outlook – nie odbiera i nie wysyła:(

Mimo, ze problem był juz poruszany na forum to u mnie w dalszym ciągunie da sie skonfigurowac poprawnie kont w outlooku 2003.
Mam 3 konta:
O2.pl (interia i wp)
Ustawienia:
poczta.o2.pl w ustawieniach pop i smtp.
Kiedy chce przeprowadzic test od razu akcja wysyłania i odbierania jest anulowana. No to wiecej ustawien. Tam ustawiam:
Serwer wychodzący–––> Wymaga uwierzytelniania i uźyj tych samych ustawien, co moj serwer poczty przychodzącej.
Potem w zaawansowanych raz zaznaczam aby było połaczenie zaszyfrowane lub nie. Choc to i tak nic nie daje. Kiedy w koncu chce wysłac poczte, pisze ze wysyłanie poczty wykonano, lecz w dalszym ciągu e–mail znajduje sie w skrzynce nadawczej i wciąz nie został wysłany.
Natomiast w odbieraniu bywa roznie, raz wyskakuje nieznany błąd, a raz ze przekroczono czas oczekiwania.
Na wszystkich 3 kontach jest tak samo. O co chodzi?
Jakies felerny ten outlook czy co?

Odpowiedzi: 8

a spróbuj takich ustawień:
pop3.o2.pl – przychodząca
smtp.o2.pl – wychodząca

w zaawansowanych :
serwer wychodzący wymaga uwierzytelnienia: uźyj tych samych ustawień........... ja mam tak i wszystko działa
Mateuszpi
Dodano
21.02.2005 22:06:35
Mialam to samo, dopoki nie zmienilam ustawien domyslnego konta. Nie moze to byc o2, tylko np Interia, wirtualna. Ja korzystam z wirtualnej. Przy tworzeniu konta dodawalam to konto jako pierwsze i ustawialam jako domyslne do wysylania poczty i od tej pory wszystko dziala idealnie.
Lamerka
Dodano
21.02.2005 21:50:11
No przeciesz u góry napisałam, ze mam zaznaczone. To nic nie daje. Po za tym podobnie nie odbiera tez na kontach wp. i interii.

Zadanie pop.o2.pl – odbieranie zgłosiło błąd (0x80040154):"Nieznany błąd 0x80040154"

I ciągle takie coś.

Po za tym wyskakuje ze wysyłanie poczty wykonano, ale przeciesz mail dalej jest w skrzynce nadawczej i nie został tak naprawde wysłany
technogirl
Dodano
19.02.2005 11:41:44
o2 ma jakies tam zabezpieczenia czy cos u Musisz zaznaczyc Uwiezytelnianie czy cos takiego dokladnie niewiem co to jest ale cos w tym stylu
Ukey
Dodano
19.02.2005 00:22:13
Próbowałam własnie i dalej bez zmian. Bardzo dziwna sprawa.
technogirl
Dodano
18.02.2005 23:44:18
technogirl:
Serwer wychodzący–––> Wymaga uwierzytelniania i uźyj tych samych ustawien, co moj serwer poczty przychodzącej

Spróbuj w tym miejscu zaznaczyć "zaloguj uźywając" i wpisz jeszcze raz nazwę uźytkownika i hasło
Gagman
Dodano
18.02.2005 15:23:58
Brak firewalla, brak antywira.
Internet z TPSA – DSL, podzielony na 9 osób. To chodzi raczej o samego outlooka, poniewaz na codzien uzywam incredimail i bez problemu odbiera i wysyła cały czas.
technogirl
Dodano
18.02.2005 11:00:39
1. jaki firewall?
2. jaki antyvir?
3. jaki net (dostawca)?
Co do konta na o2: :D nic nowego..... prawie kaźdy ma z nimi problemy.Interia miała tez ostatnio "wpadkę".
leon1313
Dodano
17.02.2005 23:05:36
technogirl
Dodano:
16.02.2005 12:44:20
Komentarzy:
8
Strona 2 / 2