Outlook Express i podpis cyfrowy

Mam duźy problem z tym co w temacie. Otóź otrzymuje waźne maile z podpisem cyfrowym i nijak nie mogę ich przeczytać. Pokazuje mi się komunikat:
===========
Pomoc na temat zabezpieczeń
Wiadomość podpisana cyfrowo

Ta wiadomość została podpisana cyfrowo przez nadawcę.

Podpisane wiadomości e–mail umoźliwiają weryfikację ich autentyczności, tzn. faktu, czy wiadomość była wysłana przez spodziewanego nadawcę oraz czy nie została naruszona podczas przesyłania. Podpisane wiadomości pocztowe są oznaczane małą ikoną podpisanej poczty.

Jakiekolwiek problemy z podpisaną wiadomością zostaną opisane w ostrzeźeniu o zabezpieczeniach, które moźe pojawić się po tym komunikacie. Zasygnalizowanie problemów związanych z podpisaną wiadomością moźe świadczyć, źe treść wiadomości została naruszona albo źe wiadomość nie pochodzi od spodziewanego nadawcy.

Nie pokazuj więcej tego ekranu Pomocy.

Kontynuuj
==========
Niestety komunikat nie zawiera linków na napisach "Nie pokazuj ..." i "Kontunuuj". Poradźcie co zrobić bo juź chyba przegrzebałem wszystko co mogłem :cry:
I jeszcze małe pytanko: jak pod Win98 przywrócić moźliwość edycji rejestru systemowym Regeditem bo gość który wcześniej pracował na moim stanowisku tak namieszał źe teraz prawie nic nie da się zrobić :(.
Pomóźcie
System na którym pracuję i mam z nim problem: Win98 SE, IE 6.0 SP1

Odpowiedzi: 4

wersja z IE 6.0 SP1 – kompilacja 6.00.2800.1106
Podejrzewam źe w jakiś dziwny sposób plik html zamienił się w zwykły tekstowy i przez to nie mogę ominąć tego komentarza, gdyź link znikł. Próbowałem zainstalować kolejny raz IE6 SP1 ale niestety nie pomogło. Pewnie trzeba nieźle nagrzebać w rejestrze, ale ten z kolei mam zablokowany, info w poprzednim moim poście
ksviper
Dodano
12.09.2005 09:42:12
A ktora wersje Outlook Expressa uzywasz ?
Z tego co wiem to starsze wersje cos sobie z tym podpisem nie radza.....
mark54
Dodano
11.09.2005 23:23:44
Problem z wiadomościami podpisamnymi cyfrowo wygląda w ten sposób, źe zamiast treści wiadomości wyświetla się przytoczony komunikat. Co do edytora rejestru uruchomienie wpisu do rejestru podanego przez Ciebie nie dało spodziewanego skutku: dalej pojawia się komunikat "Edycja rejestru została wyłączona przez administratora sieci." :(
Dzięki za szczere chęci[/u]
ksviper
Dodano
08.09.2005 11:18:59
Dziwna sprawa, poniewaz sam podpis cyfrowy to nie szyfrowanie poczty. To tylko certyfikat dodawany do wysylanego maila. Dlaczego nie mozesz otworzyc wiadomosci ? Nie wiem. Nie jest dodatkowo wlasnie zaszyfrowana ?

Regedit odblokujesz wlasnie albo w rejestrze ktorego nie umiesz otworzyc :wink: albo kopiujac do notatnika ponizszy tekst, zapisujac jako jakisplik.reg i uruchamiajac go:
REGEDIT4

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\system]
"DisableRegistryTools"=dword:00000000
EL NINO
Dodano
07.09.2005 22:40:08
ksviper
Dodano:
07.09.2005 10:19:35
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1