Outlook 2003 – problem z importem IAF

Witam

Mam problem z zaimportowaniem plików kont z rozszerzeniem *.iaf do Outlook 2003.

Wyczytałem źe moźna elegancko przez Importuj lub Eksportuj / Import ustawień konta poczty internetowej/

Po kliknięciu Dalej dostaje taki komunikat:

Nie znaleziono źadnych kont do zaimportowania.

I to mnie zbilo z tropu i zarazem skonczyly mi sie pomysly. A z tego co czytalem to to jest jedyny sposob.

A moźe ma ktoś pomysł jak wyciągnąć hasła z tych plików :–)

Czekam na jakieś sensowne pomysły....

Odpowiedzi: 4

mam ten sam problem – nie mogę wyexportowanego konta z Outlook 2000 wrzucić do outlook2003 i nie było by w tym problemu, gdyby nie fakt, źe nie pamiętam hasła...
Bo ustawienia moźna zaimportować outlook expresem i wtedy import automatycznie zadziała z OE na O2003 – problem w tym, źe nie potrafi przenieść hasła tak jak to się dzieje np przy reinstalce Outlook 2000 na nowym systemie z Outlook 2000.
Czy ktoś wie jak to zaimportować??
Pozdrawiam
verbos
Dodano
31.01.2006 23:43:03
w takim razie dokonaj tego na systemie xp w Outlooku Expressie i jak przejdziesz na zakładkę gdzie jest zagwiazdkowane hasło to potraktuj to jednym z progsów do czytania haseł ukrytych za gwiazdkami, kropkami itp. Pod XP to będzie obsługiwał bodaj progs Asterix Key. Natomiast jeśli nie było odznaczonego pola zapamiętaj hasło to nie wiem.
Endrju
Dodano
03.11.2005 18:14:35
Właśnie o to chodzi ze w:

Narzędzia/Konta e–mial

nie ma mozliwosci importu i stąd ten cały problem.

Pomyliłeś chyba offica xp z officem 2003 :–)
guciol
Dodano
02.11.2005 19:44:35
spróbuj z menu głównego Outlooka "Narzędzia" wybrać "Konta" wybierz zakładkę "Poczta" kliknij "Importuj", wskaź lokalizację pliku *.iaf i powinno zadziałać.
Endrju
Dodano
02.11.2005 14:55:01
guciol
Dodano:
31.10.2005 00:08:57
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1