Padły czcionki w całym systemie. Ratunku!
Odpalam kompa, a tu wszystko – nazwy programów, funkcje na pasku zadań, zawartoć poczty, komendy itp. – wszystko wywietla się w "robaczkach" (kropki, kółka, kreski itp.). Jedynie na stronach internetowych czcionka jest w miarę czytelna. Nie mam nawet jak skorzystać z programów naprawczych, bo wszystkie ich funkcje teź zapisane s w robaczkach. Ratujcie, na poniedziałek mam pilny projekt do zrobienia:(
Odpowiedzi: 11
Dziękuję :)
:arrow: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;222471
Ten ktoś :wink:
Ten ktoś :wink:
a przy okazji – ktoś tu wspomniał o kontrolerze plików systemowych? Gdzie tego szukać i jak z tego korzystać. Pytam w razie czego, jakby znowu mi coś padło.
Ha. Po wizycie informatyka, który bezradnie rozłoźył ręce skorzystałam jeszcze raz z opcji przywracania systemu, tyle, źe wybrałam, inną wcześniejszą datę. Czcionka wróciła do normy, poza jednym, śmiesznym szczegółem – mianowicie wszędzie na paskach gdzie powinna być strzałka, np w menu rozwijanych, wyświetla mi się ikonka klepsydry. Czy mozna to jakoś zlikwidować i przywrócić właściwy znak?
Próbowałeś uźyć kontrolera plików systemowych sfc ?
Nadinstaluj system.
Udało mi się przez awaryjny skorzystać z przywracania systemu, ale czcionki jak nie było, tak nie ma.Nadal same robaczki:(
Restart kompa i tryb awaryjny przez F8.
Chciałam dać na przywrócenie systemu, ale jak wchodzę w Panel Sterowania – System, to dalej się gubię, bo wszystko jest w "robaczkach" i nie wiem, co klikam. Musiałabym mieć zrzut ekranu z t zakładk, gdzie jest przywracanie systemu, wtedy bym wiedziała co jest gdzie :(
Chciałam dać na przywrócenie systemu, ale jak wchodzę w Panel Sterowania – System, to dalej się gubię, bo wszystko jest w "robaczkach" i nie wiem, co klikam. Musiałabym mieć zrzut ekranu z t zakładk, gdzie jest przywracanie systemu, wtedy bym wiedziała co jest gdzie :(
Przywracanie systemu?
Reinstalacja (odswiezenie)?
Reinstalacja (odswiezenie)?
Strona 1 / 1