Outlook nie wysyła meili powyzej 5 MB (na o2.pl)
Czesc, witam :–)
jak w temacie, jestem grafikiem i przesyłam często duźe pliki (tzn 1 do 10 mega)
ale z odbiorem nie ma problemu.
Natomiast z wysyłaniem zawsze.
(muszę dzielić na porcje max 3 MB)
konto na o2.pl...
w ofercie o2.pl niby 1024 MB konto, i jednorazowo 12 MB do przesłania jako załącznik.
system Xp pro Sp 1 i nic więcej.
(ale było tak nawet jak miałem wszystkie łatki)
jak w temacie, jestem grafikiem i przesyłam często duźe pliki (tzn 1 do 10 mega)
ale z odbiorem nie ma problemu.
Natomiast z wysyłaniem zawsze.
(muszę dzielić na porcje max 3 MB)
konto na o2.pl...
w ofercie o2.pl niby 1024 MB konto, i jednorazowo 12 MB do przesłania jako załącznik.
system Xp pro Sp 1 i nic więcej.
(ale było tak nawet jak miałem wszystkie łatki)
Odpowiedzi: 5
nic to nie dało, ustawiłem na 5 minut i wysyłałem plik 7,5 mega, i przerwał na 3/4 wysyłanej wiadomości...
o dzięki, faktycznie miałem ustawione na 1 minutę.
a powiedz mi jeszcze, czy dzielenie meili na porcję coś daje ?
a powiedz mi jeszcze, czy dzielenie meili na porcję coś daje ?
Limity czasu serwera ustaw np: 3 minuty
Patrz post
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=29935&sid=34b9fcef30cafac3ef967b91ea6dbdd7
podczas wysyłania outlook wywala komunikat o dłuźszej bezczynności serwera, kilka razy, i o ile plik jes na oko ponizej 3 mega to np 2 3 razy czasami wcale ale wysle wiadomosc.
natomiast jak wiecej to po kilku takich komunikatach , przewaźnie pod koniec wysyłania wiadomości zrywa wysyłanie, i zamiast odchaczonego zielonego haczyka jes czrwony x w outlooku.
pozdrawiam Hubert
natomiast jak wiecej to po kilku takich komunikatach , przewaźnie pod koniec wysyłania wiadomości zrywa wysyłanie, i zamiast odchaczonego zielonego haczyka jes czrwony x w outlooku.
pozdrawiam Hubert
Wyswietla ci sie jakiś komunikat ze nie mozesz wyslać pliku powyzej 5MB ??
Strona 1 / 1