+++PageFile+++

Hi @ll ;)

Mam dziwny problem – otoz plik stronicowania (pagefile.sys) stal sie niepospolicie duzy. I nie wiem dlaczego.
Ustawiony jest na 384 MB w odpowiednich opcjach, sprawdzilem rejestr – tam rowniez wartosc wynosi 384 MB. Ale na dysku plik ma 768 MB... czyli tyle ile ma domyslnie dla 512 MB RAM.

A no i problem polega na tym, ze za Chiny nie idzie ustawic tych 384 MB, ba nawet wylaczenie pliku wymiany nic nie daje :shock:
Co jest ??

Odpowiedzi: 9

Hehehe, no i po problemie :D

Wywalilo mi wczoraj kompa – RAM i MOBO :( :cry:
Nie wiem czemu i za co...
Jestem bez sprzetu i problemow.

Pozdrwaiam – nie wiem kiedy wroce, ale czasem zagladne.
brtx
Dodano
24.06.2004 13:00:41
Niestety Rebe, modyfikacje Rejestru nie daja ZADNYCH efektow :(
(dalem c:pagefile.sys 0 0 > reboot > a plik dalej 768 ...)
Podejrzewam, ze cos mogl pokopac moj progs do defragmentacji... :roll:
Sam juz nie wiem...

Dzieki za pomoc, jak bym do czegos doszedl dam znac :)
Pozdr.
brtx
Dodano
22.06.2004 10:58:47
To ..... wywal jeszcze "PagingFiles" z klucza, o którym mowa w topicu z jamy i zobacz co będzie po restarcie.
Rebe
Dodano
22.06.2004 08:59:43
Rebe – nie szukaj, i nie trac swojego cennego czasu ;) Bede mial chwilke to przepatrze ;)

EL – no wlasnie tak probowalem. Wylaczylem plik. Reboot – pliku nie bylo. Ustawilem 384 – ladnie sie zrobil, wszytsko gra. Wylogowalem sie z konta Administartora; wlazlem na swoje – wszytko gra; reboot – 768 :shock:

Stalo sie tak nagle, podejrzewam jakis program ktory zainstalowalem, moze stery do ati (najbardziej powazna rzecz jaka ostatnio instalowalem :))

Nie wiem...
brtx
Dodano
22.06.2004 00:03:01
brtx, a gdybys sprobowal obejsc problem "dookola" ? Tzn. najpierw calkowicie wylaczyc swap, usunac recznie pagefile z dysku i po restarcie zalozyc mu taki jaki chcesz, czyli 384 MB ?
EL NINO
Dodano
21.06.2004 20:06:55
Sprawdź archiwum jamy – mnie się nie chce :wink:
Na 99% dział XP.
Na powaźnie zaś – teź przepatrzę, ale nie gwarantuję, źe nawet jeźeli ten topic znajdziemu to tam było jakieś 100% rozwiązanie – poza formatem oczywiście .

Update – po wpisaniu w tamtejszej wyszukiwarce "swap + rozmiar" jest kilka wyników z wieloma odsyłaczami we wnętrzu, ale jakoś nie widźe tego "Twojego" problemu – pewnei inaczej zapytać trzeba.
Rebe
Dodano
21.06.2004 16:12:34
Kurde – sposob nie dziala... tzn po reboocie wraca do "normy" – 768 MB :( :( :(
brtx
Dodano
21.06.2004 15:48:41
wystarczylo dodac konto systemowe we wlasciwosciach c i nadac mu pelne uprawnienia , i wtedy juz bez zadnego problemu mozna zmieniac wilekosc i sciezke pliku stronicowania

Domyslam sie ze chodzi tu o konto nowego usera(?)z uprawnieniami administarcyjnymi(?)
A i mam nadzieje ze po ustawieniu bede mogl skasowac to nowe konto i wszytko bedzie cacy :)
Szkoda tylko ze bede mogl to sprawdzic najwczesniej w niedz. wieczor, dopiero wtedy dam znac co i jak, i czy pomoglo :)
W kazdym razie thx Rebe, jestes jak Zdrowie :) :) ;)
brtx
Dodano
19.06.2004 10:54:20
Zobacz to:
http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=24118
Moźe ta "zabawa" z kontem coś da?

Był jeszcze jakiś topic – na jamie – z podobnym Twojemu problemem, ale jakoś nie mogę się od neigo dokopać, a i tego czy rozwiązanie tam padło jakieś inne nie pomnę.
Rebe
Dodano
19.06.2004 09:24:43
brtx
Dodano:
19.06.2004 01:45:46
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1