Padła partycja? Jak to uruchomić!?

Witam.

Mam taki problem: System Windows XP się nie uruchamia.  Przy starcie widzę tylko ekran ładowania się systemu (pasek ładowania się nie pojawia). Po kilku sekundach następuje restart komputera.

Przy próbie uruchamiania w trybie awaryjnym Windows dzieje się tak jak wyżej. W tym miejscu dodam, że mój dysk to prawdopodobnie SCSI na pewno SATA. Dokładnie jest to Maxtor Diamond Plus 9.

Chciałem reinstalować system, ale pojawił się (zanim doszło do zarządzania partycjami) taki oto komunikat:

"... wyłącz lub odinstaluj wszelkie programy antywirusowe oraz narzędzia do defragmentacji dysków {przypominam, że nie mogę tego wykonać, bo nie wejdę w żaden sposób do Windowsa} i tworzenia kopii zapasowych. {nie mam też na dyskietce zapisanej konfiguracji do automatycznego odzyskiwania systemu} Sprawdź sterowniki dysku twardego {to jest coś takiego? :o} i postaraj się o zaktualizowane sterowniki. Uruchom program chkdsk /f {szkoda, że ten komunikat jest niewarzny, bo spod dosu na pewno nie uwidzi mojej partycji w systemie plików ntfs} aby sprawdzić, czy dysk nie jest uszkodzony a następnie ponownie uruchom komputer. Informacje techniczne

*** STOP: 0x00000024 (...)

*** ntfs.sys - Address [...]"

Tak wygląda komunikat. Pomoc techniczna Windows nie doradziła mi nic ciekawego, gdyż wikszość opcji, jakie tam są podane jest dla mnie niedostępna.

Mam dwa pytania. 1. Czy da się z tym coś zrobić 2. Jak puścić u kogoś dysk SCSI?

Odpowiedzi: 1

Spooky
Dodano:
26.03.2007 19:05:03
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1