Outlook na 2 systemach w jednym komuterze.
cześć mam zaistalowane 2 systemy Xp do gierek i 2000 z programami graficznymi do pracy.
Przez co mam 2 outlooki.
Chcuałbym mieć 1 outlooka źeby nie dublować ściąganych informacji, zeby niezaleźnie od włączonego systemu outlok widział to samo i raz ściągał nowe wiadomości.
jak to zrobić,
pozdrawiam Hubert
Przez co mam 2 outlooki.
Chcuałbym mieć 1 outlooka źeby nie dublować ściąganych informacji, zeby niezaleźnie od włączonego systemu outlok widział to samo i raz ściągał nowe wiadomości.
jak to zrobić,
pozdrawiam Hubert
Odpowiedzi: 7
szukałem w wyszukaj i w program files mam tylko jeden katalog outlook express i w środku jednego msim.exe,
i to jest ten pod Xp i pod 2000 to jest ten sam !
odpala jeden exe i folder z emailami maja ten sam na dysku D:
a w zaleźnosci od systemu sciaga 2 razy te same emaile chociaź je widzi bo juź są w tym katalogu.
a drugi exe jest w: C:WINDOWSServicePackFilesi386msim.exe
Podejźewam źe moźe problem tkwi w logowaniu uźytkowników inny log w document i settings jast na 2000 i inny na XP...
ale wiedzy mi brakuje...
łapy opadają, czacha paruje....
i to jest ten pod Xp i pod 2000 to jest ten sam !
odpala jeden exe i folder z emailami maja ten sam na dysku D:
a w zaleźnosci od systemu sciaga 2 razy te same emaile chociaź je widzi bo juź są w tym katalogu.
a drugi exe jest w: C:WINDOWSServicePackFilesi386msim.exe
Podejźewam źe moźe problem tkwi w logowaniu uźytkowników inny log w document i settings jast na 2000 i inny na XP...
ale wiedzy mi brakuje...
łapy opadają, czacha paruje....
pod win2000 poszukaj tego pliku msimn.exe
to bedziesz wiedzial gdzie jest. Poszukac mozesz poprzez opcje w menu start wyszukaj czy znajdz plik (dokladnie nie pamietam jak moze byc w win200)
to bedziesz wiedzial gdzie jest. Poszukac mozesz poprzez opcje w menu start wyszukaj czy znajdz plik (dokladnie nie pamietam jak moze byc w win200)
sorry ale nie bardzo rozumiem....
Ja mam XP i 2000 na jednej partycji C:
a w program files mam tylko jeden katalog outlook express i w środku jednego exe msim.exe,
i to jest ten pod Xp.
A chciałbym odpalać tego z 2000, gdzie on moźe być ukryty ? a tego z Xp usunąć.
tylko jak odpalać coś czego nie widzę i źeby dało się odpalić pod Xp z lub bez instalowania (bo rejestr inny–bez wpisów), i jak źeby to chodziło.
Ja mam XP i 2000 na jednej partycji C:
a w program files mam tylko jeden katalog outlook express i w środku jednego exe msim.exe,
i to jest ten pod Xp.
A chciałbym odpalać tego z 2000, gdzie on moźe być ukryty ? a tego z Xp usunąć.
tylko jak odpalać coś czego nie widzę i źeby dało się odpalić pod Xp z lub bez instalowania (bo rejestr inny–bez wpisów), i jak źeby to chodziło.
spróbuj uruchoimic outloka z 2 dysku.
np.
win 2000 jest na dysku C
win XP na D
Uruchom win 2000
i wejdz do(albo stwórz skrót) D:program filesoutlok expresmsimn.exe
a jak uruchomisz xp to nic nie zmieniaj
mysle ze w to powinno zadzialac
pozdrowionka
np.
win 2000 jest na dysku C
win XP na D
Uruchom win 2000
i wejdz do(albo stwórz skrót) D:program filesoutlok expresmsimn.exe
a jak uruchomisz xp to nic nie zmieniaj
mysle ze w to powinno zadzialac
pozdrowionka
chech, jeszcze jedno pytanko, mam win 2000 i xp i kaźdy outlook mi sciąga (tzn 2 razy ściągam te same wiadomoźci na kaźdym z systemów po raz)
Jak zrobić by odpalać tego samego outlooka na 1 i 2 systemie. (obydwa to chyba outlooki expresy)
a folder wiadomości mam ustawiony wspólny i program nie widzi źe te wiadomości juź są.)
pozdr
Jak zrobić by odpalać tego samego outlooka na 1 i 2 systemie. (obydwa to chyba outlooki expresy)
a folder wiadomości mam ustawiony wspólny i program nie widzi źe te wiadomości juź są.)
pozdr
Dzięki o to chodziło :–) !
zamien magazyn wiadomośćina wspólny folder
a moianowicie narzęzia/opcje zakładka konserwacja i tam masz folder magazynu i ustaw jeden wspólny dla obu outloków identyczny
a moianowicie narzęzia/opcje zakładka konserwacja i tam masz folder magazynu i ustaw jeden wspólny dla obu outloków identyczny
Strona 1 / 1