Outlook – nie da się wysłać maila z źadnym załącznikiem

Witam :)

Win: XP SP2, aktualizacje z dnia dzisiejszego
Outlook z win'a xp –> outlook 6

Od kilku dni nie da się bez błędów wysyłać ode mnie maili z załącznikami. Zauwaźyłem, iź maile bez załączników udaje się wysłać. Problem objawia się tym, iź pierw czekam aź cały mail zostanie "wysłany" a na końcu pojawia się ten błąd i wiadomość dalej jest w "skrzynce nadawczej". Od bardzo dawna nic nie instalowałem na kompie, nie mam teź wirusów, a konfiguracja skrzynek pocztowych jest dobra (mam kilkanaście i z źadnej się nie da wysłać, a zawsze działało). Powyłączałem nawet programy antywirusowe, firewalle, nawet ten z Win'a, i dalej nic. Sprawdzałem nawet ustawienia jakiś serwerów dns (automatyczne), ustawienia w outlooku, wszystko co się dało. Co chwilę wysyłam jakąś poczte a wchodzenie za kaźdym razem na www jest męczące, niewygodne i bardzo czasochłownne. Porszę. POMÓŻCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Oto screen błędu jaki wyskakuje po nieudanym wysłaniu:

Jakieś pomysły? Bo nie uśmiecha mi sie z powodu takiej głupoty stawiać nowego Wina.

Odpowiedzi: 3

ROZWIĄZANIE PROBLEMU:

skopiować całą zawartość katalogu, w którym siedzą pliki z folderami outlooka (skrzynka odbiorcza, skrzynka nadawcza, itp.) gdzie indziej.
Usunąć wszystkie pliki z tego katalogu (z kat. outlooka). Uruchomić ponownie program. Katalogi (skrzynka odbiorcza, itp.) powinny być puste. Teraz plik / importuj / wiadomości i wchodzimy do katalogu gdzie skopiowaliśmy nasze pliki. Importujemy wszystkie wiadomości (chyba, źe ktoś nie chce ;) ) i juź działa 8)
domin45670
Dodano
23.04.2006 22:01:10
tak, zawsze miałem i mam nadal. Nie wychodzą mi tylko maile z załącznikami :(

Chciałem nawet odinstalować outlooka z XP'ka ale nie ma takiej moźliwości w "dodaj / usuń programy". Próbowałem równierz zainstalować zwykłą wersję 6.0, ale wyskoczył mi komunikat, źe nie zainstaluję bo na kompie juź jest nowsza wersja ;(
domin45670
Dodano
22.04.2006 13:21:25
a masz zaznaczone
serwer SMTP wymaga uwierzytelnienia
ford_mondeo
Dodano
22.04.2006 11:44:50
domin45670
Dodano:
21.04.2006 18:55:19
Komentarzy: