Outlook Express >> Nie jest domyślną... problem
Xp pro + SP1 + paczka do OE (ta od toźsamości).
z nikąd OE przestał być domyślnym klientem poczty.
ma sobie sprawdzać czy jest domyślną, gdy pyta daje TAK. w opcjach zaznaczam źe ma być domyślnym klientem gdzie jest napis "OE NIE jest ....".
w opcjach internetowych gdzie moźna wybrać takie rzeczy jak: "domyślny edytor HTML" itp klikając na wybór domyślnego klienta poczty NIE MA ŻADNEGO do wyboru. reinstal SP1 ? czy systemu ? a moźe pora na FIREFOXa lub MOZILLĘ ?
z nikąd OE przestał być domyślnym klientem poczty.
ma sobie sprawdzać czy jest domyślną, gdy pyta daje TAK. w opcjach zaznaczam źe ma być domyślnym klientem gdzie jest napis "OE NIE jest ....".
w opcjach internetowych gdzie moźna wybrać takie rzeczy jak: "domyślny edytor HTML" itp klikając na wybór domyślnego klienta poczty NIE MA ŻADNEGO do wyboru. reinstal SP1 ? czy systemu ? a moźe pora na FIREFOXa lub MOZILLĘ ?
Odpowiedzi: 7
EL NINO, ten "kod" który napisałeś niestety nie zadziałał. z microsoftu teź nic za pierwszym razem nie zadziałało (nawet wprowadzanie ręcznie do rejestru) natomiast za drugim razem poprzez RUN dodało się a zadziałało dopiero gdy po tej operacji wszedłem w opcje OE i zaznaczyłem MAKE DEFAULT....
Dziękuje :)
Dziękuje :)
Jedno z rozwiazan to:
Inne – http://support.microsoft.com/?kbid=306098
1––In Outlook Express, go to Tools | Options and make sure that
"Make Outlook Express my default mail program" and
"Make Outlook Express my default news reader are checked.
2––In IE, go to View | Internet Options | Programs
and select OE for mail and news.
Also, be sure "Internet Explorer should check to see whether it is the default browser" is checked.
Inne – http://support.microsoft.com/?kbid=306098
Kurcze... Przepraszam – mój błąd... :oops: Nie ma przecieź jako takiego pakietu SP2 dla Internet Explorer... Są za to róźne łatki "dla programu Internet Explorer 6 z dodatkiem Service Pack 1". Zasugerowałem się troszkę okienkiem "About" mojego IE (który z resztą i tak jest w "odstawce").
W takim razie pytanie... Masz IE z dodatkiem SP1 :?:
W takim razie pytanie... Masz IE z dodatkiem SP1 :?:
szukałem w microsofcie tego update–a ale nie znalazłem. czy mógłbyś podać mi link do tej paczki ?
W 'Panel sterowania|Dodaj lub usuń programy|Z belki po lewej stronie wybrać "Określ dostęp do programów i ich ustawienia domyślne" nie mogę nic zmieniać!! są zaznaczone "uźyj bieźącej...." i nie ma źadnej alternatywy. Poszukam tego IE z SP2. Dzieki.
Skoro masz SP1, to moźesz "uderzyć" w 'Panel sterowania|Dodaj lub usuń programy|Z belki po lewej stronie wybrać "Określ dostęp do programów i ich ustawienia domyślne"' – tam zobacz, czy nie dałoby się coś poprawić...
W razie czego przed tym spróbuj nainstalować Internet Explorer na ten co masz teraz... Na przykład nową wersję z SP2 jeśli jeszcze takowej nie posiadasz...
W razie czego przed tym spróbuj nainstalować Internet Explorer na ten co masz teraz... Na przykład nową wersję z SP2 jeśli jeszcze takowej nie posiadasz...
pora na The Bata! i sprawa zostanie rozwięzana.
Strona 1 / 1