Outlook 2003, zdjęcia w załącznikach - jak usunąć?

Witam Odbieram maile ze zdjęciami w załącznikach oraz gdy ja wysyłam maile ze zdjęciami z załączniku, po otwarciu tychże załączników programem jaki ja mam czyli "Nero6", posługując się strzałkami do przodu i wstecz mogę przeglądać zdjęcia, nawet te których już dawno nie ma w skrzynce pocztowej, bo są maile wraz z tymi załącznikami usunięte. W innych miejscach na dysku też nie były zapisywane te zdjęcia. Moje pytanie jest takie: Gdzie są zapisywane te zdjącia, a właściwie gdzie je program "Outlook 2003" zapisuje, skąd mam je wykasować? Dzięki PS. Przepraszam za być może zbyt zawiłe pytanie, ale nie wiem jak to dokładniej ująć. --------------------------------------------------------------------------------

Odpowiedzi: 4

no i chyba będę musiała zmienić domyślną przeglądarkę tych plików, tylko muszę poszukać jak to się robi? zawsze mnie to denerwowało że domyślnie otwiera mi zdjęcia nero, podczas gdy bardziej lubię irfanview i jak chciałam sobie w nim otworzyć jakieś zdjęcia to trzeba ten program zawsze wybierać z listy dostępnych wszystkich programów :( dam znać czy pomoże pozdrawiam
WiktoriaK
Dodano
02.10.2007 15:09:26
W takim razie wychodzi na to, że te zdjęcia "magazynuje" Nero PhotoSnap Viewer. zaobserwuj czy w katalogu, w którym jest on zainstalowany nie przybywa jakichś plików, tudzież jakiś podfolder nie "puchnie" po obejrzeniu nowych zdjęć. A tak na marginesie jest wiele innych przeglądarek plików graficznych, a nero nie jest specjalizowanym narzędziem do tego celu, więc jego podprogram może mieć taką wadę.
Endrju
Dodano
18.09.2007 09:51:50
Otworzyłam z załącznika z maila zdjęcie. Otworzyło mi się w "Nero PhotoSnap Viewer". A tam w okienku na strzałkach mogę przeglądać zdjęcia których już dawno nie powinno być w komputerze, bo maile w których przyszły te zdjęcia już dawno są wywalone, a same zdjęcia nigdzie nie były zapisywane. Wpisuję w wyszukiwarkę nazwę jednego ze zdjęć, zaznaczam żeby szukało na wszystkich dyskach i w plikach ukrytych też- i nic! Nie znalazło, nie wiem o co w tym chodzi? Zdjęcia -widma? Endrju - w outloku też nie znalazłam plików z rozszerzeniem .eml, dzięki za odpowiedź ale to nie to chyba :( Bardzo proszę o jakieś sugestie, podpowiedzi, na pewno ktoś będzie wiedział jak te zdjęcia wywalić, nie chce robić formata, a samo przeinstalowanie office-a nie wiem czy mi coś da?
WiktoriaK
Dodano
17.09.2007 18:45:37
w outlooku w plikach .eml, a co tych innych lokalizacji zdjęć to tam gdzie je zapisałeś. Jeśli zapomniałeś gdzie, wpisz w szukajkę *.jpg,bmp z opcją szukania na wszystkich partycjach i jak znajdziesz to otwórz je w dowolnej przeglądarce plików graficznych i w trakcie ogłądu zbędne usuń.
Endrju
Dodano
17.09.2007 12:19:51
WiktoriaK
Dodano:
16.09.2007 16:08:55
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1