Outlook odbiera ciągle te same maile, HELP!!

Witam, Mam kompa z windows vista, pakiet office 2003 i problem polega na tym, że office outlook ciągle odbiera te same maile!! Za kazdym nacinieciem wyslij/odbierz pobiera mi te same maile, konto mam na wp, maile moge wysyłac Prosze o jakies rozwiazanie!!

Odpowiedzi: 4

To poczta na WP. Zaloguj sie na poczta.wp.pl i sprawdz ile tam masz wiadomosci i czy wszystkie sie sciagaja zawsze czy tylko czesc. Jesli czesc - to na jakiej wiadomosci przerywa sciaganie? Sprawdz czy ta wiadomosc nie jest np jakas duza czy w inny sposob podejrzana :) Jesli uda sie cos takiego okreslij - skasuj ja.
sparky
Dodano
01.08.2007 12:21:23
Ja mam wszystko tak ustawione, jak właśnie Help mi podpowiedział i nie mam żadnych takich problemów. Pop i SMTP powpisywane jak należy i wsio gra :)
XanTyp
Dodano
31.07.2007 16:02:40
[quote]A co robi skrzynka pocztowa z pobranymi mailami? Spróbuj ustawić archiwizację dla pobranych wiadomości. I zobaczymy...[/quote] A skrzynka je przechowuje, bo nie ma nic lepszego do roboty :P To nie z tej strony leży problem. Aby przechowywać wiadomości na serwerze poczty e-mail Przechowywanie wiadomości na serwerze jest przydatne, gdy użytkownik musi odczytywać pocztę e-mail przy użyciu więcej niż jednego komputera. Gdy użytkownik loguje się na swoje konto z innego komputera, program Outlook Express pobiera wiadomości zgodnie z ustawionymi opcjami. Można przechowywać wiadomości na serwerze POP3. Wiadomości użytkowników poczty HTTP lub poczty IMAP są zawsze przechowywane na serwerze. 1. W menu [b]Narzędzia[/b] kliknij polecenie [b]Konta[/b]. 2. Kliknij konto poczty e-mail, a następnie kliknij przycisk [b]Właściwości[/b]. 3. Kliknij kartę [b]Zaawansowane[/b], a następnie zaznacz pole wyboru [b]Pozostaw kopie wiadomości na serwerze[/b]. [color=blue][size=6]A pozostawienie tego checkboxu pustym spowoduje, że wszystkie wiadomości, które pobrał Outlook - zostaną tam skasowane[/size] :)[/color] Plik pomocy w Outlooku nie jest aż tak skomplikowany, żeby nie dało się nic na to zaradzić, prawda? ;)
XanTyp
Dodano
30.07.2007 22:39:28
  • sparky 31.07.2007 11:32:45

[quote=XanTyp] [color=blue][size=6]A pozostawienie tego checkboxu pustym spowoduje, że wszystkie wiadomości, które pobrał Outlook - zostaną tam skasowane[/size] :)[/color][/quote] Chyba nie to jest przyczyna. Pozostawianie wiadomosci na serwerze nie powinno skutkowac kilkakrotnym ich odbieraniem. Takie rzeczy sie zdarzaja, gdy sesja z serwerem pop3 nie zakonczy sie prawidlowo. Outlook nie zapamietuje wtedy co juz sciagnal. Sesja moze sie zrywac przy duzych wiadomosciach (+dodatkowo slabym laczu). Sugeruje zalogowac sie via poczta.wp.pl i tam obadac sytuacje - moze poszukac jakiegos duzego maila i go skasowac (przeniesc itp). Ponowne sciaganie tych samych maili moze sie tez pojawic, gdy cos jest zmieniane na serwerze i zaczyna sie on Outlookowi 'przedstawiac' inaczej. Ale wtedy takie ponowne pobranie maili zdarzy sie raz a nie stale.

• Endrju 01.08.2007 12:11:36

[quote=sparky][quote=XanTyp] [color=blue][size=6]A pozostawienie tego checkboxu pustym spowoduje, że wszystkie wiadomości, które pobrał Outlook - zostaną tam skasowane[/size] :)[/color][/quote] Chyba nie to jest przyczyna. Pozostawianie wiadomosci na serwerze nie powinno skutkowac kilkakrotnym ich odbieraniem... ...Sugeruje zalogowac sie via poczta.wp.pl i tam obadac sytuacje - moze poszukac jakiegos duzego maila i go skasowac (przeniesc itp). Ponowne sciaganie tych samych maili moze sie tez pojawic, gdy cos jest zmieniane na serwerze i zaczyna sie on Outlookowi 'przedstawiac' inaczej. Ale wtedy takie ponowne pobranie maili zdarzy sie raz a nie stale. [/quote] ale niestety skutkuje w nieskończoność, gdy choć na jednej maszynie z której odbieramy pocztę via Outlook nie ma odptaszonej opcji pozstawiana ich na serwerze, każdorazowo powiększone o nowe wiadomości, aż do całkowitego zapełnienia skrzynki.

A co robi skrzynka pocztowa z pobranymi mailami? Spróbuj ustawić archiwizację dla pobranych wiadomości. I zobaczymy...
alfresko
Dodano
21.07.2007 15:09:59
bartez_d
Dodano:
21.07.2007 00:28:31
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1