outlook express
jak zrobić, źeby załączniki zapisywały się domyślnie w innym folderze niź c:/dokuments and settings.....
jak zrobić, źeby zamykając outlooka wylogował toźsamość a po ponownym otwarciu pytał się o haslo.
proszę o pomoc, dziękuje;)
jak zrobić, źeby zamykając outlooka wylogował toźsamość a po ponownym otwarciu pytał się o haslo.
proszę o pomoc, dziękuje;)
Odpowiedzi: 8
Ja synek. Czytej, ino po leku :P :wink: .
dzięki Ziomal;) jeszcze ino to przeczytom, przetłumacza i byda wiedzioł co i jak;))
Beliar, czy ktos tu pyta o jakis program ?Beliar:polecam program The Bat! :D
mami7 – podalem Update w poprzednim poscie.
polecam program The Bat! :D
moge odznaczyć i tak uczyniłem, ale jak nie zamkne outlooka poprzez wylogowanie toźsamości to po resecie kompa outlook otwiera sie bez pytania o hasło
1. Ten magazyn odpowiada jedynie za przechowywanie wiadomosci. Nie za zapisywanie zalacznikow.
Zastanawiam sie czy czasem nie da sie tego zmienic w rejestrze ?
2. Nie mozesz odznaczyc "Uzyj tej tozsamosci ..." ?
P.S. Cos mi sie wydaje, ze o tych tozsamosciach juz byl temat.
Update:
Z tymi tozsamosciami to jest tak – http://insideoe.tomsterdam.com/tips/forceid.htm
Czyli albo skrypt, albo plik .bat, bo normalnie trzeba zamykac przez "File| Exit and Log off Identity".
Zastanawiam sie czy czasem nie da sie tego zmienic w rejestrze ?
2. Nie mozesz odznaczyc "Uzyj tej tozsamosci ..." ?
P.S. Cos mi sie wydaje, ze o tych tozsamosciach juz byl temat.
Update:
Z tymi tozsamosciami to jest tak – http://insideoe.tomsterdam.com/tips/forceid.htm
Czyli albo skrypt, albo plik .bat, bo normalnie trzeba zamykac przez "File| Exit and Log off Identity".
ad1 ustawiłem w opcjach/konserwacja/folder magazynu d:/moje ale dalej otwiera się w c:/documents.....
ad2 w opcjach toźsamości mam ustawione zaloguj tozsamość do którego podane jest hasło, ale jak nie wyloguje toźsamości i zamknę outlooka lub cały system to po ponownym otwarciu nie pyta się o hasło tylko od razu wchodzi do outlooka.
nie rozumiem tego ale tak mam:)
ad2 w opcjach toźsamości mam ustawione zaloguj tozsamość do którego podane jest hasło, ale jak nie wyloguje toźsamości i zamknę outlooka lub cały system to po ponownym otwarciu nie pyta się o hasło tylko od razu wchodzi do outlooka.
nie rozumiem tego ale tak mam:)
1. Podac mu inna sciezke dostepu.
2. Zaznaczyc odpowiednie miejsce w opcjach tozsamosci.
2. Zaznaczyc odpowiednie miejsce w opcjach tozsamosci.
Strona 1 / 1