outlook – nie odbiera i nie wysyła:(
Mimo, ze problem był juz poruszany na forum to u mnie w dalszym ciągunie da sie skonfigurowac poprawnie kont w outlooku 2003.
Mam 3 konta:
O2.pl (interia i wp)
Ustawienia:
poczta.o2.pl w ustawieniach pop i smtp.
Kiedy chce przeprowadzic test od razu akcja wysyłania i odbierania jest anulowana. No to wiecej ustawien. Tam ustawiam:
Serwer wychodzący–––> Wymaga uwierzytelniania i uźyj tych samych ustawien, co moj serwer poczty przychodzącej.
Potem w zaawansowanych raz zaznaczam aby było połaczenie zaszyfrowane lub nie. Choc to i tak nic nie daje. Kiedy w koncu chce wysłac poczte, pisze ze wysyłanie poczty wykonano, lecz w dalszym ciągu e–mail znajduje sie w skrzynce nadawczej i wciąz nie został wysłany.
Natomiast w odbieraniu bywa roznie, raz wyskakuje nieznany błąd, a raz ze przekroczono czas oczekiwania.
Na wszystkich 3 kontach jest tak samo. O co chodzi?
Jakies felerny ten outlook czy co?
Mam 3 konta:
O2.pl (interia i wp)
Ustawienia:
poczta.o2.pl w ustawieniach pop i smtp.
Kiedy chce przeprowadzic test od razu akcja wysyłania i odbierania jest anulowana. No to wiecej ustawien. Tam ustawiam:
Serwer wychodzący–––> Wymaga uwierzytelniania i uźyj tych samych ustawien, co moj serwer poczty przychodzącej.
Potem w zaawansowanych raz zaznaczam aby było połaczenie zaszyfrowane lub nie. Choc to i tak nic nie daje. Kiedy w koncu chce wysłac poczte, pisze ze wysyłanie poczty wykonano, lecz w dalszym ciągu e–mail znajduje sie w skrzynce nadawczej i wciąz nie został wysłany.
Natomiast w odbieraniu bywa roznie, raz wyskakuje nieznany błąd, a raz ze przekroczono czas oczekiwania.
Na wszystkich 3 kontach jest tak samo. O co chodzi?
Jakies felerny ten outlook czy co?
Odpowiedzi: 20
Jednak to nie ma znaczenia,bo ja mam poczta.o2.pl wszedzie i działa!! Oczywiscie ze próbowałam inne warianty, ale nie było sensu wszystkiego wklejac.
Koniec tematu:P
Koniec tematu:P
Ty twierdzisz, źe miałaś dobrze poustawiane a ja widzę co następuje: "...Ustawienia:
poczta.o2.pl w ustawieniach pop i smtp..."
To na pewno nie jest to samo co ja Ci pokazałem.
I tylko o to chodzi.
A tak w ogóle to skoro rozwiązałaś problem to moje serdeczne gratulacje.
I lepiej skończmy temat bo zaraz jakiś EL NINO albo jakiś inny Bobi_robert się doczepią, źe sobie nabijamy liczbę postów.
poczta.o2.pl w ustawieniach pop i smtp..."
To na pewno nie jest to samo co ja Ci pokazałem.
I tylko o to chodzi.
A tak w ogóle to skoro rozwiązałaś problem to moje serdeczne gratulacje.
I lepiej skończmy temat bo zaraz jakiś EL NINO albo jakiś inny Bobi_robert się doczepią, źe sobie nabijamy liczbę postów.
Nie rozumiem o co ci chodzi adam_broda.
Wszystko było idealnie poustawiane tak jak ma byc. A on dalej nie odbierał i wyskakiwał nieznany błąd.
Zaraz po instalacji XP stwierdziłam ,ze nie bede korzystac z outlooka wiec go programami narzędziowymi wywaliłam i zapomniałam o jego istnieniu.
Instalowałam office 2003 na innym kompie o podobnej konfiguracji, ustawiałam tak samo jak u siebie i tam o dziwo odbierał i wysyłał wszystko.
Nie moze byc. I pomyslałam o tym dziadzie outlook express i prosze...moj nowy outlook 2003 momentalnie zacząl odbierac i wysyłac poczte.
Po za tym wczesniej na screenach pokazałam ,ze wszystko jest idealnie ustawione.
Zresztą problem został rozwiązany juz jakis miesiąc temu.
Wszystko było idealnie poustawiane tak jak ma byc. A on dalej nie odbierał i wyskakiwał nieznany błąd.
Zaraz po instalacji XP stwierdziłam ,ze nie bede korzystac z outlooka wiec go programami narzędziowymi wywaliłam i zapomniałam o jego istnieniu.
Instalowałam office 2003 na innym kompie o podobnej konfiguracji, ustawiałam tak samo jak u siebie i tam o dziwo odbierał i wysyłał wszystko.
Nie moze byc. I pomyslałam o tym dziadzie outlook express i prosze...moj nowy outlook 2003 momentalnie zacząl odbierac i wysyłac poczte.
Po za tym wczesniej na screenach pokazałam ,ze wszystko jest idealnie ustawione.
Zresztą problem został rozwiązany juz jakis miesiąc temu.
Nie chodziło o to co jest a czego nie ma tylko o to jak jest poustawiane.
Czyź nie?
Czyź nie?
technogirl:adam_broda:Serwer poczty przychodzącej – pop3.o2.pl
Serwer poczty wychodzącej – poczta.o2.pl
W 'Więcej ustawień' zakładka 'Serwer wychodzący' zaznaczone 'Serwer wychodzący (SMTP) wymaga uwierzytelnienia' oraz 'Uźyj tych samych ustawień, co mój serwer poczty przychodzącej'
Nie ma bata – musi działać.
Wcale działac nie musi jesli w systemie brak było.......outlooka express....
A tak własnie było w moim przypadku. Niestety musiałam przywrocic outlook express by działał microsoft outlook, co za paranoja!! Po co mi dwa podobne programy pocztowe???
Pretensje mozesz miec tylko i wyłącznie do M$.
adam_broda:Serwer poczty przychodzącej – pop3.o2.pl
W 'Więcej ustawień' zakładka 'Serwer wychodzący' zaznaczone 'Serwer wychodzący (SMTP) wymaga uwierzytelnienia' oraz 'Uźyj tych samych ustawień, co mój serwer poczty przychodzącej'
Wcale działac nie musi jesli w systemie brak było.......outlooka express....
A tak własnie było w moim przypadku. Niestety musiałam przywrocic outlook express by działał microsoft outlook, co za paranoja!! Po co mi dwa podobne programy pocztowe???
Serwer poczty przychodzącej – pop3.o2.pl
Nie wierze ze po ponownej instalacji "nagle" zacznie działac. Juź skończyły mi sie pomysły:( Wracam do Incredi mail
Pakiet jest ciekawy i ma kilka fajnych funkcji ale niestety czasami potrafi dać w kość. Ja uźywam go bez problemowo jusz spory czas a ostatnio odkont mam neostrade to uruchamiam nawet Outlooka. Moźe kiedyś po ponownym instalacji systemui pakietu program zadziała.
Uzywac nie uzywac, ale poprostu jest to dla mnie dosc ciekawy problem. Outlook ma kilka ciekawych funkcji, ktore chcialabym poznac, w ogole chcialabym poznac dogłebniej całego office, ale jesli juz na poczatku stwarza mi takie problemy?
jeśli tak to przepraszam ale to był ostatni pomysł na jaki wpadłem nic mi więcej do głowy nie przychodzi oprucz wyrzucenia programu
Jak moze byc cos z moim kontem nie tak skoro cały czas odbieram poczte poprzez Incredimail własnie z telna jak i wp czy interi. Jestem pewna wrecz ze problem tkwi w samym outlooku, a nie koncie. Moze gdzies cos jest nie potrzebnie zahaczykowane. Sama juź nie wiem.
Z komputerami jestem za pan brat od 4 lat, wiec zaden ze mnie początkowy uzytkownik, ale przyznam ze z takim drobiazgiem stykam sie pierwszy raz.
Z komputerami jestem za pan brat od 4 lat, wiec zaden ze mnie początkowy uzytkownik, ale przyznam ze z takim drobiazgiem stykam sie pierwszy raz.
Mnie został tylko jeden pomysł.
Skontaktuj się z Tlenem przez e–mail i im napisz jaki masz problem. moźe coś z twoim kontem jest nietak.
Skontaktuj się z Tlenem przez e–mail i im napisz jaki masz problem. moźe coś z twoim kontem jest nietak.
Po zmieniałam wszedzie na tlen. Dodatkowo jeszcze dodałam konto z wp. i teraz ono robi jako domyslne, ale niestety dalej to samo.
Tam, gdzie masz informacje o uzytkowniku, zamiast generacja wpisz generacja@tlen.pl – rzeczywiscie, zamiast o2 wpisz wszedzie tlen.
Ale jeszcze raz pisze to, ze od jakiegos czasu niemozliwe jest wyslanie poczty, kiedy jako domyslne konto do wysylania poczty uzywa sie to z o2.
A w ustawieniach zamiast uzyj tych samych ustawien zaznacz opcje "zaloguj uzywajac" i tez wpisz generacja@tlen.pl
Masz sam napis generacja, dlatego masz problem z poczta, poniewaz outlook nie moze polaczyc sie z Twoim kontem, gdyz ma niepelne dane – sam login, bez @ i dalszych informacji
Ale jeszcze raz pisze to, ze od jakiegos czasu niemozliwe jest wyslanie poczty, kiedy jako domyslne konto do wysylania poczty uzywa sie to z o2.
A w ustawieniach zamiast uzyj tych samych ustawien zaznacz opcje "zaloguj uzywajac" i tez wpisz generacja@tlen.pl
Masz sam napis generacja, dlatego masz problem z poczta, poniewaz outlook nie moze polaczyc sie z Twoim kontem, gdyz ma niepelne dane – sam login, bez @ i dalszych informacji
Ja sie zabije, to jest nie mozliwe!!!
Nic nie działa, ten outlook jest nienormalny. No przecieszs konfiguracja poczty jest łatwa a tu takie kwiatki. W zadnym innym programie nie miałam takich problemów z mailami jak tym!!!
Nic nie działa, ten outlook jest nienormalny. No przecieszs konfiguracja poczty jest łatwa a tu takie kwiatki. W zadnym innym programie nie miałam takich problemów z mailami jak tym!!!
a ptubowałeś zamiast "o2" wpisać "tlen
pop3.tlen.pl – przychodząca
smtp.tlen.pl – wychodząca
pop3.tlen.pl – przychodząca
smtp.tlen.pl – wychodząca
W formie obrazkowej:)
Chwilowow do outlooka expressa nie moge sie dostac bo nie ten komp. Ale podaje ustawienia moje z Outlooka z office.
Tak wyglądają pierwsze ustawienia
I to wszystko. Tak mi wychodzi non stop. Tutaj nie ma opcji "uwzglednij to konto przy odbieraniu i synchronizacji"
Chwilowow do outlooka expressa nie moge sie dostac bo nie ten komp. Ale podaje ustawienia moje z Outlooka z office.
Tak wyglądają pierwsze ustawienia
I to wszystko. Tak mi wychodzi non stop. Tutaj nie ma opcji "uwzglednij to konto przy odbieraniu i synchronizacji"
Napisze w zwiazku z tym, jakie ja mam ustawienia i wszystko dziala. W domu korzystam z Microsoft Outlook a w pracy z Outlook Express.
W Ustawieniach konta w zakladce:
* ogolne mam wpisany swoj adres mailowy z wirtualnej z zaznaczona opcja "uwzglednij to konto pzy odbieraniu poczty i synchronizacji".
* serwery mam poczta przychodzaca POP3.wp.pl; poczta wychodzaca SMTP.wp.pl; nazwa konta (moj adres mailowy, wpisalam haslo, zaznaczona opcja "zapamietaj haslo", zdjete zaznaczenie przy "Logowanie przy uzyciu bezpiecznego uwierzytelniania hasla"; zaznaczona opcja "serwer wymaga uwierzytelnienia"– i obok klikajac na ustawienia mam zaznaczone "zaloguj uzywajac" i wpisany swoj adres mailowy z wirtualnej z haslem, z zaznaczona opcja "zapamietaj haslo" i bez zaznaczonej opcji "Logowanie przy uzyciu bezpiecznego uwierzytelniania hasla".
* polaczenie mam "zawsze lacz z tym kontem uzywajac sieci lokalnej"
* zaawansowane nie mam zaznaczonych zadnych opcji w numerach portow serwera tylko zostawione automatycznie, jak byly na 25 i 110.
Sprobuj moich ustawien z wirtualna, dopiero pozniej dodawaj kolejne konta a na koncu to z O2.
W Ustawieniach konta w zakladce:
* ogolne mam wpisany swoj adres mailowy z wirtualnej z zaznaczona opcja "uwzglednij to konto pzy odbieraniu poczty i synchronizacji".
* serwery mam poczta przychodzaca POP3.wp.pl; poczta wychodzaca SMTP.wp.pl; nazwa konta (moj adres mailowy, wpisalam haslo, zaznaczona opcja "zapamietaj haslo", zdjete zaznaczenie przy "Logowanie przy uzyciu bezpiecznego uwierzytelniania hasla"; zaznaczona opcja "serwer wymaga uwierzytelnienia"– i obok klikajac na ustawienia mam zaznaczone "zaloguj uzywajac" i wpisany swoj adres mailowy z wirtualnej z haslem, z zaznaczona opcja "zapamietaj haslo" i bez zaznaczonej opcji "Logowanie przy uzyciu bezpiecznego uwierzytelniania hasla".
* polaczenie mam "zawsze lacz z tym kontem uzywajac sieci lokalnej"
* zaawansowane nie mam zaznaczonych zadnych opcji w numerach portow serwera tylko zostawione automatycznie, jak byly na 25 i 110.
Sprobuj moich ustawien z wirtualna, dopiero pozniej dodawaj kolejne konta a na koncu to z O2.
Rece opadają, tez nie działa, od razu przy testowaniu to samo ze anulowana akcja i na koncu nieznany bład jak wyzej. Brak sił. Chyba ten outlook nie zadziała. Przeciesz to jest nie mozliwe!
Outlook express sprawdzałam i tez chodzi, incredi mail chodzi a ten outlook za cholere nie.
w sumie malo co go uzywam ale drazni mnie jak nie chodzi i chce to naprawic.
Outlook express sprawdzałam i tez chodzi, incredi mail chodzi a ten outlook za cholere nie.
w sumie malo co go uzywam ale drazni mnie jak nie chodzi i chce to naprawic.