Outlook Express i uwierzytelnianie
Witam,
Mam problem z kontem ktore ma uwierzytelnianie, tzn. musi byc zaznaczona opcja konto wymaga uwierzytelniania. Inne konta ktore tej opcji nie wymagaja odbieraja mi poczte bez problemu, natomiast konto z uwierzytelnianiem zatrzymuje sie przy logowaniu i wywala komunikat o blednym hasle. Haslo jest na 100% dobre bo dziala sprawdzanie ze strony www. Na czym polega problem, czy moze miec tez wplyw na to router??
Moze ktos mi pomoze?
Viva
Mam problem z kontem ktore ma uwierzytelnianie, tzn. musi byc zaznaczona opcja konto wymaga uwierzytelniania. Inne konta ktore tej opcji nie wymagaja odbieraja mi poczte bez problemu, natomiast konto z uwierzytelnianiem zatrzymuje sie przy logowaniu i wywala komunikat o blednym hasle. Haslo jest na 100% dobre bo dziala sprawdzanie ze strony www. Na czym polega problem, czy moze miec tez wplyw na to router??
Moze ktos mi pomoze?
Viva
Odpowiedzi: 4
Wielkie dzieki Endrju!!!
Teraz dziala bezblednie – az glupio sie przyznac ze nie wpadlem na to sam:)
Pozdrawiam
Viva
Teraz dziala bezblednie – az glupio sie przyznac ze nie wpadlem na to sam:)
Pozdrawiam
Viva
powinieneś mieć takie ustawienia:
1. serwer wymaga uwierzytelnienia – zaptaszone
2. logowanie przy uźyciu bezpiecznego uwierzytelniania hasła – odpatszone
3. w okienku serwer poczty wychodzącej albo wybrana opcja, "zaloguj uzywając ustawień poczty przychodzącej" albo "zaloguj uźywając" i wtedy podany login w postaci pełnego adresu email i hasło [z opcją zapamiętania powiedzmy]
analogicznie pole "logowanie przy uźyciu bezpiecznego uwierzytelniania hasła" – odpatszone.
Jeśli masz inaczej wypróbuj te ustawienia.
1. serwer wymaga uwierzytelnienia – zaptaszone
2. logowanie przy uźyciu bezpiecznego uwierzytelniania hasła – odpatszone
3. w okienku serwer poczty wychodzącej albo wybrana opcja, "zaloguj uzywając ustawień poczty przychodzącej" albo "zaloguj uźywając" i wtedy podany login w postaci pełnego adresu email i hasło [z opcją zapamiętania powiedzmy]
analogicznie pole "logowanie przy uźyciu bezpiecznego uwierzytelniania hasła" – odpatszone.
Jeśli masz inaczej wypróbuj te ustawienia.
gdzie masz skrzynke ?
A probowales wylaczyc uwierzytelnianie ? Jesli nie to wylacz i zobacz jaki bedzie efekt.
Strona 1 / 1