Padający system POMOCY

Witam Wszystkich.Potrzebuje Waszej pomocy w sprawie padajacego systemu.Średnio raz w tygodniu,po restarcie komputera wyświetla się komunikat: nie moźna znaleść pliku WINDOWSSYSTEM32CONFIGSYSTEM–uruchom Windows z płyty i na głównym ekranie wybierz R.(to tak w skrócie)Moja próba naprawiania systemu kończy się jednak na:FORMAT C:i wgrywaniu systemu od nowa.Moźe ktoś mógłby mi podpowiedzieć jak naprawić ten katalog bez ponownego wgrywania systemu.Z góry dziękuję.

Odpowiedzi: 3

Doradzam mimo wszystko,choć prawdopodobieństwo jest chyba niewielkie,sprawdzenie na obecność zarazek.
Preinstalowywanie systemu nie zmienia obecności niektórych wirusów w RAM.Ale skaning musi być z gołego DOS–a.Czyli dyskietka np.MkS–virDOS – i z nie uruchomionego Windowsa :!:
MkS DOS jest do pobrania i wgrania na dyskietki[2] na stronie MKS–u.
Niedawno właśnie czytałem na ten temat. :idea:
Pozdrawiam. :?

PS:przyznam się,źe niedawno miałem podobny problem,po wpuszczeniu szczególnie zjadliwej cholery jakim jest SirCam,przez NIS 2003.Niby na Windowsie 100% OK. A w DOS 3 wiry do kasacji.I juź rozmnaźały się.
tire
Dodano
23.05.2003 20:39:35
Dzięki za zainteresowanie.Odnośnie tego katalogu,to mam go aktualnie na dysku,poniewaź poraz enty wgrywam system.Juź nawet zrobiłem kopię tego katalogu obok oryginału,źeby sobie XP w razie czego znalazł.Problem w tym,źe nie wiem dlaczego system systematycznie gubi ten folder.Ostatnio kupiłem sobie kartę tv KWORLD,a ona jest bez sterów podpisanych cyfrowo i tak mi się wydaje źe to ona moźe miesza w systemie.Ostatnio padł mi po instalacji jakiegoś programu do tv.Nawet go nie zdąźyłem zobaczyć bo w momencie odpalania tegoź programu nastąpił restart i po nim znany napis:NIE MOZNA URUCHOMIĆ SYSTEMU... .Takźe na tą chwilę potrzebuję rady jak uratować system po takim komunikacie.
darek69
Dodano
19.05.2003 23:32:32
Rozumię, źe brakuje ci tego pliku, lub jest uszkodzony. Załuź se darmowe konto na edysk.plto ci podeślę ten plik. Zajmuje ponad 5 MB.
Thomas
Dodano
19.05.2003 21:50:28
darek69
Dodano:
19.05.2003 19:55:56
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1