Outlook
Witam :!: mam pocztę na onecie i mam problem z ustawieniem abym mógł odbierać ją za pomocą programu postępowałem zgodnie ze wskazówkamu jakie oferuje strona do konfiguracji kont a gdzy kliknę na testuj ustawienia to wyskakuje monit abym podał hasło do sieci :!: przy innych kontach niemam z tym problemu proszę o pomoc :oops:
Odpowiedzi: 15
Chyba nie.
Serwer zwrócił błąd. Konto: 'pop3.wp.pl', Serwer: 'pop3.wp.pl', Protokół: POP3, Odpowiedź serwera: '–ERR concurrent connections limit in avast exceeded (processes:netmonsv.exe[20])', Port: 110, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd serwera: 0x800CCC90, Numer błędu: 0x800CCC90
Serwer zwrócił błąd. Konto: 'pop3.wp.pl', Serwer: 'pop3.wp.pl', Protokół: POP3, Odpowiedź serwera: '–ERR concurrent connections limit in avast exceeded (processes:netmonsv.exe[20])', Port: 110, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd serwera: 0x800CCC90, Numer błędu: 0x800CCC90
Czy przypadkiem na WP serwer SMTP nie jest dostepny pod "smtp.wp.pl" ? Bez "poczta" ?zenon407:Nie moźna odnaleźć hosta ?SMTP.poczta.wp.pl?.
Mam cos takiego:
Nie moźna odnaleźć hosta SMTP.poczta.wp.pl. Zweryfikuj poprawność wprowadzonej nazwy serwera. Konto: 'pop3.poczta.wp.pl', Serwer: 'SMTP.poczta.wp.pl', Protokół: SMTP, Port: 25, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd łączy: 11004, Numer błędu: 0x800CCC0D
??
Nie moźna odnaleźć hosta SMTP.poczta.wp.pl. Zweryfikuj poprawność wprowadzonej nazwy serwera. Konto: 'pop3.poczta.wp.pl', Serwer: 'SMTP.poczta.wp.pl', Protokół: SMTP, Port: 25, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd łączy: 11004, Numer błędu: 0x800CCC0D
??
To jest chyba jakiś problem z poczta onetu, bo u mnie trzy lata działało poprawnie a teraz bez zmiany ustawień mam ten sam problem:
"Wystąpił problem przy logowaniu się do Twojego serwera pocztowego. Twoje hasło zostało odrzucone. Konto: 'Agnieszka', Serwer: 'pop3.poczta.onet.pl', Protokół: POP3, Odpowiedź serwera: '–ERR Try later / Sprobuj zalogowac sie za kilka minut', Port: 110, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd serwera: 0x800CCC90, Numer błędu: 0x800CCC92
Przez stronę www teź nie mogę wejść. Loguje mnie a w skrzynce odbiorczej wyświetla mi napis "błąd"
"Wystąpił problem przy logowaniu się do Twojego serwera pocztowego. Twoje hasło zostało odrzucone. Konto: 'Agnieszka', Serwer: 'pop3.poczta.onet.pl', Protokół: POP3, Odpowiedź serwera: '–ERR Try later / Sprobuj zalogowac sie za kilka minut', Port: 110, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd serwera: 0x800CCC90, Numer błędu: 0x800CCC92
Przez stronę www teź nie mogę wejść. Loguje mnie a w skrzynce odbiorczej wyświetla mi napis "błąd"
seker dzieki kolszko :!: Udało mi sie skonfigurować program do odbioru poczty z onetu ale musze wam powiedzieć źe i tak coś jest skopane bo raz działa a raz nie działa Pozdrawiam :!:
Gagman:Na zrzucie jest poprawnie.
No fakt, ale cos mnie sie zdaje źe mariusz25l ma problem z odbieraniem, a nie wysyłaniem – do odbierania źadne uwierzytelniania i inne dzikie węźe potrzebna nie są, i właśnie włączenie autoryzacji przy odbiorze takie cuda moźe wywoływać.
mam pocztę na onecie i mam problem z ustawieniem abym mógł odbierać ją
Moim zdaniem gdzies tkwi błąd w nazwie (spacja na początku nazwy np)konta lub brak kropki w nazwie serwera pop3 lub smtp
mariusz25l weź Ty wywal to konto z programu i załóz od nowa tak jak powinno wyglądać – dla pewności wejdź na swoje konto na stronie Onetu i pospisuj wszystkie ustawienia ( tylko kurna co tu
spisywac :roll: )
No dobra :
wysyłka poczty serwer :
SMTP.poczta.onet.pl
włączona autoryzacja port 25
odbiór:
pop3.poczta.onet.pl port110
bez autoryzacji (Ja w BATcie mam ustawione "normalna")
Moze potrzebujesz miec smtp twojego uslugodawcy internetu? Sprawdz to. Wtedy w polach servera smtp i jego uwierzytalniania wpisujesz nie onetowskie, ale podane przez uslugodawce dane.
Pozdrawiam cieplo z cieplego,
Pozdrawiam cieplo z cieplego,
Na zrzucie jest poprawnie.
zla nazwa uzytkownika wpisz tylko abc ;]
serwer poczty przychodzacej poczta.onet.pl
i wychodzacej poczta.onet.pl
serwer poczty przychodzacej poczta.onet.pl
i wychodzacej poczta.onet.pl
Załączam zrzuty z mojego Outlook'a 2002.
mariusz25l:Kto z was odbiera pocztę i wysyła za pomocą programu Microsoft outlook Office 2003 nie mi zapoda wskazówki dotyczącej konfiguracji konta na onecie
http://poczta.onet.pl/autoryzacja/
Kto z was odbiera pocztę i wysyła za pomocą programu Microsoft outlook Office 2003 nie mi zapoda wskazówki dotyczącej konfiguracji konta na onecie :oops: Pozdrawiam
zamias serwera pop i smtp wpisz poczta.onet.pl a nie onet.pl [jezeli tak masz zglos sie na priva ja mam 10 kont na roznych serwerach]
uwierzytelnienie mam załączone i mam pełny adres mail :( i nadal nic z tego inne konta chodza bez zarzutów
Hmm, uwierzytelnienie masz załączone ?
W nazwie uźytkownika masz podany pełen adres czy tylko user ?
W nazwie uźytkownika masz podany pełen adres czy tylko user ?
Strona 1 / 1