Padł komputer – jaka przyczyna?
Witam, posiadam nstępujący sprzęt: Pentium D 3ghz dual core, Gigabyte GA–81945P–G I945 S775, DDR–2 2Gb dual PC 533 Geil, Gigabyte GF 6600 128mb, hdd Seagate 120gb SATA NCQ, zasilacz 330W. Jestem grafikem 3d, komputer glownie renderuje, wiec czesto chodzi z maksymalnym obciazeniem. Podczeas takiego renderingu nagle mi zgasł i juź się nie chce włączyć. Kiedy naciskam power jedynie wiatraczek z tyłu drgnie. Nie wiem co się moglo stać, boje się ze się wszystko spalilo. mieliście juz takie przypadki? co wtedy padło?
Odpowiedzi: 4
Zasilacz zdechł. Do takiej maszynki trzeba sobie kupić jakieś 400w i to jakiegoś tagana, ciekaw jestem co to za wynalazek.Na wszelki wypadek dobrze by było sprawdzić podzespoły na drugim kompie, te cudo mogło za sobą cos jeszcze pociągnąć do krainy wiecznych łowów.
Kurde 330W na takiego kompa :shock: Sam procesor tutaj "źre" bardzo duźo. Bardzo duźe prawdopodobnieństwo, źe problemem jest zasilacz.
Najbardziej prawdopodobna mozliwość to właśnie ten zasilacz. Ale czy tylko on się sfajczyl? Aź strach się bać, bo często ciągnie za sobą reszte...
Być moźe zasilacz.....słabawy jakiś na te potrzeby.
Strona 1 / 1