Outlook - synchronizacja wiadomości wysłanych
Odpowiedzi: 6
-
[quote=travis]... To czego potrzebuję ma pomóc mi w przypadku kiedy zadzwoni klient i mówi: "20-tego grudnia dostałem od Was ofertę, ale nie pamiętam kto się podpisał" - wtedy wchodzę w wiadomości wysłane i od razu mam ofertę, którą wysłaliśmy do gościa.[/quote] Jasne - tylko zauważ, że kiedy x osób korzysta z tej samej skrzynki pocztowej - możesz np. mieć ... dwie oferty wysłane do tego samego gościa y. Albo jeszcze lepiej: może to być jedna oferta do której nie przyznaje się żaden z użytkowników. O tym właśnie pisał BlaSOFT (a przynajmniej o to mu chodziło w moim odczuciu). Mnie natomiast się wydaje, że ty nie potrzebujesz żadnych kombinacji ze skrzynką (skrzynkami) pocztową (pocztowymi), tylko sprawnie działającego CRM-a.
-
[quote=travis]a czy nie ma takiej możliwości aby wraz z pobieraniem do outlooka wiadomości odebranych ściągać także wysłane??[/quote] Zastanów się nad kwestią: skąd niby POP3 miałby ściągać wysłane maile ?
-
[quote=travis]przy wykorzystaniu tego protokołu zarządzam wiadomościami na serwerze (a nie po ściągnięciu na dysk) czyli tworząc katalogi, w których segreguję wiadomości, nadając im kategorie i priorytety[/quote] Zgadza się. [quote=travis]wszyscy otrzymują to samo?[/quote] W ramach jednego konta istnieje jeden układ folderów i rozmieszczenie wiadomości w tych folderach. Czy to coś złego? Jak na jednym komputerze przeniesiesz wiadomość ze skrzynki odbiorczej do jakiegoś innego folderu, na pozostałych komputerach stanie się to samo. Według mnie to bardzo wygodne rozwiązanie, gdy korzysta się z jednego konta pocztowego na wielu urządzeniach. Ty chyba nie chcesz powiedzieć, że masz na myśli sytuację, w której kilka osób na kilku komputerach korzysta z jednego konta pocztowego? Tak się nie powinno robić - w moim odczuciu jest to sprzeczne z ideą konta pocztowego. Wtedy rzeczywiście można powiedzieć, że "wszyscy otrzymują to samo". Gdyby z kolei każdy miał swoje konto, problemu by nie było. Gdybyś jednak upierał się przy swoim rozwiązaniu, mam pewną propozycję. Czy wiesz, że w przypadku IMAP struktura katalogów na serwerze może być wielopoziomowa? Każda osoba mogłaby mieć na najwyższym poziomie swój katalog, w ramach którego organizowałaby sobie podkatalogi wedle własnego uznania. Po przyjściu wiadomości do wspólnej skrzynki odbiorczej jedna z osób mogłaby "przejąć" tą wiadomość poprzez przeniesienie jej do jednego ze swoich katalogów. Katalog z wysłanymi wiadomościami natomiast byłby wspólny, czyli osiągnęlibyśmy to, o co Ci chodziło.