P4 64 bit VS AMD 64 bit
Witam. Ojciec obiecał mi źe zainwestuje mi troche w kompa i to bedzie moim prezentem na urodziny (za około miesiąc). Prosze więc przejrzyjcie te 2 zestawy...
VS
Jak pewnie widać ceny prawie identyczne. I tu moje pytanie. Co bedzie bardziej wydajne w grach, lepsze do OC no i ogólnie bardziej warte swojej ceny. prosze nie pisać zeby dołozyć 100, 200 czy więcej zł bo max co ojciec wyrzuci na mojego kompa to 3000, a prosze was jeszce o polecenie mi jakiegoś zasilacza bo nie mam pojęcia jaki kupić....
Procesor Intel Pentium 4 630 (S775) 3.00 GHz HT (2MB cache) BOX
Płyta główna Abit AA8XE
Pamięć RAM Kingston DDR2 1024MB 533MHz (KVR533D2N4/1G) CL4
Karta graficzna Radeon X600 XT Sapphire 256 MB DVI + VIVO BOX (128–bit)
Razem brutto: 2741.00 zł
VS
Procesor AMD Athlon 64 3000+ bulk (Socket 939) Winchester
Płyta główna Asus A8N–SLI nForce4 SLI
Pamięć RAM Kingston DDR 1024MB PC–400 ECC (KVR400X72C3A/1G
Karta graficzna Radeon X600 XT Sapphire 256 MB DVI + VIVO BOX (128–bit)
Razem brutto: 2736.00 zł
Jak pewnie widać ceny prawie identyczne. I tu moje pytanie. Co bedzie bardziej wydajne w grach, lepsze do OC no i ogólnie bardziej warte swojej ceny. prosze nie pisać zeby dołozyć 100, 200 czy więcej zł bo max co ojciec wyrzuci na mojego kompa to 3000, a prosze was jeszce o polecenie mi jakiegoś zasilacza bo nie mam pojęcia jaki kupić....
Odpowiedzi: 9
Jak komputer do grania to tylko AMD64, a do tego Gf6600 GT lub Radeona X800XL. W komputroniku jest drogo w normalnym sklepie powinienes bez problemu zlozyc ten zestaw AMD co podales tylko ze z radeonem X800 XL.
Ten P4 będzie wydajniejszy od tego konkretnego AMD, głównie ze wzgledu na ilość pamięci cache oraz pamięć DDR2–533.
nie ten to nie złom :wink: Ale chce go zmodernizować a nie upiększyć :wink:
Mój komp to ten z podpisu, w 3D marku 2k1 mam obecnie 7000 pkt i jak na kompa co ma prawie 4 latka jest chyba ok :) Tyle źe chce iść z duchem czasu i przesiąść się na 64 bit i PCI Express... no i włąśnie mam kłopot: czy nadal tak jak obecnie jechać na Intelu czy moźe AMD. Dokupienie bajerów nie wchodzi w gre.
Mój komp to ten z podpisu, w 3D marku 2k1 mam obecnie 7000 pkt i jak na kompa co ma prawie 4 latka jest chyba ok :) Tyle źe chce iść z duchem czasu i przesiąść się na 64 bit i PCI Express... no i włąśnie mam kłopot: czy nadal tak jak obecnie jechać na Intelu czy moźe AMD. Dokupienie bajerów nie wchodzi w gre.
to jest kupno nowego kompa.lepiej dokupić do tego jakies bajery i wyjdziesz na tym lepiej[chyba źe ten to złom]
Moźesz sprecyzować o co chodzi, bo nie rozumiem.
to jest kupno nowego kompa.lepiej dokupić do tego jakies bajery i wyjdziesz na tym lepiej[chyba źe ten to złom]
nie nie... nie w komputroniku :wink: Nadal nie wiem który lepszy... ten z P4 czy AMD
Karte zawsze moźna zmienić, w sumie dobrze źe nie pomyślałeś odwrotnie – mega–grafa a reszta bee :D
Podejrzewam źe będziesz kupował w komputroniku i cena ma być w okolicach 200zł :?:
Chieftec (HPC–420–302–DF) – 239,– zł
Tagan 330W – 215,– zł
Topower 350W P5 Japannese Steel – 204,– zł <
Modecom FSP350–60PN(PF) – 259,– zł
Podejrzewam źe będziesz kupował w komputroniku i cena ma być w okolicach 200zł :?:
Chieftec (HPC–420–302–DF) – 239,– zł
Tagan 330W – 215,– zł
Topower 350W P5 Japannese Steel – 204,– zł <
Modecom FSP350–60PN(PF) – 259,– zł
no i składałem własnie na http://sklep.komputronik.pl
róznica jest w cenach płyt i ramów. A karta :( no cóź więcej mi ojciec nie da, a i jeszce jaki zasilacz??
róznica jest w cenach płyt i ramów. A karta :( no cóź więcej mi ojciec nie da, a i jeszce jaki zasilacz??
Fajne procesory, fajne płyty, ilość pamięci słuszna – tylko dlaczego taka lipa z kartą graficzną :?:
Alternatywą moźe być np. X700pro lub GF6600GT
Myśle źe platforma Intela będzie wydajniejsza, tylko dziwi mnie fakt źe ceny wyszły ci podobne, ten P4 jest droźszy od AMD o jakieś 350zł (wg. cen komputronika)
Alternatywą moźe być np. X700pro lub GF6600GT
Myśle źe platforma Intela będzie wydajniejsza, tylko dziwi mnie fakt źe ceny wyszły ci podobne, ten P4 jest droźszy od AMD o jakieś 350zł (wg. cen komputronika)
Strona 1 / 1