Outlook Ekspress usunol dostep do nastepujacych niebezpie...

"Outlook Ekspress usunol dostep do nastepujacych niebezpiecznych zalacznikow..." i tu nastepuje lista czyli wszystko co jest zalaczone do maial w tym .doc .zip .txt .pdf czyli wszystko. Pliki po kliknieciu w zalacznik do zapisania ich sa wyswietlone nie tak jak normalnie czarna czcionka tylko taka jasniejsza, za mgielka, jak nieaktywna opcja w menu.

Czy da sie cos z tym zrobic? Gdzies ustawic? Bo szukalem i nie znalazlem a nie wiem czemu tak mam. Po reinstalu zainstalowalem nowego antywira i firewalla: Norton System Works i ZoneAlarm Pro. Wczesniej mailem darmowy pakiet EZ ze strony Microsoftu i nie mialem takich problemow, ale ochrone to on dawal taka ze wlasnie musialem system reinstalowac :P

Ktos moze mi pomoc?

Odpowiedzi: 5

magdzia:
a czy nie masz zaznaczonej opcji w outloku narzędzia>opcje>zabezpieczenia> "nie zezwalaj na zapisywanie lub otwieranie załączników, które mogą potencjalnie zawierać wirusy"...

No mam/mialem ale pliki .txt maja zawierac wirusy? Dzieki za pomoc. Juz jest ok. ale dziwne jest to ze poprzednio pamietam odznaczalem ta opcje i nic sie nie dzialo... o_O
Kromeq
Dodano
21.08.2004 17:31:20
ok. moje niedopatrzenie
przepraszam
Puma
Dodano
21.08.2004 17:05:32
Puma:
1. Uruchomić regedit.exe ...
Puma, to dotyczy Outlooka a nie Outlook Express'a.
EL NINO
Dodano
21.08.2004 16:41:02
a czy nie masz zaznaczonej opcji w outloku narzędzia>opcje>zabezpieczenia> "nie zezwalaj na zapisywanie lub otwieranie załączników, które mogą potencjalnie zawierać wirusy"...
magdzia
Dodano
21.08.2004 12:25:02
1. Uruchomić regedit.exe.
2. Odszukać klucz HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftOffice11.0OutlookSecurity.
3. Z menu Edit wybrać New, wartość String.
4. Wprowadzić nazwę Level1Remove i nacisnąć Enter.
5. Kliknąć podwójnie nową wartość i wprowadzić rozszerzenia, które będą otwierane. Na przykład wpisanie zip;exe;url odblokowuje pliki ZIP, wykonywalne i skróty internetowe.
6. Kliknąć OK.
7. Uruchomić ponownie Outlooka.
pozdrawiam
Puma
Dodano
21.08.2004 05:07:37
Kromeq
Dodano:
21.08.2004 03:24:49
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1