Pad i sterowniki windows XP Pro

Witam.
Mam pad,a dołączanego do gry polska goola. Oczywiście bez gry :). Niestety windows nasz kochany nie widzi go. Cóź. Bieźmy się za to ręcznie. 1 pytanie. To wolant czy yoystic? Oczywiście ja ustawiam na wolant bo na yoystic róźne źeczy się dzieją. Teraz pytanie do WAS! Co zrobić bym mógł obsługiwać Wszystkie przyciski (L1,L2,R1,R2,Start,Select)??????po usilnych ustawieniach dochodze tylko do obsługi R1,R2 kierunkowe i 1,2,3,4. Gram w FFv na Snes,ie (EMUlator) i przydało by się poczuć bliźej. Firma mi nie wiele pomogła. Wielokrotne pisanie do Manty nic nie dało. Tylko tyle źe wiem gdzie szukać i ustawić. POMOCY!!!!!

Odpowiedzi: 7

Problem jest taki źe niby wszystko ok. Gram uźywając tego pada. Nie ma jednak WinXP odpowiedniego sterownika (panel sterowania/kontrolery gier)który obsłuźy wszystkie opcje. Muszą to być 2 kontrolery przepustnicy. jak dam na 6 przycisków to się zacinają 5 i 6 (L1,L2). Jakoś to chyba muszę ścierpieć. takie źycie.
[S]oprano
Dodano
20.08.2005 22:27:12
spiderko:
Sterowniki Game Port od karty dzwiękowej wgrałeś ?

A i BIOSie włączyć by teź wypadało – jeśli to AC97 "Game port" jest włączany/wyłączany oddzielną opcją
Seeker
Dodano
20.08.2005 06:34:29
Sterowniki Game Port od karty dzwiękowej wgrałeś ?
spiderko
Dodano
20.08.2005 00:26:04
wejdz tutaj http://www.manta.com.pl/sterowniki.php

od dolu pada masz nr modelu pobierz sterownik i powinno byc po problemie
lackyd
Dodano
20.08.2005 00:06:20
Jest to zwykły pad Jak do PSX bez yoysticków(kto miał do czynienia to wie jaki) podłączny do portu gier w karcie muzycznej. musze sobie radzić w FFV na tych podstawowych parametrach.Narazie oczywiście
[S]oprano
Dodano
19.08.2005 13:21:51
Moja nauczycielka od polskiego dostałaby zawału serca po tej lekturze. Jakiś chyba wysyp dyslektyków. O składni nie mówie :lol:
spiderko
Dodano
18.08.2005 20:45:14
A moze jasniej, jaki to jest Pad, z dualschockiem, z analogiem, podpinany przez USB, czy jakas przejsciowke typu playstation? Jezeli zwykly, podpinany pod USB to windows sam powinien mu zainstalowac sterowniki. Ja mam Pada Manty Dual Schock 2 USB i wystarczy ze go podepne i juz wszystko dziala, sterowniki sa jedynie wymagane by dzialala wibra.
mettal
Dodano
18.08.2005 19:41:21
[S]oprano
Dodano:
18.08.2005 18:42:03
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1