PALIT GF 5200fx
Kumpel ma tą karte i ma z nia takie probem:
Po właczeniu jakiejs gry mozna grac około 30 minut maksynalnie pózniej wyskakuje ze wystapiłi bład i wychodzi do windowsa.
ma wina xp pro
próbowałem róznych sterowników, instalowałem system od początku i dalej jest to samo. jak moze byc przyczyna bo pomysły mi sie sonczyly? Czy moze karta jest uszkodzona??
Po właczeniu jakiejs gry mozna grac około 30 minut maksynalnie pózniej wyskakuje ze wystapiłi bład i wychodzi do windowsa.
ma wina xp pro
próbowałem róznych sterowników, instalowałem system od początku i dalej jest to samo. jak moze byc przyczyna bo pomysły mi sie sonczyly? Czy moze karta jest uszkodzona??
Odpowiedzi: 5
jak kumpel wróci to sprawdze to.
Zacznijmy moźe od najprostszej rzeczy, a jednocześnie częstej przyczyny problemów: zasilacza. Sprawdź napięcia programem Everest i nam je tutaj podaj, linie +3.3V, +5V i +12V są istotne.
tak. nawet czysciłem wiatrak i radiator inna karta w tym kmpie zachowuje sie identycznir. ten fx u mnie dzala dobrze
źe tak skromnie zareklamuje opis kolegi z postem powyzej :P
mi to teź na przegrzanie wyglada bo jesli po pewnym czasie to najczęsciej jest cośze złym odprowadzaniem ciepła związane.
mi to teź na przegrzanie wyglada bo jesli po pewnym czasie to najczęsciej jest cośze złym odprowadzaniem ciepła związane.
To źe chłodzenie jest okej – wiatrak się kręci, radiator jest na swoim miejscu?
Ja miałem przypadek teź z 5200FX który się wiszał w grach i nie tylko. Zmieniłem chłodzenie na standartowe z R9800 (większy radator) i paste nową nałoźyłem, dotychczas był tzw. glut czyli plaster z jakiejś dziwnej masy. Zmień paste pod radiatorem, moźe to pomoźe.
PS. W FAQu w tym dziale jest instrukcja do instalacji nowych sterowników.
Ja miałem przypadek teź z 5200FX który się wiszał w grach i nie tylko. Zmieniłem chłodzenie na standartowe z R9800 (większy radator) i paste nową nałoźyłem, dotychczas był tzw. glut czyli plaster z jakiejś dziwnej masy. Zmień paste pod radiatorem, moźe to pomoźe.
PS. W FAQu w tym dziale jest instrukcja do instalacji nowych sterowników.
Strona 1 / 1