Pamięc RAM, czy tak się da ... ?
Witam!!!
No właśnie czy tak można... ???
A o co chodzi?
No więc czy jak mam płytę gowną przystosowaną do obsługi pamięci 333Mhz, moge w nią wsadzić pamięć taktowaną 400Mhz ?? I jaki będzie tego skutek ??
I to wszystko ?
No i jeszcze w druga stronę, gdy posiadam płytę obsługującą 533Mhz , mogę w nią wsadzić pamięć taktowaną 333Mhz lub 400Mhz ?? I jaki tego będzie skutek ??
No właśnie czy tak można... ???
A o co chodzi?
No więc czy jak mam płytę gowną przystosowaną do obsługi pamięci 333Mhz, moge w nią wsadzić pamięć taktowaną 400Mhz ?? I jaki będzie tego skutek ??
I to wszystko ?
No i jeszcze w druga stronę, gdy posiadam płytę obsługującą 533Mhz , mogę w nią wsadzić pamięć taktowaną 333Mhz lub 400Mhz ?? I jaki tego będzie skutek ??
Odpowiedzi: 1
1. Jeżeli producent płyty nie zastrzegł, że RAM typu PC 3200 nie jest obsługiwany to ......generalnie mozesz i nic isę nie stanie - chyba, e masz pecha i akurat moduł, który kupiłeś nie będzie chiał działać, ale to tylko pech,a nie zasada.
2. Jeżeli tap łyta obsługuje DDR, a nie wyłacznie DDR2 to wskadzić mozesz, ale co będzie - znowu isntrukcja do płyty się kłania, bo okazać się moze - wątpliwe, ale bywa - że gniazda są zasilane włacznie podwyższonym napięciem ,a w tkaim wypadku kości "wolniejsze" mogą się popalić.
Strona 1 / 1