Padający system POMOCY
Witam Wszystkich.Potrzebuje Waszej pomocy w sprawie padajacego systemu.Średnio raz w tygodniu,po restarcie komputera wyświetla się komunikat: nie moźna znaleść pliku WINDOWSSYSTEM32CONFIGSYSTEM–uruchom Windows z płyty i na głównym ekranie wybierz R.(to tak w skrócie)Moja próba naprawiania systemu kończy się jednak na:FORMAT C:i wgrywaniu systemu od nowa.Moźe ktoś mógłby mi podpowiedzieć jak naprawić ten katalog bez ponownego wgrywania systemu.Z góry dziękuję.
Odpowiedzi: 3
Doradzam mimo wszystko,choć prawdopodobieństwo jest chyba niewielkie,sprawdzenie na obecność zarazek.
Preinstalowywanie systemu nie zmienia obecności niektórych wirusów w RAM.Ale skaning musi być z gołego DOS–a.Czyli dyskietka np.MkS–virDOS – i z nie uruchomionego Windowsa :!:
MkS DOS jest do pobrania i wgrania na dyskietki[2] na stronie MKS–u.
Niedawno właśnie czytałem na ten temat. :idea:
Pozdrawiam. :?
PS:przyznam się,źe niedawno miałem podobny problem,po wpuszczeniu szczególnie zjadliwej cholery jakim jest SirCam,przez NIS 2003.Niby na Windowsie 100% OK. A w DOS 3 wiry do kasacji.I juź rozmnaźały się.
Preinstalowywanie systemu nie zmienia obecności niektórych wirusów w RAM.Ale skaning musi być z gołego DOS–a.Czyli dyskietka np.MkS–virDOS – i z nie uruchomionego Windowsa :!:
MkS DOS jest do pobrania i wgrania na dyskietki[2] na stronie MKS–u.
Niedawno właśnie czytałem na ten temat. :idea:
Pozdrawiam. :?
PS:przyznam się,źe niedawno miałem podobny problem,po wpuszczeniu szczególnie zjadliwej cholery jakim jest SirCam,przez NIS 2003.Niby na Windowsie 100% OK. A w DOS 3 wiry do kasacji.I juź rozmnaźały się.
Dzięki za zainteresowanie.Odnośnie tego katalogu,to mam go aktualnie na dysku,poniewaź poraz enty wgrywam system.Juź nawet zrobiłem kopię tego katalogu obok oryginału,źeby sobie XP w razie czego znalazł.Problem w tym,źe nie wiem dlaczego system systematycznie gubi ten folder.Ostatnio kupiłem sobie kartę tv KWORLD,a ona jest bez sterów podpisanych cyfrowo i tak mi się wydaje źe to ona moźe miesza w systemie.Ostatnio padł mi po instalacji jakiegoś programu do tv.Nawet go nie zdąźyłem zobaczyć bo w momencie odpalania tegoź programu nastąpił restart i po nim znany napis:NIE MOZNA URUCHOMIĆ SYSTEMU... .Takźe na tą chwilę potrzebuję rady jak uratować system po takim komunikacie.
Rozumię, źe brakuje ci tego pliku, lub jest uszkodzony. Załuź se darmowe konto na edysk.plto ci podeślę ten plik. Zajmuje ponad 5 MB.
Strona 1 / 1