Pamięć nie moźe być written

Czesć
Co to jest ?
WinXP w sieci, 3 róźne komputery 1 compaq + 2 składaki (same markowe części), a na wszystkich trzech pojawia się problem komunikowany:

"instrukcja spod adresu odwołuje sie do adresu (tu adresy)...... pamięć nie moźe być written".
Nie jest to problem z pamięcią – wiem napewno. Wszystkie te komputery były przebadane pod tym względem. Dzieje się tak przy próbie wejścia do sieci. (Linux+samba). Ale w Compaqu działo się tak równieź przy wejściu do folderu drukarki.
Win98 w tej sieci chodzą bez mrugnięcia.
proszę o pomoc

Odpowiedzi: 15

MIcrosoft nie udziela pomocy osobom, które są właścicielami dystrybucji OEm ich produktów.Pomoc naleźy uzyskać od lokalnego dystrybutora (sprzedawcy) OEM. Pośrednio przez tego sprzedawce moźe łaskawie mi odpowiedzą. (nie skomentuje)

Wysłałem do lokalnego dystrybutora komplet info jaki zarządał MS (pytali nawet jakie mam kable w sieci...) Odpowiedzi nie uzyskałem.

Acha a link w Bazie wiedzy MS opisany wyraźnie jako mój problem przez technika (kobietę) określony został jako zupełnie innny temat. Napisałem bowiem źe rozwiązanie nie przyniosło skutku.
Anonymous
Dodano
27.01.2004 10:33:19
MIcrosoft nie udziela pomocy osobom, które są właścicielami dystrybucji OEm ich produktów.Pomoc naleźy uzyskać od lokalnego dystrybutora (sprzedawcy) OEM. Pośrednio przez tego sprzedawce moźe łaskawie mi odpowiedzą. (nie skomentuje)

Wysłałem do lokalnego dystrybutora komplet info jaki zarządał MS (pytali nawet jakie mam kable w sieci...) Odpowiedzi nie uzyskałem.

Acha a link w Bazie wiedzy MS opisany wyraźnie jako mój problem przez technika (kobietę) określony został jako zupełnie innny temat. Napisałem bowiem źe rozwiązanie nie przyniosło skutku.
Anonymous
Dodano

Anonymous
Dodano
ale tak juź jest, Ci co się znają nie siedzą przez 8 godzin przed telefonem tylko działają i zarabiają pieniądze...

w poźądnej firmie są tacy od zarabiania i tacy od pomocy a nawet jak to jedna i ta sama osoba to sie na chwilę moźe oderwać od pracy i w nielicznych przypadkach tak sie dzieje w "Promenadzie" niestety nie bywam mieszkam prawie 30km od niej a internet mam w domu :wink:
Xior
Dodano
25.01.2004 22:59:47
Xior:
był kiedyś taki kawał na ten temat ale nie chce mi sie go szukać moźna sie tylko domysleć co sie usłyszy
wiele razy dzwoniłem do pomocy technicznej róźnych firm i tylko firma WA–PRO zawsze staje na wysokości zadania przynajmniej jesli chodzi o wf–maga cała reszta firm zreguły człowieka poprostu spławia :!:

apropo pomocy technicznej to widzę, źe jesteś z Warszawy i pewnie orientujesz się, źe w centrum handlowym "Promenada" jest takie coś jak darmowy internet przez WLAN – ja jestem z Torunia i specjalnie zabrałem komputer i poźyczoną kartę WLAN i pojechałem do stolicy przetestować tą usługę i co się okazało, źe nie działa a pomoc techniczna (PlusGSM nr tel. 2601) NIE UMIE mi pomóc... to jest śmieszne... ale tak juź jest, Ci co się znają nie siedzą przez 8 godzin przed telefonem :) tylko działają i zarabiają pieniądze...
bajtek
Dodano
25.01.2004 22:45:01
CD:
No moźna się załamac – a system kosztuje (prof) 630 zł. Ciekawe co powiedzą jutro technicy z MS, kiedy do nich zadzwonię. Dam znać

O to jak juź będziesz się ich o to pytał, teź mam taki problem to popytaj co moźe być powodem powstawania obwódek poszarpanych dookoła ikon windosowskich.

http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=11726
M.a.R.e.K
Dodano
25.01.2004 22:32:09
CD:
No moźna się załamac – a system kosztuje (prof) 630 zł. Ciekawe co powiedzą jutro technicy z MS, kiedy do nich zadzwonię. Dam znać

był kiedyś taki kawał na ten temat ale nie chce mi sie go szukać moźna sie tylko domysleć co sie usłyszy
wiele razy dzwoniłem do pomocy technicznej róźnych firm i tylko firma WA–PRO zawsze staje na wysokości zadania przynajmniej jesli chodzi o wf–maga cała reszta firm zreguły człowieka poprostu spławia :!:
Xior
Dodano
25.01.2004 22:32:08
CD:

Xior
Dodano
25.01.2004 22:32:08
to ciekawe, napisz jutro...
bajtek
Dodano
25.01.2004 22:29:59
Anonymous
Dodano
25.01.2004 21:57:47
ja mam windowsa xp home, pracowalem na nim bez aktualizacji ponad rok, aź przyszedł do mnie kolega i powiedzial "pobierz aktualizacje z windows update" i ja to zrobiłem – pobrałem wszystko – i łatki i sp i najnowsze uaktualnienia sterowników i co...? teraz zaczął mi się system walić!!!!!! :( wyskakują mi podobne komunikaty do Twoich (pamięć nie moźe być written), podczas dawania dokumentu do druku w wordzie system się restaruje podobnie sprawa ma się podczas kopiowania, słuchania muzyki, a ostatnio nawet uruchomiłem komputer, czekam chwilę (nic nie robię) i po 2 minutach... sam się zrestartował (!!!) – skoro przez rok nic nie dzialo sie z nim a po pobraniu aktualizacji komputer nadaje się do formatu i reinstalacji, to problem na pewno tkwi w tych uaktualnieniach... dodam jeszcze ze posiadam najnowsza wersje AntiVirenKit 12 i codziennie aktualizuję bazę definicji wirusów. pracuje na notebooku wiec o niezgodnosci sprzetu nie ma mowy.
bajtek
Dodano
25.01.2004 18:35:02
Powiem szczerze, źe od pewnego czasu, właściwie od wymiany paru kondensatorów na płycie pojawiają mi się takie komunikaty, zwłaszcza przy aplikacjach multimedialnych. To raczej nei jest problem sprzętowy, na początku posądzałem łatki windows update, myśle, źe to one coś psują...
M.a.R.e.K
Dodano
24.01.2004 16:21:03
OK. Zdąźyłem podinstalować MDAC–a w najnowszej wersji 2.8. Problem jednak niezmiennie powraca. Nie wiem co dalej. WINXP z SP1a (który uźytkuje) ma juz uaktualnienie SP1 dla IE 6. NIE jest celowe więc instalowanie go ponownie.
Co Teraz ???
HELP !!!
Anonymous
Dodano
24.01.2004 15:10:55
..zastosować sie do wskazówek. Uzbroiłem się w SP dla IE 6, i poczytałem ten link i ościągałem najnowszego Microsoft Data Access Components. Zobaczymy
Dzięki odezwę się z jakim skutkiem to się skończyło.
Anonymous
Dodano
24.01.2004 13:20:16
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=5572&highlight=read

Moźe to coś pomoźe ?
MarcinX
Dodano
24.01.2004 12:32:18
Anonymous
Dodano:
24.01.2004 11:35:53
Komentarzy: