Outlook Express – 2 meile w jednym..???

Jestem bardzo ciekwa jak moge zrobić źebym dostawał poczte na jedno konto ale z dwóch innych e–maili na Outlook Express...?
Czy moźe uzyć innego programu pocztowego jak np.The Beat

Odpowiedzi: 6

Tam gdzie dodawales konta, w tym okinku gdzie masz liste ich wszystkich, masz taki przycisk Ustaw jako domyslne. Zaznaczasz konto klikasz w przycisk i domyslnie nadawca bedzie wlasnie ten adres.

Takze podczas redagowania nowej wiadomosci w polu nadawca, po rozwinieciu bedziesz mial mozliwosc wybrania z ktorego konta ma byc wyslana.

Jesli nie chcesz robic sobie smietnika, w Outlooku mozesz stworzyc sobie osobne foldery dla kazdego z kont i wtedy zainteresowac sie funkcja Reguly wiadomosci. Ustalasz tam: Jesli wiadomosc pochodzi z konta XXX przenies ja do folderu XXX, i tak dalej :wink:
mettal
Dodano
29.01.2006 23:49:04
Aha oki teraz rozumię juz zrobiłem i działa dzięki ci.
Ale jak będe wysyłał meila to jakim kontem bede wysyłał wtedy?Jeśli bede miał 3 konta.A juz wiem własnie zobaczyłem.Oki nie pisz juź.Dzieki jeszcze raz za pomoc:):):):)
Anaxdin
Dodano
29.01.2006 23:45:21
Jeśli dobrze załapałem to w TheBat moźnaby to rozwiązać na zasadzie folderu wirtualnego i ustawić źeby odebrane wiadomości z dwoch kont przerzucało do tego foldera(ale Tobie chyba nie o taki efekt do końca chodziło , tzn nie byłoby tam skrzynki nadawczej etc.)
IMO dobrze nadawałby się do tego Thunderbird , w którym wystarczy dodać np 2 konta do Folderów lokalnych i uzyskałbyś taki efekt jak chcesz.
maq123
Dodano
29.01.2006 23:42:52
No wlasnie pisalem Ci wyzej zemozesz miec kilka konto (ile maks to nie wiem, ja mialem 10).

W outlooku dajesz: Narzedzia > Konta > przycisk Dodaj > z lity wybierasz Poczta i ustalasz parametry skrzynki pocztowej i takj po kolei ile chcesz dodac skrzynek pocztowych
mettal
Dodano
29.01.2006 23:33:45
A więc mam sfoje konto na interi i Outlook Express ściąga z interi na mego kompa e–malie na konto Rafał(utwoźone w Outlook Express).A teraz chcę źeby inne moje konta pocztowe teź były ściągane na konto Rafał(na Outlook Express).
Zebym nie musiał twoźyć nowego konta na Outlook Express tylko wszystkie konata pocztowe na jedno konto w Outlook Express.
Da się tak zrobić w tym programie.Jeśli nie to czy da się w The Bat.
Anaxdin
Dodano
29.01.2006 23:27:07
Nie wiem o co dokladnie Ci chodzi, w outlooku mozesz miec ustawione by pobieral poczte z kilku kont pocztowych, ja mam osobiscie chyba z 7. A jesli nie o to Ci chodzilo to napisz dokladniej
mettal
Dodano
29.01.2006 22:54:05
Anaxdin
Dodano:
29.01.2006 22:39:55
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1