Otocznie sieciowe... czemu nic nie widać?
Witam.
Mamy współdzielną sieć osiedlową poprzez WiFi (b oraz G) i UTP. Problem polega na tym e nie widzimy nawzajem komputerów w tej sieci – większość osób ma XP. Skanowanie sieci LanSeekerem daje rezultat źe nie widzi nic poza mną i (raz tak raz nie) serwerem na którym jest brama sieci – reszty nie widzi mimo iź wiem źe jest włączona. Nawet FTP jakie postawiłem u Siebie jest w tej sieci niewidoczne.
Prosze – czy ktoś wie jak się pozbyć tego problemu?
Mamy współdzielną sieć osiedlową poprzez WiFi (b oraz G) i UTP. Problem polega na tym e nie widzimy nawzajem komputerów w tej sieci – większość osób ma XP. Skanowanie sieci LanSeekerem daje rezultat źe nie widzi nic poza mną i (raz tak raz nie) serwerem na którym jest brama sieci – reszty nie widzi mimo iź wiem źe jest włączona. Nawet FTP jakie postawiłem u Siebie jest w tej sieci niewidoczne.
Prosze – czy ktoś wie jak się pozbyć tego problemu?
Odpowiedzi: 4
ft juź działą – ping i połączenia sprawdze przy okazji – dziękuję
Co ma byc widac skoro dzialaja ? W koncu po to one sa.badgerman:no ok, ale źeby w ogole niczego nie widać?
1. Odblokuj ICMP to nie bedzie martwy.badgerman:Ping teź martwy.
Próba połączenia z moim FTP – nie ma takiego IP
2. Odblokuj FTP a bedzie taki IP.
no ok, ale źeby w ogole niczego nie widać? Ping teź martwy. Próba połączenia z moim FTP – nie ma takiego IP
Firewalle ?
Strona 1 / 1