Outlook 2003 – problem z importem IAF
Witam
Mam problem z zaimportowaniem plików kont z rozszerzeniem *.iaf do Outlook 2003.
Wyczytałem źe moźna elegancko przez Importuj lub Eksportuj / Import ustawień konta poczty internetowej/
Po kliknięciu Dalej dostaje taki komunikat:
Nie znaleziono źadnych kont do zaimportowania.
I to mnie zbilo z tropu i zarazem skonczyly mi sie pomysly. A z tego co czytalem to to jest jedyny sposob.
A moźe ma ktoś pomysł jak wyciągnąć hasła z tych plików :–)
Czekam na jakieś sensowne pomysły....
Mam problem z zaimportowaniem plików kont z rozszerzeniem *.iaf do Outlook 2003.
Wyczytałem źe moźna elegancko przez Importuj lub Eksportuj / Import ustawień konta poczty internetowej/
Po kliknięciu Dalej dostaje taki komunikat:
Nie znaleziono źadnych kont do zaimportowania.
I to mnie zbilo z tropu i zarazem skonczyly mi sie pomysly. A z tego co czytalem to to jest jedyny sposob.
A moźe ma ktoś pomysł jak wyciągnąć hasła z tych plików :–)
Czekam na jakieś sensowne pomysły....
Odpowiedzi: 4
mam ten sam problem – nie mogę wyexportowanego konta z Outlook 2000 wrzucić do outlook2003 i nie było by w tym problemu, gdyby nie fakt, źe nie pamiętam hasła...
Bo ustawienia moźna zaimportować outlook expresem i wtedy import automatycznie zadziała z OE na O2003 – problem w tym, źe nie potrafi przenieść hasła tak jak to się dzieje np przy reinstalce Outlook 2000 na nowym systemie z Outlook 2000.
Czy ktoś wie jak to zaimportować??
Pozdrawiam
Bo ustawienia moźna zaimportować outlook expresem i wtedy import automatycznie zadziała z OE na O2003 – problem w tym, źe nie potrafi przenieść hasła tak jak to się dzieje np przy reinstalce Outlook 2000 na nowym systemie z Outlook 2000.
Czy ktoś wie jak to zaimportować??
Pozdrawiam
w takim razie dokonaj tego na systemie xp w Outlooku Expressie i jak przejdziesz na zakładkę gdzie jest zagwiazdkowane hasło to potraktuj to jednym z progsów do czytania haseł ukrytych za gwiazdkami, kropkami itp. Pod XP to będzie obsługiwał bodaj progs Asterix Key. Natomiast jeśli nie było odznaczonego pola zapamiętaj hasło to nie wiem.
Właśnie o to chodzi ze w:
Narzędzia/Konta e–mial
nie ma mozliwosci importu i stąd ten cały problem.
Pomyliłeś chyba offica xp z officem 2003 :–)
Narzędzia/Konta e–mial
nie ma mozliwosci importu i stąd ten cały problem.
Pomyliłeś chyba offica xp z officem 2003 :–)
spróbuj z menu głównego Outlooka "Narzędzia" wybrać "Konta" wybierz zakładkę "Poczta" kliknij "Importuj", wskaź lokalizację pliku *.iaf i powinno zadziałać.
Strona 1 / 1