Outlook Express – dziwny wygląd wiadomości html

Witam!
od jakiegos czasu w OE jak dostaję wiadomość html to nie kaźda jest konwertowana tylko wyświetla się jako html (występują znaczniki).
Zauwaźyłem źe to nie dotyczy wszystkich maili, czy to jest wina mojej poczty czy ewentualnie kogoś kto ją wysyła?

Dopisze tutaj bo nie bede spamu robic.
El – przeciez to jest oczywiste. ale poczta ma okreslone standardy ja sie zastanawiam czemu niektore zawodza, a moze cos namieszalem w ustawieniach

Odpowiedzi: 5

Zeby byla pasek formatowania to:

Dajesz nowa wiadomosc, w oknie tej wiadomosci:
Widok > Paski narzedzi > Pasek formatowania i zaptaszasz ta opcje.
mettal
Dodano
25.01.2006 13:59:51
mettal:
Nie wiem czy z tym Outlookiem o to chodzi, ale...

Jak dasz nowa wiadomosc, otwiera sie okno nowej widomosci i u gory dajesz menu Widok i zanzaczasz Edytuj zrodlo, wtedy na dole pojawia sie zakladki Edytuj, Zrodlo, Podglad

Z tym to ja nie mam problemu. Co prawda nie pisałem, ale wspomniane zakładki mam i mogę z nich korzystać. Nie mam paska formatowania tekstu (czcionka, justowanie, kolor itd.) i w tym jest problem.
Ciekawe jest to, źe w wersji angielskiej (nie wiem dlaczego się ona pojawia gdy korzystam z TC jak pisałem) jest ok. Gdy uruchamiam OE mam do dyspozycji wersję polską (bez paska formatowania). Mogę oczywiście przejść do opcji edycji źródła i napisać e–mail'a w html'u, ale chyba nie oto chodzi by utrudniać sobie źycie :D
jpop
Dodano
24.01.2006 19:00:00
Nie wiem czy z tym Outlookiem o to chodzi, ale...

Jak dasz nowa wiadomosc, otwiera sie okno nowej widomosci i u gory dajesz menu Widok i zanzaczasz Edytuj zrodlo, wtedy na dole pojawia sie zakladki Edytuj, Zrodlo, Podglad
mettal
Dodano
23.01.2006 23:00:39
Pomocy! Mam problem z tworzeniem wiadomości html w OE, a właściwie z ich formatowaniem. W oknie OE "Nowa wiadomość" po wybraniu opcji: "Format > Tekst sformatowany (html)" nie pojawia mi się pasek formatowania tekstu. Natomiast gdy wysyłam plik jako załącznik z poziomu Total Commander'a metodą: "Prawy klawisz myszy > Wyślij do" pojawia mi się anglojęzyczne okno tworzenia wiadomości, w którym w opcji tworzenia tekstu sformatowanego (html) pasek formatowania jest dostępny.
Wszelkie próby zainstalowania patch'y, odinstalowania i ponownego zainstalowania OE nic nie dały.
Mój OS to Windows XP Media Center SP2 (częściowo spolszczona angielska wersja win xp prof sp2 z dodatkami)
jpop
Dodano
23.01.2006 22:47:46
Maile wysylane sa przez rozne programy pocztowe.
EL NINO
Dodano
21.06.2005 14:41:21
dearc
Dodano:
21.06.2005 13:56:11
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1