku Venice?
Strona 1 / 1