Outlook Express 6 – nie zapamiętuje hasła do konta
Co moźe być powodem, źe Outlook Express nie zapamiętuje mi haseł do kont pocztowych ?
Za kaźdym uruchomieniem i sprawdzaniem poczty muszę wpisywać hasła do kont (jest to uciąźliwe :evil: ), we właściwościach konta opcja "zapamiętaj hasło" jest zaznaczona.
Problem powstał w momencie, kiedy wgrałem XP–ka z kopii zrobionej ghost–em, w XP zainstalowanym na czysto hasła są zapamiętywane. Uźywam Win XP Home.
Z góry dzięki za podpowiedź :lol: :lol:
Pozdrowienia
Za kaźdym uruchomieniem i sprawdzaniem poczty muszę wpisywać hasła do kont (jest to uciąźliwe :evil: ), we właściwościach konta opcja "zapamiętaj hasło" jest zaznaczona.
Problem powstał w momencie, kiedy wgrałem XP–ka z kopii zrobionej ghost–em, w XP zainstalowanym na czysto hasła są zapamiętywane. Uźywam Win XP Home.
Z góry dzięki za podpowiedź :lol: :lol:
Pozdrowienia
Odpowiedzi: 8
Przepis na zachowanie hasla w OE lub Outlooku jest troche przydlugawy, ale prosty:
System Windows XP
1. Zamknij wszystkie programy.
2. Start –> Uruchom –> regedit –> Enter
3. Zlokalizuj i kliknij następujący klucz Rejestru:
HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftProtected Storage System Provider
4. Kliknij prawym myszy i w menu kliknij polecenie Uprawnienia.
5. Sprawdz czy uprawnienia Odczyt i Pełna kontrola są ustawione na Zezwalaj.
6. Kliknij przycisk Zaawansowane, upewnij się, źe uźytkownik, który jest aktualnie zalogowany, jest zaznaczony, źe uprawnienie Pełna kontrola jest wyświetlane w kolumnie Uprawnienia i źe pozycja Ten klucz i podklucze jest wyświetlana w kolumnie Zastosuj do.
7. Zaznacz pole wyboru Zamień wpisy uprawnień na wszystkich obiektach podrzędnych na wpisy tutaj pokazane, stosowane do obiektów podrzędnych.
8. Kliknij przycisk Zastosuj, a następnie kliknij przycisk Tak w odpowiedzi na monit o kontynuację.
9. Kliknij przycisk OK, a następnie kliknij przycisk OK ponownie.
10. Kliknij dwukrotnie klucz Protected Storage System Provider aby go rozwinąć, kliknij folder podklucza uźytkownika znajdujący się bezpośrednio poniźej klucza Protected Storage System Provider, kliknij polecenie Usuń w menu Edycja, a następnie kliknij przycisk Tak w oknie dialogowym komunikatu ostrzegawczego.
Folder podklucza uźytkownika wygląda podobnie do następującego przykładu:
S–1–5–21–124525095–708259637–1543119021–16701
UWAGA: Dla kaźdej istniejącej toźsamości moźe istnieć podklucz w kluczu Protected Storage System Provider. Aby rozwiązać ten problem dla wszystkich toźsamości, musisz usunąć wszystkie foldery podkluczy uźytkowników z klucza Protected Storage System Provider.
11. W menu Rejestr kliknij polecenie Zakończ, a następnie uruchom ponownie komputer.
Ponownie wprowadz hasło.
1. Panel sterowania.
2. Kliknij dwukrotnie ikonę Poczta lub Poczta i faks.
3. Zaznacz pozycję Internetowa poczta e–mail, a następnie kliknij przycisk Właściwości.
4. Na karcie Serwer wpisz hasło w polu Hasło, a następnie zaznacz pole wyboru Zapamiętaj hasło.
5. Kliknij przycisk OK, a następnie kliknij przycisk Zamknij.
6. Zamknij Panel sterowania, a następnie uruchom program Outlook Express.
7. W menu Narzędzia kliknij polecenie Wyślij i odbierz, aby sprawdzić, czy hasło zostało zachowane.
System Windows XP
1. Zamknij wszystkie programy.
2. Start –> Uruchom –> regedit –> Enter
3. Zlokalizuj i kliknij następujący klucz Rejestru:
HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftProtected Storage System Provider
4. Kliknij prawym myszy i w menu kliknij polecenie Uprawnienia.
5. Sprawdz czy uprawnienia Odczyt i Pełna kontrola są ustawione na Zezwalaj.
6. Kliknij przycisk Zaawansowane, upewnij się, źe uźytkownik, który jest aktualnie zalogowany, jest zaznaczony, źe uprawnienie Pełna kontrola jest wyświetlane w kolumnie Uprawnienia i źe pozycja Ten klucz i podklucze jest wyświetlana w kolumnie Zastosuj do.
7. Zaznacz pole wyboru Zamień wpisy uprawnień na wszystkich obiektach podrzędnych na wpisy tutaj pokazane, stosowane do obiektów podrzędnych.
8. Kliknij przycisk Zastosuj, a następnie kliknij przycisk Tak w odpowiedzi na monit o kontynuację.
9. Kliknij przycisk OK, a następnie kliknij przycisk OK ponownie.
10. Kliknij dwukrotnie klucz Protected Storage System Provider aby go rozwinąć, kliknij folder podklucza uźytkownika znajdujący się bezpośrednio poniźej klucza Protected Storage System Provider, kliknij polecenie Usuń w menu Edycja, a następnie kliknij przycisk Tak w oknie dialogowym komunikatu ostrzegawczego.
Folder podklucza uźytkownika wygląda podobnie do następującego przykładu:
S–1–5–21–124525095–708259637–1543119021–16701
UWAGA: Dla kaźdej istniejącej toźsamości moźe istnieć podklucz w kluczu Protected Storage System Provider. Aby rozwiązać ten problem dla wszystkich toźsamości, musisz usunąć wszystkie foldery podkluczy uźytkowników z klucza Protected Storage System Provider.
11. W menu Rejestr kliknij polecenie Zakończ, a następnie uruchom ponownie komputer.
Ponownie wprowadz hasło.
1. Panel sterowania.
2. Kliknij dwukrotnie ikonę Poczta lub Poczta i faks.
3. Zaznacz pozycję Internetowa poczta e–mail, a następnie kliknij przycisk Właściwości.
4. Na karcie Serwer wpisz hasło w polu Hasło, a następnie zaznacz pole wyboru Zapamiętaj hasło.
5. Kliknij przycisk OK, a następnie kliknij przycisk Zamknij.
6. Zamknij Panel sterowania, a następnie uruchom program Outlook Express.
7. W menu Narzędzia kliknij polecenie Wyślij i odbierz, aby sprawdzić, czy hasło zostało zachowane.
U mnie jest podobnie tylko, źe ja kupiłem juź z zaistaowanym XP Home i teź mi hasła wywala w kosmos. Zrobiłem sam ponowne instalowanie systemu, sprawdziłem ustawienia (cookies, hasła, zapamiętywanie haseł w przeglądarkach, itp) ale to nic nie dało, za kaźdym razem co uruchomie outlooka czy MS Outllok jest to samo, moźe to wina SP1 ???
Gregory
Gregory
A jednak dyskusja przekształciła się w "magiel".Forest,gówniane masz zdanie!Jeźeli wiesz co zrobić,to poprostu napisz tu.A o gównach to pisz do SWOJEGO WETERYNARZA..........PIERWSZEJ POMOCY!!
Mimo wszystko pozdrawiam. 8)
Mimo wszystko pozdrawiam. 8)
Guwno prawda (ludzie zawsze zwalają na XP 8) )
Masz coś nakopane i tyle to napewno nie wina systemu :!:
Masz coś nakopane i tyle to napewno nie wina systemu :!:
Dzięki za podpowiedzi, ale powód mojego problemu jest chyba bardziej zawiły :evil: :
Po zainstalowaniu XP–ka (hasła w poczcie były zapamiętywane bez problemu), zrobiłem sobie kopię ghost–em z której, po pewnym czasie odnowiłem system. Na chłopski rozum, wszystko powinno zachowywać się tak jak z pierwszego instalowania, ale tak nie jest :twisted:
Po zainstalowaniu XP–ka (hasła w poczcie były zapamiętywane bez problemu), zrobiłem sobie kopię ghost–em z której, po pewnym czasie odnowiłem system. Na chłopski rozum, wszystko powinno zachowywać się tak jak z pierwszego instalowania, ale tak nie jest :twisted:
Moźesz teź mieć zablokowane pobieranie ciasteczek.One teź zapamiętują hasła.
Pozdrawiam. 8)
Pozdrawiam. 8)
moze masz właczoną opcje "sewer wymaga uwierzytelnienia" :?:
moze masz właczoną opcje "sewer wymaga uwierzytelnienia" :?:
Strona 1 / 1