Outlook 2003 za każdym razem pobiera cala skrzynkę a nie tylko nowe

Witam, na co dzień używam OE, ale po ostatnim padzie OE straciłem wszystkie dane/maile. (tak wiem, są programy do backupów) Teraz na zabezpieczenie używam OE i O2003, na O2003 jest kopia maili. problem polega na tym, ze kopia maili pozostaje na serwerze przez 15 dni, OE ściąga pocztę jednorazowo (to co tam jest na serwerze) i pobiera tylko nowe maile, a O2003 pobiera za każdym razem całość skrzynki ok 600 maili. Jak zrobić żeby pobierał tylko nowe maile tak jak to robi OE a nie za każdym razem 600. oczywiście mam zaznaczone opcje żeby pozostawił na serwerze maile przez 15 dni (OE i O2003).

Odpowiedzi: 1

Mam ten sam problem. Marnie to widzę, bo próbowałem pisać i dzwonić nawet do Microsoftu, ale to nic nie dało. Mam wersję OEM MsOffice2003 więc w Microsofcie pan powiedział mi bym zglosił się do dystrybutora produktu. Oczywiście zrobiłem to i dowiedziałem się, że nie mają pojęcia dlaczaego tak się dzieje i najlepiej będzie gdy zadzwonię do Microsoftu. Zadzwoniłem już wcześniej - więc jestem w punkcie wyjścia. Debilstwo do kwadratu, siedzę przed kompem i każdego dnia czekam godzinę, aż program ściągnie ponad 2000 maili, (mam kilka skrzynek), potem "wycinam" te niechciane i tak każdego dnia. Zastanawiam się czy nie można skarżyć firmy, która sprzedaje bubel, a później mówi, że nie może udzielić mi informacji. Absurd! Formatowanie dysku i wgranie na nowo wszystkich programów pomogło tylko na dwa tygodnie. Później wszystko "wróciło do normy" - ciągnie wszystkie stare maile. Wchodzę na stronę i "wycinam" listy ze skrzynki na serwerze, to trochę pomaga, ale jest czasochłonne i denerwuje, bo nie po to mam program pocztowy! Bronię się przed tym, ale muszę rozważyć używanie innego programu pocztowego, gdzie sprzedawca mnie nie oleje, tylko pomoże w razie problemów.
wjwa2000
Dodano
17.11.2008 09:36:21
oszolom6
Dodano:
12.03.2008 12:12:27
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1