outlook – nie odbiera i nie wysyła:(

Mimo, ze problem był juz poruszany na forum to u mnie w dalszym ciągunie da sie skonfigurowac poprawnie kont w outlooku 2003.
Mam 3 konta:
O2.pl (interia i wp)
Ustawienia:
poczta.o2.pl w ustawieniach pop i smtp.
Kiedy chce przeprowadzic test od razu akcja wysyłania i odbierania jest anulowana. No to wiecej ustawien. Tam ustawiam:
Serwer wychodzący–––> Wymaga uwierzytelniania i uźyj tych samych ustawien, co moj serwer poczty przychodzącej.
Potem w zaawansowanych raz zaznaczam aby było połaczenie zaszyfrowane lub nie. Choc to i tak nic nie daje. Kiedy w koncu chce wysłac poczte, pisze ze wysyłanie poczty wykonano, lecz w dalszym ciągu e–mail znajduje sie w skrzynce nadawczej i wciąz nie został wysłany.
Natomiast w odbieraniu bywa roznie, raz wyskakuje nieznany błąd, a raz ze przekroczono czas oczekiwania.
Na wszystkich 3 kontach jest tak samo. O co chodzi?
Jakies felerny ten outlook czy co?

Odpowiedzi: 20

Jednak to nie ma znaczenia,bo ja mam poczta.o2.pl wszedzie i działa!! Oczywiscie ze próbowałam inne warianty, ale nie było sensu wszystkiego wklejac.
Koniec tematu:P
technogirl
Dodano
04.04.2005 23:44:40
Ty twierdzisz, źe miałaś dobrze poustawiane a ja widzę co następuje: "...Ustawienia:
poczta.o2.pl w ustawieniach pop i smtp..."
To na pewno nie jest to samo co ja Ci pokazałem.
I tylko o to chodzi.
A tak w ogóle to skoro rozwiązałaś problem to moje serdeczne gratulacje.
I lepiej skończmy temat bo zaraz jakiś EL NINO albo jakiś inny Bobi_robert się doczepią, źe sobie nabijamy liczbę postów.
adam_broda
Dodano
04.04.2005 23:20:24
Nie rozumiem o co ci chodzi adam_broda.
Wszystko było idealnie poustawiane tak jak ma byc. A on dalej nie odbierał i wyskakiwał nieznany błąd.
Zaraz po instalacji XP stwierdziłam ,ze nie bede korzystac z outlooka wiec go programami narzędziowymi wywaliłam i zapomniałam o jego istnieniu.
Instalowałam office 2003 na innym kompie o podobnej konfiguracji, ustawiałam tak samo jak u siebie i tam o dziwo odbierał i wysyłał wszystko.
Nie moze byc. I pomyslałam o tym dziadzie outlook express i prosze...moj nowy outlook 2003 momentalnie zacząl odbierac i wysyłac poczte.
Po za tym wczesniej na screenach pokazałam ,ze wszystko jest idealnie ustawione.
Zresztą problem został rozwiązany juz jakis miesiąc temu.
technogirl
Dodano
03.04.2005 22:12:11
Nie chodziło o to co jest a czego nie ma tylko o to jak jest poustawiane.
Czyź nie?
adam_broda
Dodano
03.04.2005 21:15:27
technogirl:
adam_broda:
Serwer poczty przychodzącej – pop3.o2.pl
Serwer poczty wychodzącej – poczta.o2.pl
W 'Więcej ustawień' zakładka 'Serwer wychodzący' zaznaczone 'Serwer wychodzący (SMTP) wymaga uwierzytelnienia' oraz 'Uźyj tych samych ustawień, co mój serwer poczty przychodzącej'
Nie ma bata – musi działać.

Wcale działac nie musi jesli w systemie brak było.......outlooka express....
A tak własnie było w moim przypadku. Niestety musiałam przywrocic outlook express by działał microsoft outlook, co za paranoja!! Po co mi dwa podobne programy pocztowe???

Pretensje mozesz miec tylko i wyłącznie do M$.
Damianos
Dodano
03.04.2005 16:36:21
adam_broda:
W 'Więcej ustawień' zakładka 'Serwer wychodzący' zaznaczone 'Serwer wychodzący (SMTP) wymaga uwierzytelnienia' oraz 'Uźyj tych samych ustawień, co mój serwer poczty przychodzącej'

Wcale działac nie musi jesli w systemie brak było.......outlooka express....
A tak własnie było w moim przypadku. Niestety musiałam przywrocic outlook express by działał microsoft outlook, co za paranoja!! Po co mi dwa podobne programy pocztowe???
technogirl
Dodano
03.04.2005 16:30:07
adam_broda
Dodano
03.04.2005 15:27:31
Nie wierze ze po ponownej instalacji "nagle" zacznie działac. Juź skończyły mi sie pomysły:( Wracam do Incredi mail
technogirl
Dodano
28.02.2005 19:49:47
Pakiet jest ciekawy i ma kilka fajnych funkcji ale niestety czasami potrafi dać w kość. Ja uźywam go bez problemowo jusz spory czas a ostatnio odkont mam neostrade to uruchamiam nawet Outlooka. Moźe kiedyś po ponownym instalacji systemui pakietu program zadziała.
Mateuszpi
Dodano
23.02.2005 23:11:52
Uzywac nie uzywac, ale poprostu jest to dla mnie dosc ciekawy problem. Outlook ma kilka ciekawych funkcji, ktore chcialabym poznac, w ogole chcialabym poznac dogłebniej całego office, ale jesli juz na poczatku stwarza mi takie problemy?
technogirl
Dodano
23.02.2005 23:04:52
jeśli tak to przepraszam ale to był ostatni pomysł na jaki wpadłem nic mi więcej do głowy nie przychodzi oprucz wyrzucenia programu
Mateuszpi
Dodano
23.02.2005 21:48:47
Jak moze byc cos z moim kontem nie tak skoro cały czas odbieram poczte poprzez Incredimail własnie z telna jak i wp czy interi. Jestem pewna wrecz ze problem tkwi w samym outlooku, a nie koncie. Moze gdzies cos jest nie potrzebnie zahaczykowane. Sama juź nie wiem.
Z komputerami jestem za pan brat od 4 lat, wiec zaden ze mnie początkowy uzytkownik, ale przyznam ze z takim drobiazgiem stykam sie pierwszy raz.
technogirl
Dodano
23.02.2005 21:00:45
Mnie został tylko jeden pomysł.
Skontaktuj się z Tlenem przez e–mail i im napisz jaki masz problem. moźe coś z twoim kontem jest nietak.
Mateuszpi
Dodano
23.02.2005 18:57:47
Po zmieniałam wszedzie na tlen. Dodatkowo jeszcze dodałam konto z wp. i teraz ono robi jako domyslne, ale niestety dalej to samo.
technogirl
Dodano
23.02.2005 12:04:41
Tam, gdzie masz informacje o uzytkowniku, zamiast generacja wpisz generacja@tlen.pl – rzeczywiscie, zamiast o2 wpisz wszedzie tlen.
Ale jeszcze raz pisze to, ze od jakiegos czasu niemozliwe jest wyslanie poczty, kiedy jako domyslne konto do wysylania poczty uzywa sie to z o2.
A w ustawieniach zamiast uzyj tych samych ustawien zaznacz opcje "zaloguj uzywajac" i tez wpisz generacja@tlen.pl
Masz sam napis generacja, dlatego masz problem z poczta, poniewaz outlook nie moze polaczyc sie z Twoim kontem, gdyz ma niepelne dane – sam login, bez @ i dalszych informacji
Lamerka
Dodano
23.02.2005 09:27:47
Ja sie zabije, to jest nie mozliwe!!!
Nic nie działa, ten outlook jest nienormalny. No przecieszs konfiguracja poczty jest łatwa a tu takie kwiatki. W zadnym innym programie nie miałam takich problemów z mailami jak tym!!!
technogirl
Dodano
22.02.2005 23:38:57
a ptubowałeś zamiast "o2" wpisać "tlen

pop3.tlen.pl – przychodząca
smtp.tlen.pl – wychodząca
Mateuszpi
Dodano
22.02.2005 23:15:39
W formie obrazkowej:)
Chwilowow do outlooka expressa nie moge sie dostac bo nie ten komp. Ale podaje ustawienia moje z Outlooka z office.

Tak wyglądają pierwsze ustawienia

I to wszystko. Tak mi wychodzi non stop. Tutaj nie ma opcji "uwzglednij to konto przy odbieraniu i synchronizacji"
technogirl
Dodano
22.02.2005 15:00:01
Napisze w zwiazku z tym, jakie ja mam ustawienia i wszystko dziala. W domu korzystam z Microsoft Outlook a w pracy z Outlook Express.
W Ustawieniach konta w zakladce:
* ogolne mam wpisany swoj adres mailowy z wirtualnej z zaznaczona opcja "uwzglednij to konto pzy odbieraniu poczty i synchronizacji".
* serwery mam poczta przychodzaca POP3.wp.pl; poczta wychodzaca SMTP.wp.pl; nazwa konta (moj adres mailowy, wpisalam haslo, zaznaczona opcja "zapamietaj haslo", zdjete zaznaczenie przy "Logowanie przy uzyciu bezpiecznego uwierzytelniania hasla"; zaznaczona opcja "serwer wymaga uwierzytelnienia"– i obok klikajac na ustawienia mam zaznaczone "zaloguj uzywajac" i wpisany swoj adres mailowy z wirtualnej z haslem, z zaznaczona opcja "zapamietaj haslo" i bez zaznaczonej opcji "Logowanie przy uzyciu bezpiecznego uwierzytelniania hasla".
* polaczenie mam "zawsze lacz z tym kontem uzywajac sieci lokalnej"
* zaawansowane nie mam zaznaczonych zadnych opcji w numerach portow serwera tylko zostawione automatycznie, jak byly na 25 i 110.

Sprobuj moich ustawien z wirtualna, dopiero pozniej dodawaj kolejne konta a na koncu to z O2.
Lamerka
Dodano
22.02.2005 09:13:49
Rece opadają, tez nie działa, od razu przy testowaniu to samo ze anulowana akcja i na koncu nieznany bład jak wyzej. Brak sił. Chyba ten outlook nie zadziała. Przeciesz to jest nie mozliwe!
Outlook express sprawdzałam i tez chodzi, incredi mail chodzi a ten outlook za cholere nie.
w sumie malo co go uzywam ale drazni mnie jak nie chodzi i chce to naprawic.
technogirl
Dodano
21.02.2005 23:57:45
technogirl
Dodano:
16.02.2005 12:44:20
Komentarzy:
20
Strona 1 / 2